Asigurarea de Raspundere Civila

Extras din referat Cum descarc?

Asigurarile de raspundere civila urmaresc acoperirea riscului privind vinovatia asiguratului pentru producerea unui eveniment unei terte persoane.
Particularitatile asigurarii de raspundere civila:
- spre deosebire de asigurarile de persoane si bunuri, in cadrul asigurarilor de raspundere civila apare o terta persoana (persoana fizica sau juridica)
- daca in cazul asigurarilor de bunuri si de persoane se constata vinovatia asiguratului, acesta este absolvit de incasarea despagubirii in cazul producerii evenimentului asigurat pe cand in cazul asigurarii de raspundere civila vinovatia asiguratului constituie conditia de baza a incheierii asigurarii;
- daca in cazul asigurarii de bunuri si persoane se precizeaza clar numele beneficiarului asigurarii, in cazul asigurarii de raspundere civila, beneficiarul este reprezentat de terta persoana necunoscuta in momentul incheierii contractului;
In cazul asigurarii de raspundere civila valoarea despagubirilor poate sa atinga nivelul maxim a sumei asigurate, existand situatii in care sa si-l depaseasca.
Clasificare:
1. Asigurare de raspundere civila a transportatorilor de marfuri
2. Asigurare de raspundere civila a detinatorilor de autovehicole
3. Asigurare de raspundere civila profesionala
4. Asigurare de raspundere civila publica


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea de Raspundere Civila.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!