Analiza comparativă a conceptelor de capital natural

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Asa cum nu exista activitate de productie constienta fara cunoasterea si comensurarea trebuintelor pietei, in mod inevitabil nu poate exista activitate productiva - de orice fel ori natura - organizata sau desfasurata, in cadrul firmelor/ organizatilor/societatilor comerciale, in afara dorintei declarate de a obtine profit. In mod cert aceasta dorinta justificata este unul dintre obiectivele oricarei organizatii.

Multe organizatii apreciaza ca odata organizata activitatea de productie sau prestatie, stabilindu-se strategia si demarand activitatea s-a ajuns si la finalul procesului economic. Insa strategia si celelalte etape preparative sunt valoroase numai daca dau rezultatele asteptate. Iar pentru ca acest "final fericit" sa se produca trebuie sa nu se omita activitatile de evaluare si control. Pentru aceasta trebuie sa existe un sistem de monitorizare a intregii activitati, astfel incat sa se poata lua atitudine fie in vedere ameliorarii, corectarii, redresarii, sau pentru a se profita de oportunitatile ivite. Caci controlul constituie un proces care contribuie la indeplinirea eficienta a obiectivelor unei organizatii.1

In ceea ce priveste evaluarea, aceasta cere ca strategia sa continue obiectivele masurabile si sa existe sisteme manageriale de informare care sa ofere garantia ca managerii detin informatiile la zi de care au nevoie in atingerea obiectivelor.

Aceste sisteme trebuie sa includa in domeniul turismului, date interne privind performantele punctului de atractie si informatii externe despre schimbarile din mediul in care punctul de atractie functioneaza. Tocmai de aceea trebuie sa existe mecanisme de control care sa permita actiuni corective daca strategia se indeparteaza de scopurile propuse.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Comparativa a Conceptelor de Capital Natural.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
5 269 cuvinte
Nr caractere:
29 708 caractere
Marime:
257.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
capital, resurse, concepte economice
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!