Analiza Formelor de Comunicare Scrisa intr-un Spital

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Comunicarea poate fi definita prin mai multe feluri. In sens larg comunicarea umana poate fi definita drept procesul de transmitere de informatii, idei, opinii, pareri, fie de la un individ la altul, fie de la un grup la altul. 
Dictionarul enciclopedic (vol. I) ofera termenului comunicare o definitie deosebit de complexa, acoperind aproape toate domeniile in care acest termen este folosit: instiintare, stire, veste. Aducere la cunostinta partilor dintr-un proces a unor acte de procedura (actiune, intampinare, hotarare) in vederea exercitarii drepturilor si executarii obligatiilor ce decurg pentru ele din aceste acte, in limita unor termene care curg obisnuit de la data comunicarii; prezentare intr-un cerc de specialisti a unei lucrari stiintifice; mod fundamental de interactiune psiho-sociala a persoanelor, realizata in limbaj articulat sau prin alte coduri, in vederea transmiterii unei informatii, a obtinerii stabilitatii sau a unor modificari de comportament individual sau de grup.
2. Analiza foii de observatie clinica dintr-un spital
Formele comunicarii scrise intr-un spital sunt variate, depinzand in primul rand de tipul sarcinii careia i se asociaza. Pot fi intalnite atat forme scrise standardizate, precum bonul, fisa de magazie, factura, bilant, cat si forme scrise nestandardizate, precum scrisoarea, nota si raportul.
Raportul este un document mai amplu utilizat in comunicarea din cadrul organizatiei. Vom intelege prin raport o forma de comunicare scrisa prin care se transmit mesaje ample, bine structurate si obiective, de catre una sau mai multe persoane care cunosc sau au studiat o serie de fapte relevante despre o anumita realitate din domeniul afacerilor, catre destinatari care au nevoie sa le cunoasca pentru indeplinirea sarcinilor de munca. 
Notele distinctive ale raportului sunt: 
- este o forma de comunicare scrisa prin care se "raporteaza" despre anumite probleme si sarcini de munca, intr-un mod mai cuprinzator si mai detaliat decat in scrisoare sau nota interna; 
- subiectele tratate servesc deopotriva conducerii si subordonatilor in satisfacerea nevoii lor de a fi informati, de a lua decizii si de a se simti implicati in viata organizatiei; 
- scrierea raportului implica cunoasterea de catre autor/autori a realitatii unei situatii particulare, ceea ce se realizeaza printr-o munca de colectare si prelucrare a informatiilor. Pe aceasta baza, autorul transmite informatii factuale, opinii, face propuneri etc.; 
- scopul raportului este legat de indeplinirea unor sarcini de munca concrete; in functie de acestea, rapoartele au ca obiective globale sa informeze, sa convinga sau si una si cealalta. 
Exista patru tipuri de rapoarte in functie de obiectivele globale si specifice ale rapoartelor: raportul simplu, raportul de activitate, raportul de analiza si propunerea. Din categoria rapoartelor de analiza dintr-un spital face parte si foaia de observatie clinica generala.
In general, in raportul de analiza sunt prezentate si interpretate aspectele relevante ale unei situatii, eveniment sau proces. Scopul este sa ofere receptorului un ansamblu de cunostinte si interpretari care sa-i permita sa inteleaga problema in care urmeaza sa ia decizii. Cel care intocmeste raportul trebuie sa dovedeasca capacitate de sinteza si de reflectie. 
Foaia de observatie este alcatuita din mai multe parti ce se intind pe 12 pagini. Ea este completata de catre medic si asistenta. 
In prima parte sunt cuprinse date despre spital : nume, localitatea, judetul, sectia si date generale despre pacient si sunt scrise in momentul in care acesta este internat. Aceste date pot fi : nume, prenume, varsta, CNP, adresa, data internarii, data externarii, locul de munca. Tot aici este trecut si diagnosticul la internare care e semnat si parafat de catre medicul de garda.
Cea mai importanta parte din foaia de observatie o reprezinta Anamneza care rezulta din discutia cu pacientul in momentul in care se interneaza. Anamneza reprezinta totalitatea informatiilor pe care medicul le obtine prin convorbirea cu bolnavul sau cu insotitorul acestuia in primul rand in vederea stabilirii diagnosticului, dar si a pronosticului si a tratamentului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Formelor de Comunicare Scrisa intr-un Spital.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!