Analiza Financiara - SC Steaua de Mare SA

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere .7 
Capitolul 1. Caracterizarea continutului si metodologiei analizei diagnostic
1.1. Scopul si importanta analizei diagnostic 9
1.2. Continutul, esenta si abordarea conceptuala10
1.3. Obiectivele si succesul analizei diagnostic12
1.4. Sistemul de indicatori folositi in analiza diagnostic12
1.5. Tipologia analizelor diagnostic14
1.6. Metodologia de diagnosticare a activitatii.16
1.7. Tehnici si metode utilizate in analiza diagnostic.18
1.8. Avantajele analizei diagnostic .20
Capitolul 2. Prezentarea S.C. Steaua de Mare S.A. .21
Capitolul 3. Analiza comerciala .25
3.1. Servicii oferite 25
3.2. Preturi si tarife .26
3.3. Promovarea vanzarilor 27
3.4. Analiza circulatiei turistice 28
3.5. Concurenta . 31
Capitolul 4. Diagnostic tehnic 33
4.1. Constructiile si organizarea interna a spatiului . 33
4.2. Corpul de cazare 34
4.3. Unitatile de alimentatie 36
Capitolul 5. Analiza juridica si sociala . 37
5.1. Obiectul de activitate .37 
5.2. Actionarii societatii si capitalul social .38
5.3. Conducerea si administrarea societatii 38
5.4. Resursele umane 40
Capitolul 6. Analiza rezultatelor economico-financiar ale S.C.Steaua de Mare S.A.
6.1. Analiza diagnostic a cifrei de afaceri .43
6.2. Analiza diagnostic a valorii adaugate . 48
6.3. Analiza diagnostic a rentabilitatii intreprinderii 53
6.4. Analiza financiar patrimoniala . . .60
6.5. Analiza diagnostic a cheltuielilor 63
6.6. Analiza diagnostic a eficientei utilizarii resurselor umane72
Capitolul 7. Perspectivele de dezvoltare a activitatii S.C. Steaua de Mare S.A
7.1. Analiza previzionala 75
7.2. Sinteza punctelor forte si a punctelor slabe .81
7.3. Concluzii si propuneri de imbunatatire a activitatii . 85
Anexe.88
Bibliografie91


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
In conditiile in care Romania se afla int-un indelungat proces de trecere spre economia de piata, turismul face parte din acele ramuri ale economiei care au un potential real de dezvoltare economica.
Trecerea la economia de piata a adus schimbari substantiale in conditiile de desfasurare a activitatii agentilor economici, care sunt nevoiti sa se adapteze "regulilor de joc" specifice economiei de piata.
In noul context creat, un rol fundamental in viata economico-sociala il are agentul economic, acesta confruntandu-se permanent cu noi elemente, neverificate practic intr-o societate anterioara. In acest sens o economie de piata si cu atat mai mult o economie care a rupt chingile centralismului si se afla in tranzitie spre o economie de piata libera, este intr-un permanent proces de autoreglare, de autostabilitate; nemaiexistand acele parghii pur administrative prin care unitatile economice erau conduse, dirijate, acestea se afla intr-o continua miscare si pentru a-si da seama de evolutia lor recurg la unele procese de orientare prin care isi asigura comparabilitatea proprie cu restul economiei, cu piata.
In noul cadru economico-social creat, un element esential in activitatea fiecarei firme il constitue capacitatea sa de cunoastere si perceperea propriei activitati, dar mai ales gradul sau de adaptabilitate la dinamica mediului in care isi desfasoara activitatea..
Analuza diagnostic reprezinta o metoda de cunoastere a potentialului firmei. Conceputa prin analogie cu medicina, analiza diagnostic isi propune sa evidentieze punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si pericolele, pornind de la simptomele semnificative, sa identifice cauzele care le-au generat si sa formuleze recomandari pentru valorificarea punctelor forte si a oportunitatilor si pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe si a pericolelor. Diagnosticul unei companii se impune si atunci cand rezultatele activitatii sunt bune, dar se doreste imbunatatirea lor.
Evaluarea activitatii unei firme are ca punct de plecare bilantul contabil- "motorul" tuturor operatiilor de evaluare. Pornindu-se de la bilantul contabil, la un moment dat, evaluatorul se desprinde de acestea si elaboreaza bilantul economic - bilant teoretic. Pe baza diagnosticului, evaluatorul construieste anasambluri financiare abstracte, scenarii de dezvoltare, de rentabilitate.
Evaluatorul trebuie sa aiba mereu in vedere si sa considere ca toate informatiile nu constitue decat imagini ale unei realitati, iar el trebuie sa se apropie cat mai mult de realitatea insasi.
Rezultatul evaluarii unei firme reprezinta valoarea economica a acesteia, respectiv acea calitate conventionala, atribuita in urma unor succesiuni de calcule aferente unor metode diferite de evaluare. Rezulta deci, ca valoarea economica este o obtiune a evaluatorului, pe care o recomanda ca baza pentru realizarea unei tranzactii. De aceea doua evaluari nu seamana una cu alta, nici daca se refera la doua societati evaluat de aceiasi specialisti si nici daca se refera la doua evaluari ale aceleiasi societati facute de specialisti diferiti.
In orice evaluare se urmareste potentialul si nu obiectul in sine: un activ, o societate nu e privita ca o ingramadire de bunuri, ci ca un organism viu intr-un mediu productiv, in continua schimbare.
Lucrarea de fata si-a propus drept subiect al analizei S.C. STEAUA DE MARE S.A. din Eforie Nord, societate comerciala de prestari servicii turistice. Societatea are in componenta 3 hoteluri: Britannia 1 de 4*, Britannia 2 de 3*( fostul hotel Meduza) si hotelul Steaua de Mare de 2*, restaurante aferente hotelurilor, o patiserie, o rotiserie si cofetarie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Financiara - SC Steaua de Mare SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!