Afaceri Electronica in Domeniul Farmaceutic

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 2
2. Analiza unor aplicatii de afacere disponibile 3
3. Estimari de ordin financiar 7
4. Elemente teoretice 8
5. Concluzii 11
6. Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Pe o piata farmaceutica de 6 miliarde de lei in 2007, segmentul farmaciilor online se reconfigureaza anul acesta, marile lanturi de farmacii pregatindu-se sa investeasca masiv in farmaciile virtuale care, cu o investitie initiala de 30.000 de euro, pot realiza vanzari de sute de mii de euro anual.
In pofida unui cadru legislativ precar si a unor costuri ridicate de coordonare, farmaciile online ameninta tot mai mult farmaciile clasice.
Slab dezvoltata pana acum 2 ani, piata farmaciilor online era mai mult subiectul experimentelor marilor lanturi de farmacii in materie de e-commerce, care doreau sa introduca acest nou serviciu si in Romania, dupa modelul occidental. Momentan, farmaciile online trec granitele Capitalei si isi extind aria de livrare la nivel national, pe fondul unei cereri tot mai mari, mai ales in orasele mari.
Un exemplu de scepticism cu privire la comerul electronic il reprezinta farmaciile Dona, pentru care comercializarea online a medicamentelor ce se pot elibera fara prescriptie medicala si a produselor de ingrijire corporala nu reprezinta un obiectiv care sa se incadreze in strategia actuala de extindere a activitatii. Cu toate acestea, implementarea acestui serviciu online este un proiect de viitor care va fi realizat de farmaciile Dona cel mai probabil peste cativa ani, in functie de evolutia pietei farmaceutice, potrivit reprezentantilor companiei. 
Daca pana acum piata era dominata de magazine virtuale de produse naturale, in 2008 se va dezvolta mai mult piata de farmacii online, aceasta fiind o piata cu mult potential nevalorificat in Romania.De asemenea, se preconizeaza ca anul acesta vom asista la o educare a producatorilor care vor descoperi beneficiile promovarii online, intrucat in momentul de fata exista foarte putini jucatori in industria de profil care constientizeaza importanta farmaciilor online.
2. Analiza unor aplicatii de afacere disponibile 
Daca mari lanturi de farmacii precum Centrofarm si Remedio mizeaza tot mai mult pe dezvoltarea comertului online cu produse farmaceutice, altele, ca Dona, nu iau in considerare, cel putin pentru moment, introducerea unui astfel de serviciu. In acest context, nisa produselor naturale de tip Plafar, pare a fi lozul castigator pentru NaturaPlant, un magazin online infiintat cu 500 de euro si care genereaza acum vanzari de peste 200.000 de euro anual.
La sfarsitul anului trecut, Centrofarm, cel mai vechi lant de farmacii din Romania, a lansat propria farmacie online, in urma unei investitii de 45.000 de euro, potrivit reprezentantilor companiei. In prezent, farmacia online Centrofarm ofera o gama de 15.000 de produse (OTC-uri, adica medicamente fara prescriptie medicala, si dermocosmetice), insa aria de livrare acopera doar Capitala, existand planuri de extindere la nivel national in acest sens.
Unul dintre obiectivele principale ale Centrofarm online este de a se extinde la nivel national, proiect care va incepe in luna martie. Din punctul de vedere al regiunilor sau oraselor, serviciul online se va adresa, in primul rand, oraselor din Romania unde exista deja o farmacie Centrofarm si, ulterior, oraselor limitrofe acestora, precum Alba Iulia, Arad, Brasov, Bacau, Constanta, Pitesti si Targu Mures. 
Pana la sfarsitul lui 2008, reprezentantii Centrofarm se asteapta ca piata farmaceutica online sa se dezvolte concomitent cu cea clasica, raportul dintre ponderea producatorilor romani si a celor straini ramanand aproximativ acelasi.
Cele mai mari vanzari inregistrate de farmacia online a Centrofarm, pentru care lucreaza exclusiv 5 persoane, sunt realizate de produse din categoria cosmeticelor, a cosmeto-textilelor si de a dermocosmeticelor, valoarea medie a unei comenzi dintr-o zi obisnuita ridicandu-se la aproximativ 25 de euro, potrivit datelor companiei.
Reteaua de farmacii Remedio, parte a grupului Montero, are in plan deschiderea unei farmacii online pana la sfarsitul anului acesta, pe fondul sesizarii potentialului pietei de profil si a beneficiilor aduse de serviciile online in general.
Reprezentantii companiei considera ca, in urmatorii ani, majoritatea lanturilor de farmacii vor prelua acest tip de serviciu, in conditiile in care exista o categorie de clienti care prefera sa-si faca anumite cumparaturi pe Internet si sa plateasca prin card.
Criteriu www.centrofarm.ro www.naturaplant.ro www.farmacie-online.ro www.efarma.ro www.alensa.ro
Design foarte placut acceptabil placut acceptabil foarte placut
Accesibilitate timp de acces redus, navigabilitate usoara timp de acces mediu, navigabilitate relativ dificila timp de acces redus, navigabilitate usoara time de acces mediu, navigabilitate foarte facila timp de acces mediu, navigabilitate usoara
Continut scop bine definit, organizare clara a produselor in categorii, informatii detaliate pentru utilizator grad mediu de organizare a produselor in categorii, informatii detaliate pentru utilizator, publicitate excesiva scop bine definit, organizare buna a produselor in categorii, descrieri detaliate ale produselor organizare buna a produselor, stiri medicale, dictionar de termeni medicali grad mediu de organizare a produselor in categorii, sfaturi medicale si de nutritie
Originalitate medie medie medie sporita sporita
Tehnologii utilizate HTML, PHP, Javascript HTML, PHP HTML, PHP HTML, PHP HTML, ASP


Fisiere in arhiva (1):

  • Afaceri Electronica in Domeniul Farmaceutic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!