Analiza Relatiei Auditor-Client si Efectul asupra Independentei Auditorului

Extras din referat Cum descarc?

Elementul central al studiului vizeaza durata relatiei auditor - client si efectul asupra independentei auditorului. Una dintre ideile des intalnite in literatura de specialitate sustine preferinta entitatilor mari de a fi auditate de catre cele mai mari firme de audit.
Argumentul cel mai des utilizat vizeaza calitatea acestui audit. 
In acest sens se considera a fi utila analiza acestei relatii atat prin prisma literaturii de specialitate, cat si a unui studiu de caz.
Incadrandu-se in domeniul de studiu s-a realizat o analiza a entitatilor cotate pe BVB si FTSE 100 (este indicele a primelor 100 blue chip-uri, companiile cu cele mai mare capitalizare de piata)  pentru a evidentia durata relatiei auditor - client si efectul asupra independentei auditorului, pe baza unei analize de continut a rapoartelor de audit pentru perioada 2008- 2012 postate public, colectate de pe site-urile lor.
Conform standardelor ISA, auditorul este responsabil pentru redactarea si exprimarea unei opinii asupra situatiilor financiare evaluate, nu inainte insa de a fi stabilit modul in care va realiza misiunea: ETAPA
DE PLANIFICARE. 
Pe parcursul intregii misiuni de audit, auditorul va trebui sa respecte cerintele etice stabilite de Codul etic al profesionistilor contabili elaborat de IFAC, dar si cerintele standardului ISA 220


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Relatiei Auditor-Client si Efectul asupra Independentei Auditorului.ppt

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!