Analiza asigurării întreprinderii cu forță de muncă și circulația ei

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Studiul de fata trateaza pe plan primordial si cat mai actualizat importanta asigurarii si mentinerii cu personal de catre o organizatie, cat si pasii necesari de urmat in efectuarea unei analize cat mai detaliate si corecte a resurselor umane. Asigurarea la timp a intreprinderilor cu forta de munca necesara sub aspect cantitativ, calitativ si structural, precum si folosirea rationala a acesteia, influenteaza in mod hotarator indeplinirea sarcinilor de plan in cele mai bune conditii, cat si rezultatele economico-financiare obtinute de fiecare intreprindere. Lucrarea realizata este structurata pe trei capitole unde in I capitol sunt relatati indicatorii privind asigurarea cu forta de munca,in al II-lea capitol este relatata asigurarea stabilitatii personalului, iar in al III-lea capitol este prezentata circulatia fortei de munca.
Introduction
This study deals the ensuring of personal importance by an organization and the steps that are required to follow in making a more accurate analysis of human resources. Insurance company with workforce and the rational use of its decisively influence the performance of the plan in the best conditions and economic and financial results achieved by each company. The work is structured in three chapters where in the first chapter found providing indicators of workforce, In the second chapter is related staff to ensure stability and in the third chapter is presented the labor movement.
I.Analiza asigurarii cu forta de munca din punct de vedere cantitativ,calitativ, structural.
Necesarul de personal al intreprinderii se stabileste in functie de obiectivele pe care aceasta le urmareste, de strategia pe care o aplica, cunoscut fiind faptul ca previziunea resurselor trebuie sa fie in concordanta cu strategia de ansamblu al firmei. Dimensionarea rationala al numarului de salariati constituie o problema deosebit de importanta in utilizarea eficienta si crearea conditiilor materiale pentru actiunea intregului complex de factori motivationali.
Cerinta este ca dinamica numarului de salariati sa se realizeze in conformitate cu urmatoarea corelatie:
> 
In conditiile in care aceasta corelatie este respectata, managerii pot avea certitudinea ca numarul de salarialti contribuie la cresterea ofertei intreprinderii concomitent cu crestere productivitatii muncii.
Pentru ca entitatea economica, sa poata determina in ce masura dispune de forta de munca necesara realizarii obiectivelor sale este necesara o analiza concomitenta si cumulativa a urmatoarelor aspecte:
- cantitativ sau numarul persoanelor existente in cadrul intreprinderii;
- structural;
- calitativ sau nivelul de calificare al personalului existent.
1.1.Analiza gradului de asigurare cu forta de munca din punct de vedere cantitativ
Pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime, una din cerintele de baza este asigurarea numarului de personal necesar in conformintate cu volumul previzionat al productiei, structura acesteia, resurse tehnice si tehnologice disponibile.
Analiza cantitativa al personalului se realizeaza prin utilizarea urmatoarelor informatii:
a) Numarul total de salariati (N) care include totalitatea personalului existent in cadrul organizatiei, indiferent de tipul contractului incheiat (pe perioada nedeterminata sau determinata ). Acest indicator ofera informatii referitoare la intregul disponibil de personal ce poate participa la activitatea intreprinderii, netinand cont daca au fost prezenti la lucru sau au absentat in perioada de calcul. Din aceste motive se apreciaza ca fiind un indicator de ,,stoc" al resurselor umane;
b) Numarul mediu al salariatilor( )(cu contract de munca si conventie civila), reprezinta disponibilul mediu de personal existent pentru o perioada determinata (luna, trimestru, an). Netinand cont daca acestia participa sau nu la activitatea intreprinderii. Se calculeaza diferenta, in functie de categoria de personal ( muncitori sau personal de conducere si administratie) si de lungimea perioadei astfel:
- pentru muncitori, se utilizeaza relatia:
m = 
unde: m = numar mediu de muncitori;
nzc = numar de zile calendaristice ale perioadei.
In calcul se cuprind toate zilele aferente perioadei pentru zilele de sarbatoare fiind preluat efectivul din ultima zi lucratoare.
- pentru personalul de conducere si administratie:
c = 
unde: c = numarul mediu al personalului de conducere si administratie
c) Numarul permanent de salariati (Np) se refera doar la personalul care lucreaza in cadrul intreprinderii pe baza unui contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata.
d) Numarul temporar de salariati (Nt) cuprinde titularii unui contract de munca incheiat pe o perioada nedeterminata.
e) Numarul efectiv de salariati prezenti la lucru (Ne) exprimand numarul personalului prezent la lucru intr-o anumita zi indiferent de timpul de lucru efectiv.
f) Numarul efectiv mediu de salariati prezenti la lucru ( e) reprezinta disponibilul de pesonal prezent in medie pe zi la lucru in cadrul prioadei luate in calcul. Indicatorul se calculeaza astfel 
e = 
unde nzl = numarul de zile lucratoare aferente perioadei de calcul.
g) Numarul maxim de salariati (Nmax), evidentiaza limita superioara in care se poate incadra intreprinderea, in functie de volumul de activitate si productivitatea muncii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Asigurarii Intreprinderii cu Forta de Munca si Circulatia Ei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!