Analiza Surselor de Finantare a Investitiilor in Economia de Piata

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.
CAPITOLUL I Necesitatea sprijinirii IMM-urilor in Romania.
1.1. Importanta economica si sociala a intreprinderilor mici si mijlocii in Romania. Definirea IMM-urilor.
1.2. Surse proprii de finantare a investitiilor pentru IMM-uri. Consecinte ale auto finantarii.
1.3. Finantarea investitiilor pentru IMM-uri din resurse externe. Credite si programe.
CAPITOLUL II Studiul de caz privind finantarea unui IMM.
2.1. Sinteza planului de afaceri pentru un obiectiv agroturistic.
2.2. Necesarul de finantare.
2.3. Planul financiar.
2.4. Impactul politicii fiscale asupra activitatii IMM-urilor.
CAPITOLUL III Impactul integrarii asupra dezvoltarii sectorului IMM.
3.1. Intreprinderile mici si mijlocii din Romania sub impactul integrarii europene.
3.2. Finantarea investitiilor pentru IMM-uri de la UE.
CONCLUZII.
BIBLIOGRAFIE.


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Transformarile economice din anii '90 au dat nastere unei dezvoltari foarte rapide a antreprenoriatului in cadrul societatii, care a condus la constituirea a mii de firme mici. aflate in proprietate privata. Aceste firme au creat noi locuri de munca, preluand astfel salariatii care au fost nevoiti sa paraseasca firmele de stat aflate in proces de restructurare.
intreprinderile mici si mijlocii au cunoscut o dezvoltare mare in tara noastra, atat in calitate de subcontractanti care depind in mod direct de mari intreprinderi de produse finale, cat si de agentii economici independenti, care isi elibereaza strategii proprii, sunt promotoare de progres tehnic si isi definesc segmente proprii de piata, chiar pe cea externa. Un rol important in asigurarea cresterii economice revine intreprinderilor mici si mijlocii debutante (start- up), care isi cauta propriile nise pe piata externa si sunt caracterizate printr-o natalitate si mortalitate mare. Practica a dovedit ca existenta intreprinderilor mari si foarte mari face necesara sporirea numarului de intreprinderi mici si mijlocii care le permit cresterea flexibilitatii in realizarea produselor finale. In conditiile in care procesul de restructurare capata amploare si devine tot mai complex, dinamismului IMM-urilor ii revine un rol esential in crearea de noi locuri de munca si inserarea in acele ramuri ale industriei aflate in expansiune.
in prezent, intreprinderile mici si mijlocii (IMM) reprezinta peste 99% din numarul total al firmelor din Romania. Rolul lor in economie este semnificativ, intrucat ele influenteaza domenii cum ar fi: cresterea economica, competitivitatea, schimbarile in structura economica si ocuparea fortei de munca.
Guvernul Romaniei recunoaste si apreciaza importanta intreprinderilor mici si mijlocii. Politica in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii a devenit in Romania o parte integranta a politicii de dezvoltare regionala, datorita rolului pe care il au IMM-urile, acela de locomotive" pentru dezvoltarea economica durabila, in crearea de locuri de munca si contributia lor semnificativa la diminuarea somajului. Daca se are in vedere faptul ca la inceputul anilor '90 intreprinderile mici si mijlocii erau aproape inexistente, se poate aprecia ca acestea au avut o dinamica ascendenta. Dezvoltarea IMM-urilor a fost trenata insa de numerosi factori, intre care accesul dificil la surse de finantare pentru investitii pe termen lung si insuficienta serviciilor de asistenta pentru IMM.
In anul 2000 a fost elaborat Planul National de Dezvoltare (PND), document strategic national care fundamenteaza asistenta acordata de Uniunea Europeana tarii noastre si constituie parte integranta a Programului National de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Prin PND se concretizeaza politica promovata de Strategia de Dezvoltare Economica pe Termen Mediu al Romaniei, care acorda o atentie speciala in cadrul politicilor de restructurare, crearii si dezvoltarii IMM. 
Principalele actiuni pentru realizarea acestei prioritati se vor axa pe sprijinirea accesului la sursele de finantare si pe asigurarea de servicii pentru IMM-uri.
Ca o recunoastere a importantei intreprinderilor mici si mijlocii, in anul 2001, s-a infiintat Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (transformat, in 2004, in Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. ANIMNC/MIMMC a avut si are ca scop realizarea Programului de guvernare in domeniul dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, al celui cooperatist si in domeniul comertului interior.
Perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana in anul 2007 impune tarii noastre accelerarea reformelor structurale, atingerea unui grad de competivitate ridicata la nivelul agentilor economici care sa ne permita sa facem fata fortelor concurentiale specifice pietei unice. 
Guvernul este ferm angajat in procesul de imbunatatire a mediului de afaceri, de reforma a sistemului fiscal si judiciar, in scopul stimularii liberei initiative si a investitiilor in economia romaneasca. Totodata, in scopul rezolvarii problemelor de competitivitate pe care le avem. Guvernul va continua sa actioneze, prin intermediul Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, pentru imbunatatirea accesului la finantare a micilor intreprinderi, pentru sustinerea financiara a investitiilor in echipamente, tehnologii si produse noi, pentru asigurarea


Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza Surselor de Finantare a Investitiilor in Economia de Piata
    • BIBLIOGRAFIE.doc
    • Lucrare licenta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!