Analiza activității economice a întreprinderii Octopus

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cunoasterea si ce este mai important intelegerea teoriei economice, sistemului economic este imposibila fara efectuarea unor observatii ce ar completa viziunea formata asupra economiei in dinamica. Anume din aceste considerente practica reprezinta una dintre cele mai importante parti a studiului, indespensabil fiind legata de procesul de cercetare economica. Deci practica nu numai ca este partea componenta a procesului de studiu dar si duce o mare incarcatura stiintifica, oferind multe posibilitati si modalitati de efectuare a observatiei si analizei stiintifice, in special statisticei, de sinteza, etc. In prezenta lucrare au fost puse mai multe scopuri, printe care putem enumera: analiza generala, acumularea informatiilor generalizatoare pentru accesibila analiza continua mai aprofundata si mai corecta, in corespundere cu descrierea intreprinderii; cercetarea structurii intreprinderii, cu enumerarea tuturor elementelor acesteia, efectuarea organigramei; stabilirea sensului fiecarii sectii cu enumerarea tuturor functiilor a aceseia in structura generala a intreprinderii; stabilirea interactiunii, relatiei reciproce intre unitatile de structura a subiectului, stabilirea specificarilor si deosebirilor dictate de apartenenta ramurala, piata de desfacere si materia prima; cercetarea activitatii sectiei de contabilitate a intreprinderii si interactiunei acesteia cu restul sectiilor; enumerarea celor mai importante documente, acte si fise utilizate, cu descrierea succinta a acestora; Pentru obtinerea unei implicari cat mai profunde in activitatea operationala a intreprinderii, a fost efectuata o sistematizare a actiunilor viitoare in cadrul practicii prezentata in figura 1, care cel mai bine reda succesiunea si interconexiunea activitatilor de cercetare si sintetiza. In afara de sistematizare a activitatilor din cadrul practicii, fig. 1 presupune o serie de sarcini suplimentare ce tin de informatia ce trebuie acumulata, in asa fel informatia generala include: forma juridica; adresa intreprinderii; numarul, marimea si adresa filialelor; forma organizatorica; specializarea firmei; istoria intreprinderii.

Piata de desfacere este punctul de tranzit pentru stabilirea consumatorului intreprinderii.

In unele limite ca varsta, teritoriul geografic, venitul. Caracterizarea consumatorului sau altfel spus preferintelor acestuia fundamenteaza strategia, misiunea firmei, precum si modul de organizare a activitatii acesteia. Consumatorul si misiunea deservirii acestuia dicteaza forma sistemului si structura acestuia. In asa fel de exemplu caracterizarea cumparatorului reesind din venitul lui caracterizeaza consumul, acesta din urma fiind cel mai intensiv stimulent in economia de piata. Limitele geografice stabilesc numarul de filiale, varsta semnaleaza referetor la intensitatea, volumul, forma consumului si rezultativ a cererii. Dupa stabilirea tuturor componentelor a structurii, poate fi efectuata delimitarea ...

Bibliografie:

1. Danut Tiberius Epure ,,Intreprinderea. Componente economice aplicative" // Editura Universitaria, Craiova 2006.

2. Maria-Gabriela Hoza ,,Intreprinderea secolului XXI : intreprindere intelegenta" // Editura Economica, Bucuresti 2001.

3. Liviu Mihai Baloiu ,,Managementul inovatiei : Viitorul intreprinderii. Intreprinderea viitorului" // Editura Eficient, Bucuresti 1995.

4. Hildegrad Puwak ,,Firma si integrarea pe piata unica europeana : mediul competitional si managementul strategic" // Editura Niculescu, Bucuresti 2004.

5. Ileana Soare, Alexandru Dumitru Colceru ,,Organizarea si conducerea sistemelor calitatii la nivel de intreprindere" // Editura Tribuna Economica, Bucuresti 1995.

6. Ion Petrescu ,,Orientari si comportamente din managementul total din firma secolului XXI" // Editura Lux Libris, Brasov 2005.

7. Gheorghe Oprescu ,,Microeconomie" // Editura Economica, Bucuresti 2002.

8. Friedman Milton ,,Capitalism si libertate", Editura Enciclopedica, Bucuresti 1995.

9. Crisan Albu ,,Analiza microeconomica a agentilor economici in conditii de piata", Editura A.S.E. , Bucuresti 2003.

10. Toader Gherasim "Microeconomie" // Editura Economica, Bucuresti 1994, Volumul al II-lea

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza activitatii economice a intreprinderii Octopus.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
7 324 cuvinte
Nr caractere:
40 425 caractere
Marime:
46.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, intreprindere
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!