Aspecte Concrete in Contractarea Asigurarilor la Societatea BCR Asigurari

Extras din referat Cum descarc?

A. Polita de asigurare
Pentru bunurile si raspunderile asigurate, BCR ASIGURARI emite polite de asigurare, in baza carora se angajeaza ca la producerea evenimentului asigurat sa despagubeasca pe Asiguratul, persoana fizica sau juridica, nominalizat in polita, cu conditia ca acesta sa fi platit si BCR ASIGURARI sa fi incasat primele de asigurare stabilite.
Politele de asigurare BCR ASIGURARI se incheie, de regula, pe formulare tiparite pe hartie autocopiativa, inseriate, specifice fiecarei forme de asigurare. Completarea rubricilor prevazute in formularul de polita intra in sarcina Asiguratorului, fiecare parte semnatara a contractului de asigurare avand raspunderea verificarii corectitudinii datelor. Conditiile de asigurare sunt tiparite si anexate la polita de asigurare si se vor preda Asiguratului. La rubrica "Mentiuni speciale" se completeaza datele privind evidenta incasarii ratelor convenite si alte mentiuni legate de derularea asigurarii.
Emiterea si semnarea politei BCR ASIGURARI este conditionata de acceptarea prealabila, de catre ambele parti semnatare, a conditiilor de asigurare, a costului asigurarii (prima) si a eventualelor recomandari pentru diminuarea riscurilor in cadrul etapei de negociere a asigurarii. In baza acordului de principiu al celor doua parti si a platii de catre Asigurat a sumei convenite ca prima sau a ratei I, in cazul platii in rate, Asiguratul este indreptatit sa primeasca originalul politei, precum si eventualele clauze in forma negociata.
Emiterea politei de asigurare si eliberarea acesteia catre client se fac dupa efectuarea platii primei de asigurare in numerar sau, in cazul platii prin ordin de plata vizat de banca, conditionat de confirmarea intrarii sumei convenite in contul BCR ASIGURARI.
Schimbarea conditiilor de asigurare emise de BCR ASIGURARI ulterior incheierii unei polite nu poate conduce, in principiu, la modificarea contractului incheiat cu un asigurat. Modificarea, denuntarea ori rezilierea politei se fac numai in conformitate cu prevederile exprese ale conditiilor de asigurare.
Eventualele greseli aparute la emiterea politelor si constatate ulterior, care se refera la operatiuni aritmetice, completarea de date, trecerea unui ordin de marime altul decat cel real, se rezolva, de la caz la caz, prin: emiterea unui supliment de asigurare; corectarea directa pe formular cu obligatia semnarii si stampilarii; anularea formularelor gresite si emiterea unei alte polite, in toate cazurile fiind insa necesar acordul prealabil al ambelor parti.
Fiecare forma de asigurare se incheie pe formularul de polita specific, corespunzator asigurarii solicitate si prezentelor instructiuni. Etapa de negociere a asigurarii presupune insa prezentarea de catre personalul BCR ASIGURARI a tuturor formelor de asigurare ce se pot incheia de catre client si a variantelor posibile pentru fiecare forma, care se va face in baza modelului de oferta si a precizarilor prevazute in anexa nr. 1. 
Reinnoirea politelor se face prin completarea unui nou formular de polita, la care, in coltul din dreapta sus al formularului, la rubrica "Inlocuieste polita nr. ...", se trece numarul politei expirate. Celelalte date din polita se vor completa conform situatiei existente la data reinnoirii, in care sens in mod obligatoriu va fi consultat Asiguratul pentru a comunica eventualele schimbari privind situatia bunurilor, a dotarilor impotriva riscurilor asigurate, adresei, nr. de telefon, fax, etc. Cu ocazia reinnoirii politei, se va proceda daca este cazul, la recalcularea cotatiei de prima si a primei de asigurare. Daca din calcul rezulta o cotatie de prima superioara celei acordate anterior, se va proceda la o analiza atenta a situatiei, deoarece aceasta presupune o greseala facuta la intocmirea politei anterioare. O atare situatie se va rezolva de la caz la caz, daca apar diferente mari, solicitandu-se informatii la Administratia Centrala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Concrete in Contractarea Asigurarilor la Societatea BCR Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!