Analiza Portofoliului Alcatuit din Actiunile Societatiilor - Petrom, SIF Moldova, Antibiotice

Extras din referat Cum descarc?

Stim ca in general, in orice activitate umana, succesul este direct proportional cu efortul pe care il depunem. Bineinteles ca acest lucru este valabil in orice domeniu de activitate, in afaceri, sport, politica, relatii sociale etc. 
Nu avem asadar nici un dubiu cand vorbim despre investitii, cu cat eforturile sunt mai mari cu atat profiturile ce se vor obtine sunt in mod normal mai ridicate. In cazul investitiilor efortul tine de activitatea de identificare a oportunitatilor oferite de mediul financiar, de studiere a mecanismelor pietei, de realizarea unei strategii proprii de investitie, de analizare a indicatorilor financiari asociati instrumentelor in care se doreste a se investi, de identificare a riscului.
Asadar am ales sa investim intr-un portofoliu de actiuni ale Petrom S.A., SIF2 Moldova, Antibiotice Iasi. Desigur intervine intrebarea de ce am ales cele trei societati? Dupa cum bine stim Petrom este una dintre cele mai profitabile companii de pe piata romaneasca, cel mai mare operator integrat din domeniul petrolier si al gazelor natural din tara noastra si in acelasi timp o societate strategic pentru Romania tinand cont de valoarea cifrei de afaceri si a volumului de activitate desfasurat.
Lider in productia de medicamente antiinfectioase, Antibiotice este unul dintre cei mai importanti exportatori romani de medicamente, produsele sale fiind distribuite in peste 40 de tari ale lumii. In 2005, compania numara peste 50 de parteneriate externe, fiind in continuare preocupata de extinderea pe noi piete de desfacere din Europa, Africa, Asia ori America.
Am considerat ca investitia in actiunilor in SIF2 Moldova va fi un extreme de profitabila, deoarece societatea este una dintre cele mai profitabile la nivel national, inrregistrand o rata de profitabilitate de 51,71%.
Vom prezenta pentru portofoliul de actiuni ales atat analiza fundamentala cat si cea tehnica si vom calcula in continuare riscul si rentabilitatea pentru fiecare actiune din portofoliu, precum si rentabilitatea si riscul intregului portofoliu si vom realiza la sfarsit o operatiune de headging pentru a ne acoperi impotriva riscului.
PETROM S.A.
Analiza fundamentala
Detalii companie
Adresa: Bucuresti, sector 1, Calea Dorobantilor, nr.239
Cod fiscal: 1590082
Cod Registrul Comertului: J40/8302/1997
Email: investor.relations.petrom@petrom.com
Tel: 021/4060101 ; 021/4060118
Domeniu de activitate: extractia hidrocarburilor
Cod CAEN 1110
Capital social: 5.664.410.833,50 lei
Forma de proprietate: Majoritar de stat 
Petrom este cea mai importanta companie de petrol si gaze din Europa de Sud-Est. Un actor de succes cu profit sustinut in explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale. Societatea genereaza valori si beneficii pentru actionarii sai, pentru angajati, partenerii de afaceri si economia Romaniei in general.
Activitatea Petrom consta in explorarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale de pe uscat si din platoul continental al Marii Negre, rafinarea si prelucrarea titeiului, transportul si comercializarea produselor petroliere, comercializarea gazelor, importul si exportul de titei, utilaje si tehnologii specifice, productia si comercializarea altor produse petroliere, petrochimice si chimice. 
Compania descopera si extrage titei si gaze naturale, rafineaza titei pentru a oferi produse si servicii de calitate clientilor care rasplatesc eforturile prin cresterea vanzarilor si a profitului. Petrom isi desfasoara activitatea in mod profesionist pentru a obtine profit in conformitate cu planul de dezvoltare in beneficiul actionarilor, asumandu-si totodata responsabilitatile spre folosul comunitatii si a mediului inconjurator. 
Este recunoscuta in lumea intreaga de catre clienti, concurenta, investitori si public. Telul companiei este acela de a deveni recunoscuta ca standard al evaluarii performantelor din domeniul de activitate, prin creativitate, initiative, munca in echipa si abilitate de a anticipa si reactiona cu eficienta in fata schimbarilor. 
Petrom imbina traditia din industria petroliera cu organizarea moderna a unei companii integrate. 
Structura actionariatului Petrom
Pozitia majoritara in societate este detinuta de de OMV Aktiengesellschaft Austria cu 51,01% din actiuni, pozitie obtinuta in urma uneia din cele mai importante privatizari derulate in tara noastra. 20,64% din actiuni sunt detinute de AVAS, 20,11% detine Fondul Proprietatea, iar 2,03% de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare
Petrom - cea mai mare companie romaneasca
Petrom are rezerve dovedite de 940 milioane barili echivalent petrol, o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane de tone, circa 600 de benzinarii in Romania si circa 200 de benzinarii in Moldova, Bulgaria si Serbia. 
De asemenea, prin combinatul chimic Doljchim, Petrom este unul dintre cei mai importanti furnizori de ingrasaminte chimice, metanol, produse organice de sinteza si catalizatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Portofoliului Alcatuit din Actiunile Societatiilor - Petrom, SIF Moldova, Antibiotice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!