Analiza comparativă a evoluției numărului de locuitori și evoluția numărului de hoteluri și unități de cazare, între România și Uniunea Europeană

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema acestei lucrari este reprezentata de analiza comparativa a evolutiei numarului de locuitori si evolutia numarului de hoteluri si unitati de cazare atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana.
Tranzitia demografica este procesul prin care populatiile trec de la regimul demografic vechi, in care natalitatea si mortalitatea aveau niveluri ridicate, laregimul demografic modern in care aceste fenomene sunt in scadere.Tranzitia demografica incearca sa explice evolutia populatiei in functie de oserie de factori sociali, economici, legislativi, educationali, sanitari, psihologici si culturali.
In ceea ce priveste Romania, conform unui studiu realizat, aceasta este pe primul loc in Europa la scaderea populatiei. Pe de alta parte, populatia Europei imbatraneste, acesta este un fapt real si ingrijorator. Dar exista si un aspect pozitiv: acest lucru arata ca a crescut speranta de viata.
In studiul de caz din cadrul acestei lucrari se urmareste in principal efectuarea unei analize comparative a evolutiei numarului de locuitori si evolutia numarului de hoteluri si unitati de cazare, intre Romania si Uniunea Europeana, in urma careia persoanele interesate de acest subiect sa isi poata da seama de evolutia pe care a inregistrat-o acest sector in ultimii ani. Pe de alta parte, se urmareste si care tara inregistreaza cel mai mare numar de locuitori si cel mai mic din cadrul Uniunii Europene.
Elaborarea acestei lucrari se va face pe baza datelor culese de pe site-ul www.eurostat.ec.europa.eu.
1. Analiza evolutiei numarului de locuitori din Romania in perioada 2007 - 2011
Figura 1.1. Evolutia numarului de locuitori din Romania in perioada 2007 - 2011
Pe baza figurii 1.1., daca se au in vedere indicatorii absoluti cu baza fixa, se poate afirma faptul ca in fiecare an s-a inregistrat o scadere semnificativa in fiecare an. In anul 2007 au fost 21.56 mil. loc., in anul 2008 21.52mil.loc.(-0,18%), ajungand in anul 2011 la 21.41 mil.loc.(-0,7%)
Daca se face referire la indicatorii medii in perioada 2007 - 2011, se poate afirma ca media numarului de locuitori din Romania a fost de 21.48mil.loc.
Sporul mediu indica faptul ca numarul de locuitori a scazut in medie cu 0.0375 mil.loc.in fiecare an, mai exact cu un procent de 0.17%. In acest caz, sporul mediu este un indicator relevant deoarece, dupa cum se poate observa si in grafic,evolutia numarului de locuitori este in scadere in fiecare an.
Figura 1.2. Evolutia numarului de hoteluri si unitati de cazare in Romania in perioada 2007 - 2011 
Avand in vedere indicatorii absoluti cu baza in lant si figura 1.2., se poate afirma ca:
o Din anul 2007 pana in anul 2010 a avut loc o crestere a numarului de hoteluri si unitati de cazare in Romania;
o In anul 2011 fata de anul 2010 a avut loc o scadere de 112 hoteluri si unitati de cazare, respectiv cu -2,37% .


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Evolutiei Numarului de Locuitori si Evolutia Numarului de Hoteluri si Unitati de Cazare, intre Romania si Uniunea Europeana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!