Analiza Costurilor și Rezultatelor Unei Întreprinderi

Extras din referat Cum descarc?

Denumirea intreprinderii: SC SALSI SA
Forma juridica: SC SALSI SA este o societate privata pe actiuni cu participare de capital autohton si strain.
Adresa sediului: Bd. Republicii, nr.20 , Sinaia, jud. Prahova, Cod postal 106100
Anul infiintarii: 1991
Capital social: 1.020.619 lei
Capital propriu: 6.287.879 lei
Numar de unitati: 1
Cifra de afaceri: 16.788.492 lei (Anul 2010)
Cod CAEN (activ. Principala): 1013
Activitate principala: Fabricarea produselor din carne( inclusiv din carne de pasare)
Structura capitalului social: In total, societatea detine 600.364 actiuni a 1,70 lei/actiune.
Actionari persoane juridice:
ANGST RO SRL BUFTEA - numar actiuni 204.623
cota parte 34,10%
METZGEREI ANGST Elvetia - numar actiuni 163.023
Cota parte 27,15%
PRODUCT TRADE Vaduz - numar actiuni 161.912
Cota parte 26,97%
S.I.F. Muntenia - numar actiuni 57.876
Cota parte 9,64%
Actionari persoane fizice: 21 actionari - numar actiuni 12.860
Cota parte 2,14%
Numar personal: 93
Scurt istoric si descriere narativa a activitatii intreprinderii
In anul 1920, Sinaia a fost aleasa de italianul Filippo Dozzi pentru fabricarea salamului de Sibiu,deoarece cunostea climatul,curentii de aer ai zonei,atat de necesari unui proces de fabricatie in conditii de mediu natural.Denumirea initiala a fost "Intreprinderea individuala Filippo Dozzi".
In 1949, societatea a fost nationalizata ; productia societatii era deja de 120 de tone anual si avea 40-50 de angajati.
Intre anii 1967-1968, societatea a fost extinsa,procesul tehnologic modernizat,productia putandu-se efectua tot timpul anului,iar capacitatea planificata ajungand la peste 2000 tone anual cu un personal de 150 oameni.
In 1990,socitatea si- a schimbat denumirea in "SC SALSI SA" pe baza HG 1353/30.12.1990 si a inceput sa functioneze cu capital de stat.
Timp de 3 ani(1995-1998) a avut loc un proces de privatizare a intreprinderii,incheiat in anul 1998 ,iar SALSI Sinaia era in acel moment o societate 100% cu capital privat.
Obiectul de activitate, conform actului constitutiv al societatii,il constituie productia si livrarea pe piata interna de produse pe baza de carne- cod CAEN rev.2 1013- Prepararea produselor din carne (inclusiv din carne de pasare).SALSI Sinaia realizeaza produse crude si uscate,fiind singurul producator care respecta reteta traditionala,veche de peste 100 de ani.SALSI a fost prima fabrica de salam de Sibiu,iar din punct de vedere calitativ se poate spune ca Salamul de Sibiu faricat la Sinaia este cel mai apreciat in tara,cum sunt si celelalte 18 sortimente de salamuri si carnati,toate din gama crude-uscate.
1.Sinteza rezultatelor analizei si concluziilor;comentarii personale
Decizia pentru acest segment de piata nu este una intamplatoare.Avand in vedere necesitatea omului de a se hrani, de unde rezulta o importanta a sectorului agroalimentar,precum si necesitatea calitatii si securitatii alimentare, m-am oprit la studiul acestui sector care este in continua adaptare la cerintele pietei, atat din punct de vedere cantitativ,cat si calitativ.
Piata mezelurilor in Romania este afectata in ultimul timp de situatia economica a tarii.Astfel, devalorizarea monedei nationale determina ca aprovizionarea consumului de carne de porc sa se realizeze prin importul unor cantitati de carne , in mod special din tarile UE.Pe de alta parte, criza economica a contribuit la reducerea numarului de producatori de mezeluri si preparate din carne.Astfel,in urma anului 2008 au disparut peste 200 de astfel de producatori, ceea ce a determinat ca la ora actuala Romania sa activeze numai 500 de producatori autohtonimgenerand in continuare un numar foarte mare de branduri.
SC SALSI SA, Sinaia a fost infiintata in baza HG nr.1353/1990 prin preluarea integrala a patrimoniului fostei fabrici de Preparate Carne Sinaiam in conditiile prevazute de Legea nr.15/1990 si Legea nr.31/1990,la data de 01.04.1991 prin HG nr. 1353/27.12.1990.
Chiar daca intreprinderea a avut un rezultat al exercitiului nesatisfacator in anii in care eu am facut o analiza a costurilor , aceste pierderi se datoreaza investitiilor pe care aceasta le-a facut pentru modernizare in vederea ridicarii la standardelele pentru schimburi intracomunitare si urmarind ca produsele fabricate sa aiba o calitate corespunzatoare, aspect atragator si sa fie competitive pe piata de consum.
Societatea dispune de forta de munca calificata la nivelul necesarului si de capacitate manageriala pentru desfasurarea activitatii productive si economico-financiare in conditii optime.
Din datele culese,rezulta faptul ca pentru anii urmatori intreprinderea nu are posibilitatea de a atinge indicatorii economico-financiari realizati in anii precedenti datorita conditiilor de aprovizionare cu materie prima si posibilitatilor de desfacere pe piata interna si externa a productiei realizate.
Sloganul firmei este ,,Excelenta face diferenta", lucru pe care intreprinderea l-a urmarit chiar de la inceput, conform declaratiei domnului Urs Angst, care este actionarul strain al firmei: ,,Cand am inceput am vrut sa fim numarul 1 in Romania,dar nu numarul 1 in cantitate,ci numarul 1 in calitate.Cred ca am reusit acest lucru."


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor si Rezultatelor Unei Intreprinderi.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!