Asigurari Protectie Sociala

Extras din referat Cum descarc?

Principiul egalitatii; Principiul solidaritatii sociale; Principiul obligativitatii; Principiul contributivitatii; Principiul repartitiei; Principiul autonomiei.
PILONUL I Tipul sistemului: PAYG Asiguratii Transferul stagiului de cotizare Nivelul contributiilor Locuri care prezinta conditii speciale si deosebite de munca Perioade necontributive asociate stagiului de cotizare ASIGURATII persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca; functionarii publici; persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti; membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti; someri; asociat unic, asociati, comanditari sau actionari; administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management; membri ai asociatiei familiale; persoane autorizate sa desfasoare activitati independente; persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora; alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale; persoanele care doresc sa isi completeze venitul asigurat.
Cote de contributii sociale Baza de calcul venitul brut realizat lunar persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca; functionarii publici; persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti; membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti; venitul lunar asigurat, inscris in declaratia sau in contractul de asigurare sociala asociat unic, asociati, comanditari sau actionari; administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management; membri ai asociatiei familiale; persoane autorizate sa desfasoare activitati independente; persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora; alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale; salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in cazul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, corespunzator numarului zilelor lucratoare din concediul medical, cu exceptia cazurilor de accident de munca sau boala profesionala. Conditii speciale pot afecta esential capacitatea de munca a asiguratilor datorita gradului mare de expunere la risc; se stabilesc prin contractul colectiv de munca; avizul inspectoratului teritorial de munca este obligatoriu.
Termene de plata data stabilita pentru plata drepturilor salariale pe luna in curs, in cazul angajatorilor care efectueaza plata drepturilor salariale lunar, dar nu mai tarziu de data de 20 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza plata; data stabilita pentru plata chenzinei a 2-a, in cazul angajatorilor ce efectueaza plata drepturilor salariale chenzinal, dar ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari Protectie Sociala
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!