Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii Orizont Turism SA Predeal

Cuprins referat Cum descarc?

1.Prezentarea companiei Pag.2
2.Analiza surselor de finantare a companiei Pag.4
3.Analiza mutatiilor in structura capitalului propriu Pag.6
4.Analiza mutatiilor in structura resurselor imprumutate Pag.9
5.Bibliografie Pag.11


Extras din referat Cum descarc?

1.Prezentarea intreprinderii
1.1 Prezentarea companiei si obiectul de activitate
Societatea Orizont Turism SA Predeal a fost infiintata in anul 1995 si are ca principal obiectiv de activitate Hoteluri si alte activitati de cazare similare si servicii de alimentatie publica. Numarul de inregistrare al societatii la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Brasov este J08/863/1996. Sediul societatii SC Orizont Turism SA este in Municipiul Predeal, judetul Brasov, pe strada trei brazi,nr.6. Firma Orizont Turism este o societate pe actiuni, actionar majoritar fiind S.I.F Transilvania detinand 99,6580% din actiunile companiei. Firma are in prezent un numar de 113 angajati.
Intreprinderea detine Hotelul Orizont, alimentatie publica: Restaurant Orizont si Restaurant Miorita, baruri: Natura Bar, Lobby Bar, Sky Lounge, Cigar Club Spa, organizare conferinte: Orizont Forum.
Societatea are un capital social de 52.260.207,5 lei care se divide in 20.904.083 actiuni a cate 2,5 RON fiecare.
Obiectivele firmei sunt:
- fidelizarea unui numar important de clienti;
- satisfacerea cerintelor acestora;
- oferirea unor servicii de cea mai buna calitate;
- obtinerea unui profit considerabil.
1.2 Piata-tinta a firmei
Principalii clienti ai hotelului Orizont Turism sunt in primul rand clientii interesati de afaceri, pe planul urmator situandu-se turistii care sunt in cautare de confort si servicii de inalta calitate si localnici, hotelul dispunand si de un restaurant cu specific international si unul cu specific romanesc. Sunt vizate in special persoanele cu varsta peste 25 de ani cu venituri medii si mari.
1.3 Principalii concurenti ai firmei
Principalii concurenti ai hotelului Orizont Turism sunt hotelurile de 4 si 3 stele din zona: Hotelul Rozmarin(4*), Hotel Ski Sky Predeal(4*), Hotel Piemonte(4*), Hotel Ursuletul(3*), Hotel Robinson(3*) etc. 
Printre concurenti se pot enumera si vilele si pensiunile din zona clientii renuntand la serviciile oferite de Hotelul Orizont Turism in favoarea acestor pensiuni fiind motivati de preturile reduse si de atmosfera familiala resimtita acolo.
1.4 Piata hoteliera-Romania
"Piata hoteliera a inregistrat in anul 2012 o crestere a numarului de hoteluri cu 6,1 % fata de anul 2011, totalul numarului de hoteluri in acest an fiind de 1330. In ceea ce priveste clasificarea unitatilor, hotelurile de tip buget si economy au inregistrat o scadere dramatica in 2012 in Romania, lucru generat de aceleasi hoteluri de pe litoral, unde conditiile proaste ale unitatilor si lipsa investitiilor au dus la disparitia acestoria de pe piata." 
Potrivit datelor de pe www.insse.ro in anul 2009, in Romania structura capacitatii de cazare turistica in functiune este: Hoteluri 69,4 %, Pensiuni turistice 8%, pensiuni agroturistice 7,7%, vile turistice si bungalouri 5,2% si alte structuri de primire turistica 9,7%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Surselor de Finantare ale Intreprinderii Orizont Turism SA Predeal.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!