Analiza activului întreprinderii Biofarm 2018-2021

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I - Prezentarea generală a întreprinderii BIOFARMA S.A. 2
1.1.2. Structura acționariatului 3
1.2 . Piața și concurența 4
CAPITOLUL II - Structura activului bilanțier 5
2.1. Descrierea structurii activului la întreprinderea BIOFARM S.A. pentru perioada 2018-2021 6
2.2. Evoluții în structura activului întreprinderii BIOFARM S.A. în perioada 2018-2021 9
CAPITOLUL III - Analiza structurii activelor imobilizate și a factorilor de influență a întreprinderii BIOFARM S.A. 9
3.1. Structura activelor imobilizate la compania BIOFARM S.A. în perioada 2018-2021 10
3.2. Analiza evoluției structurii activelor imobilizate și a principalilor factori de influență 13
CAPITOLUL IV - Analiza structurii activelor circulante și a factorilor de influență la BIOFARM S.A. pentru exercițiile financiare 2018-2021 14
4.1. Structura activelor circulante la întreprinderea BIOFARM S.A. în perioada 2018-2021 14
4.2. Analiza evoluției structurii activelor circulante și a principalilor factori de influență 17
CAPITOLUL V - Concluzii 18
Bibliografie 19


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I - Prezentarea generală a întreprinderii BIOFARMA S.A.
Capitolul I al acestui proiect va conține o prezentare generală succintă a obiectului de organizare și desfășurare a activității întreprinderii BIOFARMA S.A., a structurii acționariatului și prezentarea pieței și concurenței unde se desfășoară principalele produse și servicii oferite, principalii concurenți regionali, naționali sau internaționali. 
1.1 Cadrul de organizare și desfășurare a activității
1.1.1. Obiect de activitate
S.A. Biofarm a fost înfiinţată în 1921 şi de atunci lucrează alături de specialiştii din România în vederea obţinerii de medicamente eficiente pentru sănătatea oamenilor. 
Figura 1.1.1. Logo Biofarm S.A. 
Sursa : Tibi Oprea, Ziarul financiar.
Pe o piață foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România.
Sunt cei mai importanți producători români de capsule gelatinoase moi, între primii 3 producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România. 
Au peste 100 de produse în portofoliu și acoperă peste 60 de arii terapeutice. Se extinde în alte 12 țări - Azerbaidjan, Cehia, Cipru, Georgia, Irak, Lituania, Malta, Moldova, Rusia, Ungaria, Ucraina si Kîrgîzstan.
1.1.2. Structura acționariatului 
Biofarm este constituită ca o societate pe acțiuni, este listată la Bursa de Valori București (BVB) de la finalul lunii noiembrie 2005, sub simbolul „BIO”. Începând cu data de 5 ianuarie 2015 acțiunile societății sunt încadrate la Categoria Premium. În acest context mai putem menționa că societatea posedă un capital subscris vărsat de 98.537.535 lei așadar 985.375.350 de acțiuni dematerializate, fiecare dintre ele în valoare de 0,1 lei. 1.1.2. Tabel : Structura acționariatului Biofarm.
Sursa : Prelucrare proprie după, furnizare date de pe www.bvb.ro 
Din tabelul de mai sus se poate observa că S.I.F. MUNTENIA S.A. loc. BCUREȘTI jud. SECTOR 2 deține o mare parte din acțiuni, mai bine spus o majoritate de acțiuni cu o pondere de 51,5774% din totalul acțiunilor, urmată de S.I.F. BANAT-CRISANA S.A. loc. ARAD jud. ARAD cu 36,7471% și în final 11,6755% din acțiuni sunt deținute de alți acționari. 
1.2 . Piața și concurența 
Având o experiență de peste 101 ani în domeniu farmaceutic, Biofarm este un producător important de suplimente alimentare și medicamente din România. Biofarm se numără printre companiile care investește timp și resurse în campanii de marketing, media și comerciale cu scopul de a se menține la cele mai înalte standarde și identificarea celor mai convenabile soluții pentru nevoile oamenilor. Cele mai cunoscute branduri Biofarm® au scris istorie, iar faptul că după atâția ani de la apariție sunt în continuare foarte apreciate arată calitatea lor de necontestat: 1928 - Carmol, 1959 - Triferment, 1959 - Anghirol, 1964 - Cavit, 1965 - Colebil. În ultimii ani a sporit interesul populației pentru întreținerea sănătății și pentru prevenție iar din acest motiv Biofarm a inclus în portofoliul său și produse destinate întreținerii calității vieții. 
În legatură cu concurența, producătorii precum Servier, Antibiotice, Zentiva și Sanofi care, împreună cu Biofarm, conform unei analize a Ziarului Financiar, au fost cei mai mari 5 producători de medicamente de pe piața locală, având împreuna o cifră de afaceri de aproximativ două miliarde de lei.


Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza activului intreprinderii Biofarm 2018-2021.docx
  • BIOFARM rezultate anuale .xlsx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- https://www.biofarm.ro/despre-noi
- https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=BIO
- https://www.zf.ro
- https://comenzi.farmaciatei.ro/brand/biofarm
- Suport curs Finanțe, economic, zi, 2022-2023
- Toma, M.; Alexandru,F., Finanțe și gestiune financiară de întreprindere, Editura Economică, București, 2003
- HOANȚĂ, Nicolaie. Gestiunea financiară a întreprinderii. Nicolaie Hoanță. București : C. H. Beck,2011. X, 286 p. ; 24 cm. (Oeconomica).
- Cristea, H., Stefănescu, N., Finanțele întreprinderii, Editura CECCAR, București, 2003. 
- Stancu Ion, Finanțe, editura Economică, București 2007 - Onofrei, Mihaela. "Finanțele întreprinderii, Editura Economică." (2004). 
- VINTILĂ, Georgeta. Gestiunea financiară a întreprinderii. Ed. a 5-a : București :Editura Didactică și Pedagogică, 2010


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!