Auditul Performantei

Extras din referat Cum descarc?

Cerinta:
Sa se trateze pe minim 3-5 pagini notiunile de: performanta economica, eficienta economica, audit, tipologia auditului. Sa se prezinte 5 indicatori ai rezultatelor economice si ai eficientei economice a societatii comerciale.
Eficienta economica este un mijloc de evaluare a efectului util asteptat in urma desfasurarii unei activitati umane in conditiile unui consum optim al resurselor disponibile, alocate acestei activitati. Eficienta reprezinta cel mai important factor care se utilizeaza in
adoptarea deciziilor investitionale si exprima corelatia dintre eforturi si efecte,prin indicatori de eficienta.
Economistul Petre Jica atribuie notiunii de eficienta patru sensuri, si anume:
1. un sens foarte larg in care eficienta este definita ca si calitatea unei activitati, actiuni sau a unei resurse de a produce efecte economice pozitive care se exprima prin compararea efectelor cu eforturile;
2. un sens larg in cadrul caruia se include efectele directe si cele conexe, respectiv efortul direct si conex. Avem de a face deci cu eficienta absoluta, care nu presupune comparatia cu alte alternative ale actiunii respective;
3. un sens restrans care presupune ca raportul efect/efort sau efort/efect sa fie acceptabil in comparatie cu alte raporturi ale activitatii sau cu alte variante sau cu un regim normat de eficienta;
4. un sens foarte restrans care reprezinta abordarea cea mai sintetica si mai completa a notiunii de eficienta, abordare ce presupune o corelare a eforturilor echivalate ca natura si timp cu efectele obisnuite, de asemenea echivalate ca natura si timp.
Se poate spune ca eficienta economica este strans legata de procesul de folosire a resurselor in economie, iar trasatura sa esentiala este raportul de cauzalitate efort/efecte. 
Eficienta se poate delimita in doua forme:eficienta activitatii si eficienta economica a 
activitatii. In cazul eficientei activitatii se realizeaza comparatia intre efectele economice si extraeconomice, respectiv efortul economic si extraeconomic, iar in cel de al doilea caz sfera se restrange la efectul, respectiv efortul economic.
Performanta economica. Performanta este o notiune economica, ,,o stare de competitivitate a entitatii economice, atinsa printr-un nivel de eficacitate si productivitate care ii asigura o prezenta durabila pe toata piata".Performanta necesita prezenta simultana si complementara a eficacitatii actiunii si a productivitatii. O intreprindere performanta este simultan si eficace si productiva. Totodata, cele doua notiuni: eficacitatea si productivitatea sunt cauze care determina performanta. Daca eficacitatea este abordata prin nivelul de satisfacere a exigentelor externe (clienti, stat, furnizori, banci, salariati, actionari) productivitatea este abordata prin indeplinirea asteptarilor mediului intern al intreprinderii.
Masurarea performantei, numita si monitorizare, este un proces continuu de strangere si analiza a datelor pentru a constata cat de bine se executa un proiect, un anumit program sau o anumita politica in comparatie cu rezultatele de obtinut. Sistemul clasic de masurare a performantei are la baza monitorizarea executarii, care implica urmarirea intrarilor, activitatilor si iesirilor.
Auditul. Potrivit Webster's Encyclopedic, prin audit se intelege ,,examinarea oficiala sau verificarea conturilor si inregistrarilor, in special a conturilor financiare". Aceeasi semnificatie este atribuita termenului de audit in dictionarele aparute in tara noastra: audit -verificare, revizie a conturilor, bilant, a verifica conturile: audit -revizie (contabila).
Un sens mai larg dau acestui termen enciclopediile britanice, potrivit carora prin audit se intelege "o examinare" a unei situatii, intr-un anumit sector. Auditul este considerat un instrument esential pentru realizarea obiectivelor organizatiei.
Scopul principal al auditului este de a evalua neconformitatile in raport cu reglementarile in vigoare si de a concepe actiuni corective necesare pentru eliminarea acestor neconformitati. Consultanta in audit se finalizeaza printr-un raport de audit, elaborat in urma unui proces complex. Acest proces, realizat de auditori profesionisti are la baza informatii relevante din domeniul in care se face auditul, prin respectarea unor metode si standarde profesionale si etice specifice.
Activitatea de audit are la baza o serie de standarde de audit, precum si o serie de reglementari legale. Obiectivul principal al standardelor de audit este imbunatatirea si mentinerea calitatii lucrarilor in beneficiul profesiei de auditor, si al utilizatorilor rezultatelor auditului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Auditul Performantei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!