Analiza Structurii Sortimentale si a Calitatii Produselor Similare Realizate de Firme Concurente si Comercializate pe Piata Romaneasca

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea avantajelor achizitionarii produsului
Aparitia si dezvoltarea rapida a tehnicii de calcul si a informaticii in general, a marcat o noua etapa in revolutia tehnica, cu profunde implicatii in evolutia societatii omenesti. Spre deosebire de primele doua etape ale revolutiei tehnicii, care au vizat, in primul rand reducerea efortului fizic, aceasta a treia revolutie, considerata revolutia masinilor creier, este orientata in primul rand spre usurarea si cresterea randamentului muncii intelectuale. Rolul principal in cadrul acestei noi etape il are, fara nici o indoiala, calculatorul electronic.
Conceput initial ca un simplu instrument de calcul, calculatorul electronic a patruns treptat in toate domeniile de activitate, devenind de neinlocuit in stiinta, tehnologie, economie si in general, oriunde este necesara prelucrarea rapida a unor cantitati tot mai sporite de informatii, sau sau acolo unde activitatile sunt foarte complexe, iar interventia sau prezenta omului este imposibila sau ar pune in pericol viata acestuia.
Activitatea umana, indiferent sub ce forma se desfasoara, este generatoare de informatii. Cu cat aceasta activitate este mai complexa si mai accelerata, cu atat volumul de informatii crste si se diversifica tinzand sa franeze sau chir sa blocheze procesul decizional.
Apare astfel un conflict intre tendinta de crestere a volumului de informatii generat de dinamica activitatii umane, si cererea de informatii cat mai rapide si mai complexe, necesare luarii deciziilor.
In aceste conditii, rolul calculatoarelor este decisiv in deblocarea si fluidizarea sistemelor informationale si de decizie, prin sigurarea gestiunii, prelucrarii si distribuirii informatiei intr-un mod cit mai eficient.
2. Descrierea principiului de functionare.
Parti componente
Un PC modern este deopotriva simplu si complicat. Este simplu, in sensul ca, in decursul anilor, multe din componentele utilizate pentru a construi un sistem au fost integrate cu alte componente in piese din ce in ce mai putine. Este complicat, in sensul ca fiecare parte dintr-un sistem modern indeplineste mult mai multe functii decat aceleasi tipuri de piese in sistemele mai vechi. 
Lista componentelor necesare unui sistem PC modern : 
- Placa de baza
- Procesorul
- Memoria (RAM)
- Carcasa
- Sursa de alimentare
- Unitatea de discheta
- Unitatea de hard-disc
- Unitatea CD-ROM
- Tastatura
- Mouse-ul
- Placa video
- Monitorul (afisajul)
- Placa de sunet
- Difuzoarele
Placa de baza 
Placa de baza este inima sistemului. De fapt ea este Pc-ul, toate celelalte componente fiind conectate la ea; placa de baza controleaza tot ce este in sistem. Placile de baza exista in diferite forme constructive. Placa de baza contine, de obicei, urmatoarele componente individuale:
o Soclul (conectorul) procesorului
o Regulatoarele de tensiune ale procesului


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Structurii Sortimentale si a Calitatii Produselor Similare Realizate de Firme Concurente si Comercializate pe Piata Romaneasca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!