Analiza de senzitivitate

Cuprins referat Cum descarc?

INTOCMIREA SITUATIILOR FINANCIARE LA NIVEL PRACTIC
1. Bilantul contabil 3
2. Contul de profit si pierdere 6
3. Situatia modificarilor capitalului propriu 7
4. Situatia modificarii fluxurilor de numerar 9
5. Notele explicative 10
BIBLIOGRAFIE 13


Extras din referat Cum descarc?

1. Bilantul contabil
Autorii, in lucrarea intitulata ,,Bazele contabilitatii'' , considera situatiile financiare ca fiind elementul central al raportarii financiare reprezentand principalul scop al comunicarii informatiei contabile catre cei din exteriorul entitatii economice. Obiectivul situatiilor financiare este acela de a oferi informatii despre pozitia financiara, performanta si fluxurile de trezorerie ale unei entitati, informatii care sa ajute utilizatorii la luarea deciziilor economice.
Orice entitate economica are ca sarcina intocmirea situtiilor financiare anuale si a raportarilor contabile periodice cerute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata. 
Potrivit Ordinului nr.166/2017, acele societati comerciale care la data bilantului depasesc limita a doua dintre urmatoarele criterii de marime intocmesc setul de situatii financiare compus din:
- Bilant;
- Cont de profit si pierdere;
- Situtia fluxurilor de numerar ;
- Situatia modificarilor capitalurilor proprii;
- Note explicative.
Criteriile de marime se raporteza la :
- Total active : 16.000.000 lei;
- Cifra de afacere neta: 32.000.000 lei;
- Numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar: 50.
Persoanele juridice care la data bilantului nu depasesc limitele a doua dintre criteriile de marime prevazute mai sus intocmesc situatii financiare anuale simplificate care contin:
- Bilant prescurtat;
- Cont de profit si pierdere;
- Note explicative la situatiile financiare anuale simplificate.
Facultativ, ele pot intocmi situatia modificarilor capitalului propriu si/sau situatia fluxurilor de trezorerie.
In lucrarea ,,Contabilitatea financiara aprofunda''este descrisa pozitia financiara a entitatii economice prin structurile sale calitative de active, datorii si capitaluri proprii" . Relatiile dintre acestea dau nastere la urmatoarea ecuatie de baza, care nu face altceva decat sa reprezinte situatia neta a intreprinderii, respectiv averea neta a actionarilor (activul net contabil, neangajat in datorii):
Capital propiu = Active - Datorii
,,Notiunea de bilant este foarte veche. Nu se cunoaste precis cand si cine a creat acest instrument contabil. Termenul de bilant vine de la cuvantul italienesc ,,bilancia" care are la baza termenii din limba latina ,,bi" si ,,lanx" adica cu ,,doua talere", simbolizand astfel o balanta cu doua talere" .
Investitorii cer informatii referitoare la pozitia financiara deoarece:
- informatiile privind resursele economice verificate si utilizate de catre entitate ajuta la evaluarea modului de administrare efectuat de conducerea entitatii pentru a genera lichiditati in viitor;
- informatiile privind modul in care structura financiara isi verifica utilitatea in evaluarea fluxurilor de lichiditati viitoare este necesara si in evaluarea gradului de reusita a entitatii in gestionarea resurselor, cerintele ei in materie de finantare viitoare si capacitatea de a obtine resurse financiare;
- informatiile privind lichiditatea si solvabilitatea ajuta la masurarea capacitatii entitatii de a face fata angajamentelor financiare;
- informatiile privind riscul entitatii privitoare la activitatea sa si la modul de a trata actul de conducere sunt utile in evaluarea performantelor si adaptabilitatii financiare in estimarea capacitatii sale de a genera lichiditati viitoare;
- informatiile referitoare la modul in care o entitate genereaza si foloseste lichiditati in cadrul operatiilor de exploatare, investitie si finantare, reprezinta o perspectiva complementara prin performanta sa financiara.
Sursele controlate de entitate, provenite din evenimente trecute si de la care se asteapta beneficii economice viitoare se numesc active. 
O datorie reprezinta o obligatie prezenta provenita din evenimente trecute si prin decontarea careia se asteapta o iesire de beneficii economice din entitate. 
Capitalul propriu este interesul rezidual in activele entitatii economice dupa deducerea tuturor datoriilor. Conform normelor internationale, in bilant elementele pot fi grupate dupa natura si lichiditate, respectiv exigibilitate. 
O urmare a prezentarii elementelor bilantiere dupa criteriul lichiditatii, respectiv a exigibilitatii o stabileste clasificarea acestora si prezentarea ca atare in bilant in active curente si imobilizate, respectiv datorii curente si pe termen lung.
Un activ este ierarhizat ca activ curent atunci cand satisface oricare dintre urmatoarele conditii:
a) se asteapta sa fie realizat sau este detinut cu intentia de a fi vandut sau consemnat in cursul normal al ciclului de exploatare al intreprinderii;
b) este detinut, in principal, in scopul tranzactionarii;
c) se asteapta sa fie realizat in termen de 12 luni de la data bilantului;
d) reprezinta numerar sau echivalente de numerar.
Rezulta ca activele curente sunt: stocurile, creantele, investitiile pe termen scurt, disponibilitati banesti, toate realizabile in termen de 12 luni de la data bilantului. Astfel ele sunt clasificate ca active imobilizate. 
O datorie este clasificata ca datorie curenta atunci cand indeplineste oricare dintre urmatoarele criterii:
a) se asteapta sa fie decontata in cursul normal al ciclului de exploatare al intreprinderii;
b) este detinuta, in principal, pentru a fi tranzactionata;
c) este exigibila in termen de 12 luni de la data bilantului.


Fisiere in arhiva (1):

 • Analiza de senzitivitate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Cristina Maria Voinea, Violeta State, Loredana Cristina Tanase, Bazele contabilitatii: de la principii la tehnici si metode, Editia a II-a, Pro Universitaria, 2016. 
2. Iulia Jianu, Ileana Cosmina Pitulice, Adriana Florina Popa, Mirela Nichita, Studii practice privind contabilitatea financiara a intreprinderii, Editura Contaplus, 2011. 
3. Marius Dumitrescu Paraschivescu, Florin Radu, Lucian Patrascu, Contabilitate financiara apofundata, Editura Tehnopress, Iasi, 2011.
4. Mihaela Iuliana Dumitru, Teoria si practica intocmirii situatiilor financiare, Note de curs, Universitatea din Pitesti, 2018.
5. Legea contabilitatii, nr.82/1991 actualizata 2018.
6. Reglementarile contabile conforme cu directivele europene


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!