Asigurari

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Capitolul 1. Consideratii generale privind terorismul 3
Capitolul 2. Cum sa indemnizam victimele terorismului? 6
Capitolul 3. Piata asigurarilor din Romania - afectata de riscul de atentat terorist? 9
Concluzii 12
Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. Consideratii generale privind terorismul
O problema din ce in ce mai acuta care afecteaza direct sau indirect toate natiunile este cea a terorismului. Terorismul nu are o definitie general acceptata. Dificultatea definirii provine atat din complexitatea sa cat si dintr-o larga divergenta de pozitii ale persoanelor, organizatiilor sau statelor implicate in lupta antiterorista. Totusi cea mai simpla definitie este cea de "scop si metoda": Terorismul este o tactica de lupta neconventionala folosita pentru atingerea unor scopuri strict politice care se bazeaza pe acte de violenta, sabotaj sau amenintare, executate impotriva unui stat , organizatii, categorii sociale sau impotriva unui grup de persoane civile, avand ca scop precis producerea unui efect psihologic generalizat de frica si intimidare. Obiectivul final este aplicarea de presiune asupra entitatii respective pentru a o determina sa actioneze in conformitate cu dorintele teroristilor, in cazul in care acest obiectiv nu poate fi indeplinit prin mijloace conventional.
Dificultatea definirii terorismului este o problema de perceptie culturala, politica si sociala a actului de violenta si a scopului politic urmarit prin teroare. Iata cateva din definitiile prezentate in literatura de specialitate:
o Definitia Codului Federal al Statelor Unite: Folosirea ilegala a fortei si violentei impotriva unor persoane sau proprietati, pentru intimidarea sau pedepsirea unui guvern, a populatiei civile, sau a unui segment de populatie, facuta in scopul atingerii unor obiective politice sau sociale.
o Definitia Legii Terorismului din Marea Britanie, din 2000 este atat de larga incat include nu numai orice folosire a violentei si a amenintarii pentru atingerea unor obiective politice, ideologice sau religioase, dar si "perturbarea sau interferenta serioasa in functionarea unui sistem electronic." De asemenea sunt considerate ca acte teroriste actiuni de amenintare cu folosirea armelor de foc sau a explozivilor care nu au ca scop influentarea guvernului sau crearea unei stari de teroare. Aceasta lege este foarte criticata, pe motiv ca permite o definire mult prea larga a termenului de terorism si creeaza un potential pentru abuzuri din partea guvernului. Criticii acestei legi argumenteaza punctul lor de vedere cu multe exemple ipotetice (unele chiar comice si absurde) cum ar fi cel al unui activist ecologist, care in semn de protest ar ameninta numai ca va folosi o arma de vanatoare pentru a-si distruge propriul calculator, si conform textului legii ar fi considerat un terorist.
o Definitia Ligii Natiunilor (1937): Toate actele criminale indreptate impotriva unui stat sau facute ori planificate pentru a crea o stare de teroare in mintea anumitor persoane, a unui grup de persoane sau a publicului larg. Aceasta definitie larga si voit ambigua reflecta preocuparile guvernelor interbelice de a face fata pericolului pus de miscarile anarhiste, comuniste, cat si a celor de eliberare de sub ocupatia coloniala. Aceasta definitie a fost folosita inclusiv de catre guvernul britanic pentru a justifica reprimarea miscarii pasnice pentru obtinerea independentei Indiei.
Intr-un studiu al terorismului, Alex Schmid , analizeaza continutul pentru 109 definitii ale terorismului gasind urmatoarea frecventa a conceptelor folosite:
o Violenta si forta (apar in 83.5% dintre definitii) 
o Motivatii politice (65%) 
o Frica, accent pe teroare (51%) 
o Amenintare (47%) 
o Efecte psihologice si reactii anticipate (41.5%) 
o Discrepanta intre obiective si victime (37.5%) 
o Actiuni intentionate, planificate, organizate si sistematice (32%) 
o Metoda de lupta, strategie si tactica (30.5%) 
Definirea si intelegerea corecta si completa a fenomenului de terorism sunt absolut necesare pentru elaborarea unor strategii si tactici eficiente de lupta antiterorista. Deoarece nu exista un model general valabil, definirea si analiza actului terorist trebuie facuta pentru fiecare caz in parte. Principalele elemente de definire a terorismului sunt:
1. Mijloace: actiuni violente;
2. Metoda: inducerea fricii pentru cetateni;
3. Tinta: civili (necombatanti); 
4. Scop: producerea unei schimbari politice majore;
5. Actori: indivizi sau grupuri nonstatale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!