Analiza Influentei Exercitate de Nivelul de Educatie asupra Ratei de Angajare

Extras din referat Cum descarc?

Cum infuenteaza nivelul de educatie al populatiei rata de ajngajare in Romania?
Conform datelor din raportul de pe Eurostat de la sectiunea relevanta indicatorului, nivelul de educatie masoara calificarea populatiei cu varsta cuprinsa intre 20-24 de ani in ceea ce priveste gradele de invatamant. In momentul de fata acest indicator ofera informatii privind marimea capitalului uman disponibil din aceasta grupa de varsta si productivitatea sistemelor de invatamant in ceea ce priveste numarul de absolventi.
Rata de angajare a populatiei se refera la numarul persoanelor angajate cu varsta cuprinsa intre 16-64 de ani din totalul persoanelor din aceeasi categorie de varsta.
Motivul alegerii acestui studiu de caz este dorinta de a afla cat de mult ajuta faptul ca ai terminat o faculate si ai obtinut o diploma in Romania sa obtii mai departe o slujba.
Mai jos sunt postate doua articole referitoare la continutul proiectului.
Pe locul 23 in UE dupa rata de angajare a populatiei active
<< Romania a ocupat anul trecut locul 23 in UE dupa rata de angajare a populatiei active, cu o medie de 58,8% la persoanele cu varste intre 15 si 64 de ani, in timp ce media europeana s-a situat la 65,4%, conform biroului european de statistica Eurostat. La aceasta categorie de varsta, ponderea barbatilor angajati s-a situat la 64,8%, iar cea a femeilor la 52,8%, in timp ce media UE pe cele doua categorii de sex este de 72,5%, respectiv 58,3%. Ponderea populatiei active din Romania, cu varsta intre 15 si 64 ani, a depasit doar nivelul din Malta (55,7%), Polonia (57%), Ungaria (57,3%) si Italia (58,7%). 
Cel mai ridicat grad de angajare a fost consemnat in Danemarca (77,1%), Olanda (76%) si Suedia (74,2%). In zona euro, nivelul angajarii a fost de 65,7%. Pe segmentul de varsta 55-64 de ani, rata a fost anul trecut de 41,4% in Romania, respectiv locul 17 in UE, care a inregistrat o medie de 44,7%. Dintre angajatii romani cu aceasta varsta, 50,3% au fost barbati, iar 33,6% femei, valori apropiate de cele din UE. Statele cu cele mai ridicate rate de angajare la categoria de varsta 55-64 de ani au fost Suedia (70%), Estonia (60%) si Danemarca (58,6%). Media zonei euro s-a situat la 43,3%. >>
Ziarul Finanaciar 23.07.2008
Topul facultatilor de la "Cuza" in functie de reusita absolventilor la angajare
<< Un studiu recent arata ca peste jumatate dintre absolventii de la Universitatea "Al.I. Cuza" reusesc sa se incadreze pe piata muncii dupa finalizarea studiilor de licenta. Conform studiului privind absolventii anului 2004, peste 60% dintre ei au reusit sa se angajeze dupa sustinerea examenului de licenta, circa 13% isi continua studiile in tara, iar 0,8% prefera sa le definitiveze in strainatate.
"Am facut un studiu asupra absolventilor din 2004 care au venit sa isi ridice diploma de licenta. Din totalul de 4.864 de absolventi s-au prezentat 1.546, iar pe baza raspunsurilor date de acestia am putut stabili care este rata de angajare, una foarte optimista zicem noi: 68,4%. Asta in conditiile in care nu au fost chestionati toti", a declarat rectorul Universitatii "Al.I. Cuza", prof.dr. Dumitru Oprea.
Cea mai mare rata de angajare obtinuta astfel este la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, unde 86,9% dintre absolventii chestionati au obtinut deja un loc de munca. Ea este urmata de Facultatea de Informatica, cu 79,2% dintre absolventi angajati, Faculatea de Economie - 77,7% si Teologie ortodoxa - 75%. De cealalta parte, cei mai multi someri absolventi provin de la Facultatea de Drept, cu doar 40,2% dintre absolventii incadrati pe piata muncii.
"Cei care au ales Dreptul pentru viitorul lor profesional prefera se pare sa se dedice mai intai studiului, chiar daca necesita o perioada mai lunga. Cei care tintesc la posturi inalte au mai mult de studiat si prefera sa mai astepte. Pentru ei, asteptarea chiar merita", considera rectorul Dumitru Oprea.
O parte importanta dintre studenti aleg sa isi continue studiile superioare in tara optand pentru masterate sau studii postuniversitare. Cei mai multi absolventi care au facut aceasta alegere, circa 22%, provin de la Facultatea de Filosofie si Litere - 17,9%, iar cei mai putini de la Educatie fizica (5,7%) si Informatica (7%). In mod surprinzator, multi dintre absolventi nu mai asteapta diploma de licenta pentru a se angaja.
Conform unui alt studiu efectuat de Universitatea "Cuza", de aceasta data pe absolventii din acest an, aproape 30% dintre studenti se angajeaza inca din timpul facultatii. Campioana la acest capitol este Facultatea de Educatiei Fizica si Sport, unde 58% dintre absolventi sustin ca au lucrat in timpul facultatii. Facultatea de Informatica a avut si ea 46% dintre studenti angajati inca din timpul studiilor, iar Facultatea de Filosofie 43%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Influentei Exercitate de Nivelul de Educatie asupra Ratei de Angajare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!