Analiza Potentialului Intern al Unei Societati Agroalimentare

Cuprins referat Cum descarc?

Cap I Introducere 2
Cap II Scopul lucrarii 3
Cap III Prezentarea SCDAVT 4
Cap IV Analiza Diagnostic 4
Cap V Analiza SWOT 16
Cap VI Concluzii 17
Cap VII Propuneri de imbunatatire 18
Bibliografie 19


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I
Introcucere
In sens general, conceptul de diagnostic, la nivelul unei firme, presupune reperarea disfunctionalitatilor activitatii ei, cercetarea si analiza faptelor si responsabilitatilor, identificarea cauzelor si a masurilor care sa conduca la imbunatatirea situatiei economico-financiare. In mod particular, prin diagnosticarea unei firme, in vederea evaluarii, se urmareste cunoasterea tuturor laturilor activitatii acesteia, respectiv juridica, tehnica, resurse umane, economico-financiara etc., precum si a punctelor forte si punctelor slabe corespunzatoare fiecareia. Aceasta are ca scop exclusiv evidentierea parametrilor de operare ai firmei, estimarea performantelor si riscurilor activitatii viitoare, orice informatii care pot orienta judecata evaluatorului in fiecare dintre cele trei abordari prezentate. 
In cadrul diagnosticului trebuie sa-si gaseasca raspuns probleme cum sunt: 
o Piata pe care opereaza firma si pozitia trecuta si probabila pe aceasta piata; 
o Situatia juridica a firmei si a proprietatii evaluate; 
o Potentialul uman si de management al firmei; 
o Infrastructura tehnica pentru sustinerea activitatii de productie sau servicii; 
o Rezultatele obtinute si probabile ale intreprinderii. 
In cadrul activitatii practice de evaluare a unei firme diagnosticul trebuie sa furnizeze informatiile necesare aprecierii situatiei trecute si prezente, care constituie o baza pentru estimarea elementelor si variabilelor "cheie" ce trebuie avute in vedere in cazul aplicarii diferitelor metode de evaluare. Intrucat evaluarea intreprinderii nu inseamna o aplicare mecanica a unor tehnici, ci presupune o apreciere profunda a performantelor firmei, echipa de evaluare trebuie sa opereze cu parametri considerati normali pentru mediul de activitate al firmei evaluate si la momentul efectuarii evaluarii. 
Capitolul II
Scopul lucrarii
Diagnosticul resurselor umane si al managementului firmei are ca obiectiv analiza structurilor organizatorice si umane, intrucat personalul impreuna cu piata intreprinderii constituie elemente ce confera o mare parte din valoarea acesteia. Analiza structurilor organizatorice urmareste existenta unei organigrame care evidentiaza legaturile ierarhice si functionale si care trebuie sa fie insotita de o situatie actuala a functiilor in raport cu varsta. Cu privire la conducerea intreprinderii, este important sa cunoastem originea acesteia, competentele ei, legaturile de dependenta a conducatorilor fata de grup sau de un actionar majoritar, stilul conducerii (colegial, autoritar, pe obiective, centralizat, descentralizat), sistemul de remunerare etc. In ceea ce priveste personalul intreprinderii, este important de vazut in ce masura acesta este fidel intreprinderii si care sunt posibiliatile de inlocuire in caz de plecare, iar in caz de pensionare, daca este prevazuta o succesiune. 
Diagnosticul comercial vizeaza piata de desfacere a produselor intreprinderii si piata ei de aprovizionare. Obiectivul de baza al diagnosticului comercial consta in estimarea pietei actuale si potentiale a intreprinderii si a locului ei pe piata. In cadrul diagnosticului comercial se recomanda a fi abordate urmatoarele aspecte esentiale: piata, produsele/serviciile, pretul si promovarea. 
In ceea ce priveste diagnosticul operational, acesta presupune o analiza detaliata a factorilor tehnici de productie, a tehnologiilor de fabricatie a produselor, precum si a organizarii productiei si a muncii, ce poate fi realizata de catre evaluatori care au si calitatea de experti tehnici.
Unul din cele mai interesante si complexe demersuri vizeaza abordarea diagnosticului financiar pentru evaluare, aceasta componenta de diagnostic avand un rol cheie in procesul de evaluare a intreprinderii din cauza rolului major jucat in cadrul raportului, si anume: 
- rolul de sintetizare a concluziilor rezultate din celelalte piese de diagnostic; 
- rolul de asigurare a coerentei in cadrul relatiei diagnostic - metode de evaluare (indeosebi metode de bazate pe venit). 
Capitolul III
Prezentarea SCDAVT
In anul 2006 se infiinteaza Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Valu lui Traian prin Hotararea de Guvern nr. 1460/2006, avand la baza Legea 290/2002, institutie publica cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii, cu sediul social in comuna Valu lui Traian, judetul Constanta, in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice ,, Gheorghe Ionescu Sisesti" prin reorganizarea SCCI ,,Dobrogea", care se desfiinteaza. Prin HG 1460/2002 Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Valu lui Traian preia toate drepturile si obligatiile SCCI ,,Dobrogea". 
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Valu lui Traian este amplasata pe DN 22A intre localitatile Constanta si Valu lui Traian.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Potentialului Intern al Unei Societati Agroalimentare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!