Activitati Premergatoare Derularii unei Operatiuni de Export

Extras din referat Cum descarc?

I. ACTIVITATI PREMERGATOARE DERULARII UNEI OPERATIUNI DE EXPORT
1. Prezentarea generala a firmei
1.1. Forma juridica de organizare, cadrul general
- S.C. Delphi Packard Romania S.R.L., Str. Garii, nr.11, Sannicolau-Mare, Timis, Tel.0256-309300
- societate comerciala cu raspundere limitata (S.R.L.), nr.de inregistrare in Registrul Comertului: J35/1601/1996, Cod fiscal R 9022584
- Capital social : 3.062.260 mii lei
- Conducerea executiva asigurata de: administrator unic
- Obiect de activitate: "productia de componente electrice pentru motoare", cod clasa CAEN 3161. (set fise de tipul celor utilizate la mijloacele de transport-aceasta este denumirea recunoscuta pentru produsele exportate de firma.)
Date importante din istoricul firmei:
- luna martie 1997 cand a inceput constructia la Hala I, care se incheie in luna septembrie a aceluiasi an 
- in 1999 firma este scoasa la licitatie, fiind achizitionata de societatea Delphi Automotive Systems
- pe 28 mai 1999 Delphi Packard Romania sarbatoreste " Ziua Independentei" -fata de General Motors 
- in martie 2000 incepe constructia la Hala II
- in mai 2000 incepe productia de cablaje pentru Opel Corsa
- in iulie 2000 DPR obtine dreptul de vamuire la domiciliu
- in iunie 2001 incepe productia de cablaje electrice pentru Daimler-Chrysler
- in septembrie 2001 se infiinteaza compartimentul de taiere
- in 2007 se preconizeaza ca DPR sa nu mai depinda de DPA. Daca Delphi Romania va acumula suficienta experienta si va beneficia de credibilitatea clientilor externi, va putea ea insasi sa incheie conctracte cu acestia, respectiv cu furnizorii.
Delphi Packard Romania face parte din grupul tarilor din Europa de Est si anume:
-Delphi Packard Austria (Grosspetersdorf)
-Delphi Packard Ungaria (Szombathely)
-Delphi Packard Romania (Sannicolau-Mare)
Fabrica centrala este Delphi Packard din Austria care reprezinta centrul de legatura dintre fabricile din Europa de Est si cele din Europa de Vest. Fabrica din Grosspetersdorf realizeaza urmatoarele operatiuni:
- contactarea clientilor
- negocierea si incheierea contractelor
- indeplinirea contractelor
- dezvoltarea, planificarea, controlul productiei
S.C. Delphi Packard Romania S.R.L., intreprindere de cablaje electrice pentru autoturisme, a luat fiinta in decembrie 1996 si face parte din reteaua Delphi Automotive Systems, cel mai mare furnizor de componente pentru automobile. Capitalul social este detinut in proportie de 100% de concernul american General Motors Corporation cu sediul in Detroit-Michigan, SUA, acesta fiind unicul asociat.
De asemenea, societatea face parte, alaturi de DPA si DPU din reteaua MC2, centrul logistic, de management si engineering, aflat in Austria.
In prealabil a existat un contract de colaborare intre S.C. Auto-mec S.R.L. cu sediul in Sannicolau-Mare si Delphi Packard Electrik Burgenland GMBH, cu sediul in Grosspetersdorf intru-cat se cauta o firma cu un profil de fabricatie asemanator. S.C. Auto-mec S.R.L. are ca obiect de activitate asamblarea de cablaje electrice pentru autoturismele Dacia. Intre aceste doua firme a fost incheiat un contract de relatii internationale de procesare in lohn. Acest contract si-a pierdut valabilitatea incepand cu data de 1 iunie 1997 cand si-a inceput activitatea S.C. Delphi Packard Romania S.R.L.
S.C. DPR S.R.L. a fost infiintata conform prevederilor articolului 210 al Lg 31/1990 si in conformitate cu prevederile Lg 35/1991. Aceasta poate infiinta filiale, sucursale, depozite, agentii in Romania sau in strainatate, potrivit hotararii Asociatului Unic (GMC) si in conformitate cu legislatia romana.
Obiectul de activitate
In statut sunt prevazute urmatoarele:
1) Fabricarea componentelor electrice pentru motoare si vehicule;
2) Fabricarea altor componente electrice;
3) Activitati de import-export cu orice tip de marfuri, servicii cu care legea permite importul si exportul. In vederea indeplinirii acestui obiect de activitate, societatea poate folosi metode si tehnici de comert exterior;
4) Comertul cu ridicata si cu amanuntul cu produse si bunuri de orice fel, in Romania si in strainatate, prin magazine si depozite proprii, magazine pe baza de comenzi, alte unitati comerciale;
5) Activitati imobiliare (dezvoltarea imobilelor, vanzarea si cumpararea de bunuri imobiliare), inchirierea si subinchirierea bunurilor detinute in proprietate sau inchiriate, activitati imobiliare pe baza de tarife sau contracte;
6) Activitati legate de asamblarea constructiilor civile, industriale, administrative, sociale, spatii comerciale, birouri, locuinte individuale sau spatii pentru locuit, intretinerea, modernizarea, restaurarea cladurilor existente, asistenta tehnica si/sau constructii in strainatate, executarea proiectelor si a lucrarilor de finisare.
7) Infiintarea unitatilor de productie si micro-productie, cat si exploatarea acestora, in orice domeniu industrial conform prevederilor legii;
8) Servicii pe baza de comision, servicii de consignatie, de asistenta tehnica, de marketing, de management, de publicitate si reclama, dezvoltarea, proiectarea, realizarea, testarea si intretinerea echipamentului in Romania si in strainatate;
9) Servicii de transport si livrare de bunuri, pe plan local si international, cu mijloace proprii sau inchiriate;
10) Activitati de investire in orice domeniu prin participarea, in calitate de actionar sau de asociat, la formarea capitalului social al altor societati, indiferent de obiectul de activitate, care au sediul in Romania sau in strainatate, cat si la alte tipuri de investitii, pe baza deciziei Asociatului Unic si conform legislatiei in vigoare.
11) Organizarea/ participarea la expuneri, targuri si alte tipuri de prezentari de produse, in Romania si in strainatate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitati Premergatoare Derularii unei Operatiuni de Export.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!