Asigurare

Extras din referat Cum descarc?

Conform statisticilor UNAIDS (date din noiembrie 2007) exista in lume aproximativ 30,8 milioane de adulti si 2,5 milioane de copii infectati cu virusul HIV.Numai in anul 2007 s-au inregistrat 2,5 milioane de noi infectari.Desi utilizarea tratamentului cu antiretrovirale(ARV) s-a extins ,acest virus a provocat numai in 2007 moartea a 2,1 milioane de persoane in intreaga lume.
De la an la an numarul persoanelor infectate este in continua crestere:daca in 1990 erau 8 milioane de persoane infectate ,in 2007 numarul acestora a ajuns la 33,3 
milioane.Evolutia numarului celor infectati este prezentata in graficul urmator :
Grafic 1:Evolutia numarului persoanelor infectate cu HIV 
SURSA: UNAIDS
In ciuda faptului ca numarul celor care se confrunta cu acest stigmat social este in continua crestere, nu exista pana in prezent o asigurare pentru riscul de a contacta virusul HIV.Ba chiar cei care sunt infectati nu isi pot face asigurari de viata, acest virus fiind o clauza de excludere prevazuta in contract.
Grafic 2 : distributia celor infectati cu HIV pe zone geografice in 2007
SURSA :UNAIDS
Africa este zona cea mai afectata de infectia cu virusul HIV,cele mai expuse tari fiind Africa de Sud,Zimbabwe,Namibia,Swaziland si Botswana. In Europa, 90% din cazurile de noi infectii se inregistreaza in Rusia sau Ucraina,urmate de Letonia,Lituania si Estonia.In Europa principala cauza a infectiei cu virusul HIV este injectarea de droguri.
Date statistice si informatii pentru Romania: numarul de noi infectari a scazut incepand cu 2005 de la an la an,cele mai multe infectari avand loc in perioada 1987-1991. Desi statul roman ofera sprijin financiar pentru un tratament adecvat persoanelor aflate in ingrijirea sa in centre specializate,a fi purtator HIV este un stigmat social care ii impiedica sa duca o viata normala,le limiteaza accesul la educatie sau la gasirea unui loc de munca.Romanii nu sunt suficient de bine informati despre modalitatile de transmitere ale virusului si de aceea ii discrimineaza pe cei afectati,negandu-le dreptul la o viata normala.Sectorul privat este din ce in ce mai implicat in campanii de informare si prevenire a infectarii cu HIV,dar in acelasi timp a scazut drastic interesul autoritatilor in aceasta problema.Aceastea considera ca investind bani in tratamentul celor infectati problema este rezolvata si nu se preocupa de limitarea extinderii virusului.In 2006 ,4815 persoane erau inregistrate ca avand SIDA su 11 035 de persoane traiau cu virusul HIV.Dintre acestia 15 815 persoane ,numai 6 181 urmau un tratament adecvat.Principala modalitate de transmitere sunt relatiile sexuale neprotejate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!