Analiza activitatii economice a intreprinderii Octopus

Extras din referat Cum descarc?

Cunoasterea si ce este mai important intelegerea teoriei economice, sistemului economic este imposibila fara efectuarea unor observatii ce ar completa viziunea formata asupra economiei in dinamica. Anume din aceste considerente practica reprezinta una dintre cele mai importante parti a studiului, indespensabil fiind legata de procesul de cercetare economica. Deci practica nu numai ca este partea componenta a procesului de studiu dar si duce o mare incarcatura stiintifica, oferind multe posibilitati si modalitati de efectuare a observatiei si analizei stiintifice, in special statisticei, de sinteza, etc. In prezenta lucrare au fost puse mai multe scopuri, printe care putem enumera: analiza generala, acumularea informatiilor generalizatoare pentru accesibila analiza continua mai aprofundata si mai corecta, in corespundere cu descrierea intreprinderii; cercetarea structurii intreprinderii, cu enumerarea tuturor elementelor acesteia, efectuarea organigramei; stabilirea sensului fiecarii sectii cu enumerarea tuturor functiilor a aceseia in structura generala a intreprinderii; stabilirea interactiunii, relatiei reciproce intre unitatile de structura a subiectului, stabilirea specificarilor si deosebirilor dictate de apartenenta ramurala, piata de desfacere si materia prima; cercetarea activitatii sectiei de contabilitate a intreprinderii si interactiunei acesteia cu restul sectiilor; enumerarea celor mai importante documente, acte si fise utilizate, cu descrierea succinta a acestora; Pentru obtinerea unei implicari cat mai profunde in activitatea operationala a intreprinderii, a fost efectuata o sistematizare a actiunilor viitoare in cadrul practicii prezentata in figura 1, care cel mai bine reda succesiunea si interconexiunea activitatilor de cercetare si sintetiza. In afara de sistematizare a activitatilor din cadrul practicii, fig. 1 presupune o serie de sarcini suplimentare ce tin de informatia ce trebuie acumulata, in asa fel informatia generala include: forma juridica; adresa intreprinderii; numarul, marimea si adresa filialelor; forma organizatorica; specializarea firmei; istoria intreprinderii.
Piata de desfacere este punctul de tranzit pentru stabilirea consumatorului intreprinderii.
In unele limite ca varsta, teritoriul geografic, venitul. Caracterizarea consumatorului sau altfel spus preferintelor acestuia fundamenteaza strategia, misiunea firmei, precum si modul de organizare a activitatii acesteia. Consumatorul si misiunea deservirii acestuia dicteaza forma sistemului si structura acestuia. In asa fel de exemplu caracterizarea cumparatorului reesind din venitul lui caracterizeaza consumul, acesta din urma fiind cel mai intensiv stimulent in economia de piata. Limitele geografice stabilesc numarul de filiale, varsta semnaleaza referetor la intensitatea, volumul, forma consumului si rezultativ a cererii. Dupa stabilirea tuturor componentelor a structurii, poate fi efectuata delimitarea ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza activitatii economice a intreprinderii Octopus.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Danut Tiberius Epure ,,Intreprinderea. Componente economice aplicative" // Editura Universitaria, Craiova 2006.
2. Maria-Gabriela Hoza ,,Intreprinderea secolului XXI : intreprindere intelegenta" // Editura Economica, Bucuresti 2001.
3. Liviu Mihai Baloiu ,,Managementul inovatiei : Viitorul intreprinderii. Intreprinderea viitorului" // Editura Eficient, Bucuresti 1995.
4. Hildegrad Puwak ,,Firma si integrarea pe piata unica europeana : mediul competitional si managementul strategic" // Editura Niculescu, Bucuresti 2004.
5. Ileana Soare, Alexandru Dumitru Colceru ,,Organizarea si conducerea sistemelor calitatii la nivel de intreprindere" // Editura Tribuna Economica, Bucuresti 1995.
6. Ion Petrescu ,,Orientari si comportamente din managementul total din firma secolului XXI" // Editura Lux Libris, Brasov 2005.
7. Gheorghe Oprescu ,,Microeconomie" // Editura Economica, Bucuresti 2002.
8. Friedman Milton ,,Capitalism si libertate", Editura Enciclopedica, Bucuresti 1995.
9. Crisan Albu ,,Analiza microeconomica a agentilor economici in conditii de piata", Editura A.S.E. , Bucuresti 2003.
10. Toader Gherasim "Microeconomie" // Editura Economica, Bucuresti 1994, Volumul al II-lea


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!