Analiza Factorilor care Influenteaza Tehnologia Calculatoarelor

Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere
In acest proiect este analizata noua tehnologie a calculatoarelor prin prisma factorilor care o influenteaza. Primul calculator numeric, abacul (numaratoarea) a aparut cu circa 2000-3000 ani i.Hr in China, fiind preluat apoi in Grecia, Roma antica si celelalte popoare ale antichitatii. In functie de componenta electronica de baza, calculatoarele au inregistrat mai multe generatii :
Generatia 1 cuprinde calculatoarele construite intre anii 1946-1958. Calculatoarele din aceasta generatie au avut drept componenta de baza tubul electronic, a utilizat sistemul de numeratie binar si logica booleana, iar programarea se facea in limbaj de asamblare. Capacitatea memoriei interne era de 2 K, iar viteza de preluare era de instructiuni pe secunda.
Generatia a 2-a cuprinde calculatoarele construite intre anii1959-1963, la care s-au folosit tranzistorii. In 1956 W.Shockley, J.Barden si W.H.Brattain au primit premiul Nobel in fizica, pentru inventarea tranzistorului. Aceasta descoperire, care a revolutionat electronica, a fost facuta in 1948 in laboratoarele BELL. Memoria interna era realizata din inele din ferita, ceea ce-i conferea rapiditate, fiabilitate mai buna, capacitate de stocare a datelor de pana la 32 K. Au aparut echipamentele periferice (cititorul de cartele, imprimanta, banda magnetica), erau programate proceduri de interfata, care asigurau legatura dintre dispozitivul de intrare /iesire, memorie si unitatea de control si calcul (CPU). S-au realizat primele produse software de baza, care au revolutionat programarea . 
Generatia a 3-a cuprinde calculatoarele construite in perioada 1964-1970 si care utilizeaza circuitele integrate. Un circuit integrat se realizeaza printr-o tehnologie MOS (Metal-Oxide-Semiconductor) si reprezinta echivalentul unui numar mare de componente electronice. In functie de capacitate, componentele se impart in :
MSI (Medium Scale Integration) pana la 500 componente;
LSI (Large Scale Integration) peste 500 componente;
VLSI (Very Large Scale Integration) peste 10.000 de componente.
Calculatoarele de generatia a 3-a au la baza circuitele integrate MSI. Memoria interna ajunge la 2 MB, viteza de calcul la 5 MPIS (milioane de instructiuni pe secunda).
Generatia a 4-a cuprinde perioada 1971-1990 si implica o serie de progrese tehnologice si arhitecturale. Au utilizat microprocesoarele ce contineau circuite larg integrate si foarte larg integrate. Microprocesorul inventat de Marcian Ted Hoff in anul 1971 a fost o reactie americana la expanisunea japoneza pe piata calculatoarelor miniaturizate. Viteza de preluare creste sensibil ajungand la 30 MIPS.
Generatia a 5-a de calculatoare cuprinde perioada de dupa 1990. Inceputul a fost marcat de proiectul japonez legat de dezvoltarea inteligentei artificiale. Proiectul prevedea construirea si implementarea unor sisteme inteligente pentru procesarea cunostintelor. Aceasta presupune exitenta unei baze de cunostinte si a unui motor inferential care sa permita prelucrarea logica, simuland astfel gandirea umana: deductia si inductia ca procese fundamentale ale ratiunii.
Obiectivul studiului il reprezinta studierea influentei factorilor asupra inzestrarii cu calculatoare a populatiei. Modelul supus analizarii a fost efectuat pe o perioada de 15 ani (1993-2007) si am considerat esentiale urmatoarele variabile:
- populatia;
- salariul mediu net;
- indicele de pret la consumabile;
- investitiile in unitatea centrala;
- rata somajului asupra variabilei y;
- inzestrarea populatiei cu bunuri de folosinta indelungata.
II. Modelul regresiei simple
In vederea unei analize cat mai eficiente se va utiliza urmatorul model:
C =a + a S + ? t
unde:
C = inzestrarea populatiei cu calculatoare in anul t;
a0, a1= parametrii modelului;
St = salariul mediu net in anul t;
? t = eroarea de specificare. 
Rezultatele estimarii sunt:
C = 84.457 + 9.720 S + e t
(3,622) (12,516)


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Factorilor care Influenteaza Tehnologia Calculatoarelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!