Analiza economico-financiară a SC Conteam SRL

Extras din referat Cum descarc?

Analiza economico-financiara a firmei SC CONTEAM SRL
S.C. CONTEAM S.R.L. are ca principala activitate constructii de cladiri si lucrari de geniu civil. Sediul social ar firmei este in BUCURESTI, Bd. GHENCEA nr. 158
Pe baza datelor din bilant si contul de profit si pierdere din data de 31.12.2017 am facut o analiza economico-financiara a intreprinderii.
Analiza, in esenta, presupune descompunerea fenomenului sau a procesului economic in elemente cat mai simple, depistarea factorilor, stabilirea relatiilor de cauzalitate dintre fiecare factor si fenomenul analizat pe de o parte, cat si dintre diferitii factori care actioneaza asupra acestuia, a legilor care guverneaza aceste relatii, a cuantificarii influentelor diferitelor elemente sau factori asupra fenomenului analizat, iar pe baza rezultatelor analizei elaborarea unei strategii de urmat.
La nivelul firmei analiza economico-financiara reprezinta un instrument necesar luarii deciziilor. Astfel in urma analizei se identifica punctele forte sau slabe, cauzele care au dus la aceasta situatie si in concordanta cu legile economice, elaborarea unor programe prin care sa se asigure redresarea situatiei economico-financiare sau pastrarea celei existente.
Principalii indicatori analizati sunt: fondul de rulment net, necesarul de fond de rulment net, trezoreria neta, fondul de rulment global, necesarul de fond de rulment global, ratele de structura,lichiditate, solvabilitate, vitezele de rotatie, soldurile intermediare de gestiune, rentabilitate, riscul de faliment, marea patrata.
A. Fondul de rulment serveste pentru a masura conditiile echilibrului financiar care rezulta din confruntarea dintre lichiditatea activelor pe termen scurt si exigibilitatea pasivelor pe termen scurt. La o anumita data, el reprezinta si excedentul activelor pe termen scurt asupra pasivelor pe termen scurt. Pentru unele intreprinderi fondul de rulment desemneaza fondul de casa, suma disponibila pentru asigurarea continuitatii platilor curente.
1. Fondul de rulment net reprezinta partea din capitalul permanent care poate fi utilizata pentru finantarea activelor circulante, adica excedentul de capital permanent fata de activele imobilizate sau excedentul activelor circulante cu lichiditati pe termen mai mic de un an, fata de datoriile cu exigibilitate pe termen mai mic de un an.
FRN = Capital permanent - Active imobilizate
FRN = 2.133.602 - 1.977.665 = 155.937 -  activele imobilizate sunt finantate integral din capitalul permanent si mai raman 155.937 lei pentru alte finantari.
FRN = Active circulante - Datorii pe termen scurt
FRN = 1.116.307 - 960.370 = 155.937 -  datoriile pe termen scurt sunt finantate integral din activele circulante si mai ramane 155.937 lei pentru alte finantari.
2. Necesarul de fond de rulment este un element de activ si reprezinta activele circulante care trebuie sa fie finantate din fondul de rulment.
NFRN = (Active circulante -(disponibilitati banesti+inv fin pe t scurt)) - (Datorii pe t scurt - credite bancare)
NFRN = (1.116.307 - (494.416 + 0)) - (960.370 - 0) = -338.479
3. Trezoreria neta este parte din fondul de rulment care depaseste nevoia de fond de rulment, constituie activele circulante lichide, care stationeaza intre doua rotatii.
TN = (investitii financiare pe termen scurt + disponibilitati banesti) - credite bancare
TN = (0 + 494.416) - 0 = 494.416
TN = FRN - NFRN
TN = 155.937 - (-338.479) = 494.416


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza economico-financiara a SC Conteam SRL.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!