Audit intern

Extras din referat Cum descarc?

Documentarea lucrarilor de audit 
1. Documentarea lucrarilor de audit
In conformitate cu prevederile ISA 230 ,,Documentarea lucrarilor de audit" auditorul trebuie sa documenteze situatiile, in vederea furnizarii de probe de audit care sa sustina opinia de audit si probe care sa arate ca auditul a fost realizat in conformitate cu standardele interne de audit.
Auditorul trebuie sa inregistreze in documente informatii referitoare la planificarea activitatii de audit, natura, coordonarea in timp si gradul de cuprindere a procedurilor de audit, rezultatele acestei activitati, concluziile care se trag din probele respective. Documentele de lucru trebuie sa includa rationamentul auditorului cu privire la problemele semnificative care necesita exercitarea rationamentului profesional precum si concluziile asupra problematicii analizate.
Auditorul are obligatia sa pregateasca dosare de lucru suficient de complete si detaliate pentru a permite o intelegere globala a misiunii de audit financiar efectuat.
Auditorul trebuie sa consemneze in dosarele de lucru informatiile pe care le-a considerat necesare, referitoare la misiunea de audit realizata, natura, calendarul si intinderea procedurilor de audit, cat si rezultatul acestor proceduri, concluziile la care a ajuns avand ca baza documente certe cu valoare probatorie in orice instanta.
Intinderea si forma dosarelor de lucru este lasata la aprecierea auditorului. Pentru a estima forma si volumul dosarelor de lucru, auditorul face apel la experienta sa profesionala tinand insa seama ca orice tert care ar putea fi chemat sa-si formeze o opinie asupra lucrarilor efectuate de el sa aiba posibilitatea sa o faca.
Documentele de lucru prezinta instrumente strict necesare auditorului in vederea:
- elaborarii planului de audit, repartizarii lucrarilor de efectuat de catre echipa de audit sau/si de catre entitate, urmarirea executarii obiectivelor prevazute;
- supravegherii si srijinirii efectuarii lucrarilor prevazute in plan si controlul calitatii acestora;
-selectarii si definitivarii probelor de audit, de natura sa ajute echipa de audit in formularea concluziilor, examinarii acestora cu managerii entitatii si fundamentarii opiniei ce urmeaza a fi formulata.
2. Foile de lucru 
Forma si numarul de ordine al foilor de lucru sunt stabilite de auditor in asa fel incat sa poata fi arhivate si consultate ulterior in mod independent, chiar si de alte persoane autorizate cu controlul legal al conturilor anuale.
In orice caz, foile de lucru trebuie sa contina pentru fiecare element bilantier auditat urmatoarele precizari:
- obiectivele controlului;
- evaluarea sistemului contabil folosit pentru conturile considerate;
- controlul efectuat, cu identificarea documentelor examinate;
- concluziile auditorului, inclusiv constatarile apreciate ca minore si care nu sunt de natura sa compromita calitatea situatiilor financiare.
Informatiile scrise in foile de lucru trebuie sa fie prezentate concis, dar suficient de detaliat pentru a se putea intelege imediat obiectivele de control, constatarile si concluziile stabilite de auditor.
Foile de lucru pot face referire la documentatia pusa la dispizitie de catre client, iar dupa caz, auditorul poate anexa copii certificate de pe documentele care s-au avut in vedere (inclusiv tabele, corespondenta, documente adoptate de organele de conducere ale entitatii). Foile de lucru sunt proprietate a auditorului si tinand seama de importanta lor, trebuie pastrate in locuri sigure: ele nu sunt accesibile persoanelor neautorizate. In cazul in care sunt folositi colaboratori externi, foile de lucru ale acestora vor fi preluate de auditor, sigilate si pastrate in mod asemanator celorlalte foi de lucru.


Fisiere in arhiva (1):

  • Audit intern.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Alvin A. Arens, Price Waterhouse, profesor de audit Universitatea de Stat din Michigan, James K. Loebbecke, Randal J. Elder, 
Audit. O abordare integrata, editia a VIII-a, Editura ARC, Bucuresti, 2003
1. Belverd E. Needles, jr.
si colab.
Principiile de baza ale contabilitatii, editia a V-a, Ed. ARC, Bucuresti, 2001
2. IFAC, Camera Auditorilor Financiari din Romania Reglementari internationale de audit, asigurare si etica. Audit financiar 2008, vol. I si II, Editura IRECSON, Bucuresti, 2009 
3. x x x Wiley IFRS -  2007, Interpretarea si aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate si Raportare Financiara (Drept de INSTALATIIr 2007 John Wiley & Sons, Inc.) BMT Publishing House, Bucuresti, 2007 (Traducere si interpretare Mirela Paunescu)
4. x x x Standarde Internationale de Raportare Financiara, Ghid practic (Traducere INSTALATIIrizata de Banca Mondiala) Casa de Editura IRECSON, Bucuresti, 2007
5. x x x Standarde Internationale de Raportare Financiara (IFRSSTM) incluzand Standardele Internationale de Contabilitate (IASSTM) si interpretarile lor la 01.I.2007, Ed. CECCAR, Bucuresti, 2007


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!