Amplasarea Obiectivelor Investitionale

Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
Notiunea de investitie este sinonimul cu: alocare, plasare, dotare, iar intr-un sens mai restrans (financiar) reprezinta o cheltuiala facuta pentru obtinerea de bunuri materiale cu o valoare mare si de durata de folosinta indelungata.
In conditiile economiei centralizate investitia se considera numai ceea ce se aloca pentru crearea si dezvoltarea bazei materiale de producere si a celei pentru sectorul social-cultural.
Economia de piata a impus schimbarea opticii privind notiunea de investiti. Astfel ele sunt intelese ca reprezentand partea din venit destinata pentru formarea capitalului. Sau cum subliniaza unii specialisti, investitia reprezinta: ,,angajarea resurselor facuta cu speranta realizarii unor beneficii in decursul unei lungi perioade de timp in viitor" sau ,,actiune prin care se cheltuiesc bani sau alte resurse in speranta ca in viitor se vor incasa sume mai mari de bani sau se vor obtine alte beneficii".
Aceste formulari evidentiaza continutul concret, material al investitiei (resurse materiale, financiare, etc.) si scopul final - beneficiul (profitul). Notiunii de investitii ii este imanent timpul - element definitoriu al procesului investitional. Pierre Masse subliniaza ca investitia este: ,,o cheltuiala pentru un viitor incert", deci ii este inerent riscul. Banii trebuie alocati imediat si intr-un volum concret, iar profitul se capata peste o perioada de timp (daca se capata) intr-un volum necunoscut prealabil. 
Prin urmare, activitatea de investitii se incununa cu succes cand are loc compunerea urmatorilor factori: vointa, energie, informatie, bani si timp. Procesul de investire este un dialog permanent intre investitor si societate, ca rezultat fiecare din acesti factori are o influenta dubla. 
In primul rand vointa: - Pe de o parte vointa investitorului de a face ceva;
- Pe de alta parte vointa societatii (activitatea data trebuie sa fie permisa si acceptata de societate).
In al doilea rand energia:
- Pe de o parte pentru realizarea unui proiect investitional investitorul trebuie sa dispuna de sanatate fizica si spirituala;
- Pe de alta parte, investitorul trebuie sa fie capabil a utiliza fortele societatii pentru realizarea scopurilor sale.
In randul al treilea informatia:
- Investitorul trebuie sa dispuna de informatia complecta cu privire la piata, la evenimentele economice si sociale ce se petrec in societate, trebuie sa inteleaga nevoia sociala si sa stie cum ea poate fi satisfacuta, capatand profituri sau efecte sociale;
- Pe de alta parte investitorul trebuie sa explice publicului intentiile sale, pentru a nu fi impedicat in activitatea sa, uneori astfel putem capata ajutoare neasteptate.
Urmeaza banii:
- Orice activitate necesita mijloace banesti pentru a fi ,,pusa pe roti"; 
- Nici o activitate nu va fi inceputa daca ea nu va aduce sub orice forma profit. 
Si dispunerea de timp:
- In primul rand investitia necesita timp pentru a fi executata;
- La fel va fi necesar timp pentru a capata profiturile previzionate.
Conform ONU investitiile se clasifica in brute si nete. Investitiile brute includ cheltuielile pentru realizarea de noi mijloace fixe, cheltuielile cu reparatiile capitale, cele pentru cresterea mijloacelor circulante si soldul miscarii capitalului strain. Investitiile nete cuprind cheltuielile pentru cresterea capitalului fix si a celui circulant.
Generalizand cele enuntate mai sus putem defini investitiile ca:
o Plasare de fonduri banesti intr-o actiune, intr-un proiect sau operatie pentru a crea un spor de avutie, atat la nivelul individului, cat si al firmelor si al societatii, urmarindu-se nu numai sporirea bunurilor si capacitatii de productie ci si obtinerea unui profit;
o Un flux al valorilor care au ca punct initial, de pornire, fondurile financiare, o parte a veniturilor si economiilor realizate;
o O cheltuiala efectuata in prezent, certa, in scopul obtinerii unor efecte viitoare, adesea incerte; din acest punct de vedere investitiile constituie o resursa avansata care comporta un risc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amplasarea Obiectivelor Investitionale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!