Analiza critică a unui articol economic

Extras din referat Cum descarc?

TITLU ARTICOL :
Mutare importanta : O mare companie suedeza transfera in Romania o parte a productiei din Ungaria si Lituania.
AUTOR :
Liviu Cojan
SURSA: website/ data aparitie 02.12.2020 :
https://www.digi24.ro/stiri/economie/companii/mutare-importanta-o-mare-companie-suedeza-transfera-in-romania-o-parte-a-productiei-din-ungaria-si-lituania-1411128
Economia este stiinta sociala care studiaza comportamentul oamenilor in activitatea de alocare a resurselor limitate, cu intrebuintari alternative, pentru acoperirea nevoilor. Microeconomia este acea ramura a stiintei economice care studiaza unitatile economice individuale, structurile si comportamentele lor ( gospodarii familiale, intreprinderi, banci, administratii) precum si intrerrelatiile dintre aceste unitati elementare. Tema care sta la baza articolului prezentat este una de microeconomie si anume : Comportamentul Producatorului . Iar scopul oricarui producator este maximizarea profitului astfel incat firmele atrag si aloca resurse, le transforma in factori de productie si realizeaza bunuri. Articolul atasat are ca subiect vanzarea fabricii Te-Rox Prod ( fondata de catre Doina Cepalis in urma cu 13 ani si specializata in productia de echipamente auto de siguranta pentru copii) si preluarea cesteia de catre compania Suedeza Holmbergs (fondata in urma cu 80 de ani la Halmstad si specializata in productia de solutii de siguranta pentru pasageri auto), precum si mutarea unei parti importante a productiei din Ungaria si Lituania catre Romania. In primul rand autorul ne prezinta avantajele pe care le va avea Romania in urma acestei mutari importante , devenind astfel prin fabricile Te-Rox Prod de la Pascani, Roman si Riguroasa hub-ul central de productie al companiei Holmbergs de unde produsele vor
pleca pe pietele din Europa, SUA si Asia. Astfel, din punctual meu de vedere acest lucru genereaza un plus bugetar obtinut prin costurile implicite pe care firma producatoare le suporta, si anume: plata salariilor, cartilor de munca , taxelor de export si utilitatilor. Iar pe langa acestea dezvolta exportul de produse fabricate in Romania catre Europa, SUA si Asia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza critica a unui articol economic.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!