Analiza activității unei firme

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In economia moderna, firmele reprezinta “forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de supravietuire al societatii. Studiind firmele, observam impartirea acestora in doua categorii : unele care obtin succese apreciabile, prospera si se dezvolta constant, iar altele care se lupta cu greu pentru supravietuire sau inregistreaza performante economico-financiare reduse.
Examinarea factorilor care determina succesul sau esecul unei firme (afaceri), a determinat crearea unor metodologii specifice de analiza si diagnosticare a activitatii firmei. Managementul este procesul prin care o firma poate obtine efecte materializate in cresterea semnificativa a performantelor sale, in consolidarea pozitiei sale pe piata si anume, prin elaborarea, implementarea si controlul strategiei firmei in vederea realizarii misiunii asumate si asigurarii avantajului competitiv.
Formularea strategiei firmei este procesul prin care managementul firmei defineste misiunea ei strategica, deduce obiectivele strategice necesare realizarii misiunii, alege strategia adecvata atingerii obiectivelor si precizeaza modalitatile punerii in practica a acesteia. Metodele de analiza a mediului, a competitivitatii si a firmei pot folosi si eventualilor investitori pentru a-si plasa investitiile, sau firmelor de consultanta financiara.
Mediul economic modern se caracterizeaza prin volatilitate, venituri mari aduse de angajati si mutatii rapide pe plan international in domeniul politic sau al concurentei. Asadar, in economia din zilele noastre, firmele reprezinta „forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, fiind cele ce asigura necesarul de supravietuire al societatii.
Prezentarea firmei
In randurile ce urmeaza am ales sa prezint activitatea unei societati comerciale ce produce si comercializeaza incaltaminte pentru toate varstele. Astfel societatea comerciala SC Nice Shoes SRL este o firma producatoare de incaltaminte, ce comercializaeaza incaltaminte de calitate pentru toate varstele avand un renume important pe piata din Romania, acolo unde activeaza din anul 1990.
Elementele de identificare pentru aceasta societate sunt urmatoarele:
- Sediul: este in Bucuresti, Sector 3, bvd. Nicolae Grigorescu nr.1, Romania
- Forma juridica: este o societate cu raspundere limitata (SRL)
- Nr. Inreg. Reg. com.: J08/991/1990
- Cod fiscal: RO13588459 - platitor de tva
- Telefon: 031.430.00.11
- Fax: 031.430.00.12
- Durata de functionare: nelimitata, data de inceput a activiitatii acestei societati este data de inregistrare in registrul comertului
- Capital social: 100.000 lei, reprezentant 1000 de parti sociale, valoarea nominala a fiecarei parti sociale fiind de 100 lei
- Asociati: societatea comerciala este detinuta de catre 2 asociati, in parti egale a cate 50.000 lei fiecare
- Datele asociatilor: Vlad Georgescu cetatean roman nascut la data de 08.06.1980 in Bucuresti, sector 3, domiciliat in Bucuresti sector 2, str. Stefan cel Mare nr.39 si Iulia Mihalache cetatean roman, nascuta la data de 06.08.1979 in Bucuresti, sector 2, domiciliata in Bucuresti sector 2, str. Stefan cel Mare nr.39


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza activitatii unei firme.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!