Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea - SC Dystom SRL

Extras din referat Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Intreprinderea S.C. DYSTOM S.R.L a fost infiintata in anul 2001, avand sediul social in localitatea Busteni, Bulevardul Libertatii, nr. 218, judetul Prahova. Numarul de inmatriculare la Registrul Comertului al prezentei firme este J29/152/2001, avand codul fiscal (CIF) RO13708450, cod CAEN 4521 ("Constructii de cladiri si lucrari de geniu") si capital social 200 RON.
In momentul infiintarii, activitatea de baza era vanzarea produselor de larg consum in magazine specializate, iar ca activitate secundara constructia de cladiri de domeniul civil si industrial.
In anul 2003 activitatea de baza a fost reprezentata de constructii, iar in cadrul acestora, montajul invelitorilor de tigla metalica, de beton sau ceramica.
In anul 2005 societatea a devenit si un distribuitor important a acestor materiale pentru invelitori lucrand cu firme consacrate pe pietele europene (Lindab, Bramac, Velux, Tondach, Schiedel).
Domenii de activitate ale firmei:
- Materiale pentru zidarie: caramida, bca, bcu, boltari, blocheti;
- Tigla metalica, accesorii si consumabile; 
- Tigla din beton si ceramica, accesorii si consumabile; 
- Sindrile bituminoase, accesorii si consumabile; 
- Invelitori din policarbonat, fibrociment, poliester armat cu fibra de sticla; 
- Cosuri de fum;
- Sisteme de drenare si evacuare a apei, sifoane si guri de scurgere, separatoare de grasimi si hidrocarburi; 
- Ministatii de epurare;
- Seminee, sobe, accesorii; 
- Usi de garaj si industriale, porti, perdele industriale, rampe de egalizare.
Din punct de vedere juridic, intreprinderea este o societate cu raspundere limitata in limita capitalului subscris ce, in prezent a ajuns la 40.000 RON.
S.C. DYSTOM S.R.L isi desfasoara activitatea nu doar in interiorul orasului Busteni ci si pe intreg teritoriul Romaniei, fiind in cautare de noi piete de desfacere si noi produse de comercializat. Principalii clienti sunt persoanele fizice ce au in constructie sau renovare noi locuinte dar si persoane juridice din diferite domenii de activitate.
In momentul infiintarii, societatea a fost 100% privata, avand un singur asociat (Razvan Tomita) iar din anul 2005, in cadrul acesteia, a mai intrat un asociat, in prezent avand doi asociati (Razvan Tomita si George Saracin), cu un administrator (Razvan Tomita), capitalul fiind impartit pe jumatate.
Caracterizarea activitatii economice si analiza din punct de vedere logistic la intreprinderea S.C. DYSTOM S.R.L presupune cunoasterea unor elemente esentiale de care depinde realizarea acestor activitati, cum ar fi: resursele umane de care dispune unitatea, productivitatea muncii, resursele materiale disponibile.
Intreprinderea se bucura de o crestere graduala la fiecare sfarsit de an, a cifrei de afaceri, iar in ultimii trei ani aceasta s-a dublat la fiecare perioada de incheiere de ciclu financiar.
In prezent societatea dispune de 30 de angajati, in comparatie cu finele anului 2005 cand aceasta avea doar 5 angajati.
Aproximativ jumatate dintre salariati au in dotare telefoane mobile asigurate de catre firma, cu ajutorul carora primesc informatii referitoare la schimbarile intervenite: pret, cantitatea de marfuri existenta in depozit etc.
Firma dispune de 9 mijloace auto folosite pentru aprovizionare si desfacerea marfurilor dar si pentru deplasarea angajatilor la domiciliul clientilor, jumatate dintre acestea fiind dotate cu sistem GPS, precum si de o cladire cu birouri si o hala industriala atat pentru stocarea cat si pentru depozitarea materialelor. 
In cadrul societatii S.C. DYSTOM S.R.L produsele ce definesc profilul unitatii sunt aduse de la firme consacrate atat pe piata romaneasca cat si pe plan european sau mondial. 
In anul 2001 cand firma a luat nastere, pe piata constructiilor din judet existau si competitori, printre care si S.C. INTERMONT S.R.L. ce avea acelasi obiect de activitate. Buna gestionare, seriozitatea angajatilor, cat si managementul implementat au fost cativa dintre factorii ce au determinat ca in doar cativa ani S.C. DYSTOM S.R.L. sa devina una dintre cele mai importante si puternice firme de acest fel din judetul Prahova.
2. IDENTIFICAREA ACTIVITATILOR LOGISTICE
Privit ca un tot, sistemul logistic trebuie aplicat intreprinderii in cauza in functie de activitatea pe care aceasta o desfasoara.
2.1 Logistica de aprovizionare
Prin corelarea activitatilor departamentele de vanzare, preluare comenzi, desfacere, montaj si service fac posibila cresterea vanzarilor si implicit, cresterea cifrei de afaceri. 
Ocupand locul de intermediar intre producatori, alti intermediari angrosisti si beneficiari, pe langa activitatile de depozitare, transport si distributie, in cadrul acestei firme intalnim si relatii post-vanzare.
Facand referire strict la aprovizionare, aceasta presupune ca fiecare comanda a clientilor finali sa fie prelucrata si toate reperele (ce sunt de ordinul sutelor) sa fie aduse conform comenzilor departamentului aprovizionare (care reprezinta o entitate de sine statatoare in cadrul organigramei firmei).
Departamentul de aprovizionare colaboreaza cu celelalte departamente, unde sunt triate comenzile, sortate si apoi in functie de numarul lor, sunt pregatite pentru departamentul desfacere si transport. De acest departament se ocupa responsabilul cu aprovizionarea ce are datoria de a efectua comenzile si de a se asigura ca acestea vor fi livrate in timp util. Comenzile se efectueaza telefonic sau prin fax.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea - SC Dystom SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!