Analiza Firmei SC Electro-Light SA

Extras din referat

I. DATE GENERALE DESPRE SC.
ELECTRO-LIGHT.SA
1. Scurt istoric
SC. Electro-Light SA. Targoviste. s-a infiintat conform Legii nr.31/1990 la data de 25.08.1992 sub numele de Electro Lux Moroieni, 
fiind inregistrata ca o Societate pe Actiuni , inmatriculata in Romania,la Registrul Comertului Dambovita, sub nr.J15/10022/1992,cu sediul in localitatea Moroieni, strada Sinaia nr.45 .
Societatea are un capital social de 69.616.750 mii lei, impartit in 2.784.670 actiuni, in valoare nominala de 25.000 lei fiecare, subscrise si varsate integral
In anul 2000, la aproximativ 8 ani de la constituire din necesitatea de a-si consolida o anumita pozitie pe piata si mai cu seama dar si pentru a obtine avantaje din punct de vedere fiscal societatea Electro Lux Moroieni, vinde societatii comerciale Ormalicht B.V. cu sediul in Olanda,cod fiscal nr.NL0087.24.064.B.01, reprezentata legal prin Dl.Jenne Harder, in calitate de presedinte, in baza contractului de vanzare - cumparare de actiuni nr.15/ 12.iunie 2000, un numar de 1.949.269 de actiuni, reprezentand 70% din capitalul social, in valoare totala de 48.731.725.000 lei. 
Sediul societatii se schimba din Moroieni, str. Sinaia nr.45 in Targoviste, Calea Domneasca 558 iar denumirea firmei devine SC. Electro-Light SA. Targoviste. 
La data creditarii contului vanzatorului cu suma reprezentand pretul achitat de cumparator, vanzatorul a notificat atat Registrul Roman al Actionarilor cat si Societatea in vederea efectuarii mentiunilor privind transferul dreptului de proprietate asupra Actiunilor Vanzatorului de la Vanzator la Cumparator. 
Pana in prezent, cumparatorul care a devenit principalul actionar al societatii,conform clauzelor contractuale a investit in societate o suma de aproimativ 7.325.000 USD din fondurile proprii, societatea desfasurandu-si activitatea, in hale ultramoderne,dotate cu aparatura de ultima generatie si extinse pe o suprafata de circa 120 ha teren, suprafata situata la periferia orasului. 
2. Sectorul de activitate
SC. Electro-Light SA. Targoviste este una din marile firme cu capital majoritar privat.
3. Obiectul de activitate
In prezent obiectul de activitate al S.C SC. Electro-Light SA. Targoviste este:
a. Producerea si comercializarea becurilor de iluminat, a becurilor ornamentale, spoturilor oglindate, sau cu halogen, a becurilor de semnalizare, becurilor navale,si chia a becurilor folosite in aviatie sau CFR.
b. Producerea semifabricatelor metalice si din sticla .
c. Proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor electrice de detectie, supraveghere si alarmare.
d. Activitatea de cercetare - proiectare , de consultanta si prestari servicii pentru propria unitate si alti parteneri interni si externi pe baza de comenzi ferme si contracte economice si de asociere . 
e. Operatiuni de import si export cu aport valutar corespunzator si comercializarea altor produse la intern si extern .


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Firmei SC Electro-Light SA.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!