Analiza tarilor din Sud - EStul Europei

Extras din referat Cum descarc?

312. Acest capitol apare ca anexa a Documentului Alb a Guvernantei Corporative din Sud-estul Europei. Scopul principal al acestui act este sa ilustreze caracteristicile colective ca si diferentele dintre tarile din Sud-estul Europei, privind cadrul guvernantei corporative.
313. Prima parte a documentului creioneaza o larga descriptie a situatiei economice curente a tarilor din Sud-estul Europei. Evidentiaza caracteristicile comune sau specifice privind climatul macroeconomic si recentele progrese in privatizare. Arata cum, pentru prima oara de la inceperea tranzitiei, tarile din Sud-estul Europei se bucura de un climat macroeconomic favorabil, cu macrostabilitate si revenire la progress, desi aceste realizari sunt inca fragile, mai ales privind bugetul balantelor si pozitile externe. In sfarsit, rezumatul indica cat de larga este privatizarea intr-un proces continuu in toate tarile din Sud-estul Europei.
314. In a doua parte a documentul se concentreaza asupra cadrului guvernantei corporative. Astfel prezinta o vedere a drepturilor de proprietate asupra structurilor si intreprinderilor, aratand cum acestea deriva indeosebi din programele de privatizare si cum acestea sunt inca caracterizate de controlul semnificativ execitat de catre membri si stat. Apoi pe scurt, documentul descrie statutul sectorului financiar, aratand sectoarele bancare care acum isi revin din acutele crize si cum au fost privatizate in sectoare straine. Cat despre bursele de valori, ele sunt indeosebi slab dezvoltate, cu mica fluiditate si transparenta, in ciuda bunei functionari a infrastructurii. Curentele sau viitoarele reforme de indemnizatii sunt o potentiala sursa a dezvoltarilor. In sfarsit acest document face o evaluare preliminara a cadrului legal privind guvernanta corporativa, subliniind principalele discrepante dintre legile in vigoare in tarile respective, ca si evolutia legala si reformele. Documentul de asemenea face o observatie generala privind evidentele insuficiente in implementare.
315. Un climat macroeconomic imbunatatit
316. In timp ce in Europa Centrala, mediile  Gnp ale  tarilor tranzitionale au atins 20-30 de procente din ceea ce Uniunea Europeana tinde sa atinga, situatia este lipsita de culoare in Sud-estul Europei. Media GNP este mai mica de 10 procente fata de a Uniunii Europene, si aceasta deschizatura continua sa se largeasca. Daca tarile din Sud-estul Europei au experimentat clar diverse traiectorii de la inceputul tranzitiei, cativa factori comuni si evidenti explica decalajul tranzitorial, printre care sunt si conditiile initiale nefavorabile, conflicte armate ca si reforme ezitante si restructuratoare.
317. Cu toate acestea , majoritatea tarilor din Sud-estul Europei pentru prima oara de la inceputul tranzitiei se bucura de o situatie macroeconomica stabila, precum si de rate positive


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Tarilor din Sud - Estul Europei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!