Achizitii Publice

Extras din referat Cum descarc?

Titlul proiectului
Formulati un titlu cat mai scurt pentru proiectul dumneavoastra incluzand referiri la obiectul achizitiei si la autoritatea contractanta (Exemplu: Toner_CNAS, Masini_zapada_Fierbinti .)
Ulei_Academia_de_Politie
Necesitatea achizitiei
Bunul public
Banii publici se utilizeaza pentru a produce bunuri publice. Precizati pentru ce bun (serviciu) public este necesara achizitia si formulati opinia dumneavoastra privind calificarea acestuia ca bun public (pe baza caracteristicilor bunurilor publice)
Uleiul de floarea soarelui
Acest bun poate fi un bun public deoarece indeplineste urmatoarele caracteristici:
- beneficiarul public este reprezentat de o intreprindere/institutie publica : Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti
- nonrivalitate: poate fi consumat de mai multe persoane fara a diminua cantitatea si calitatea bunului respectiv
- nonexcludere: un consumator ce beneficiaza de acest bun nu exclude pe altul
Solutii alternative *
Realizarea bunurilor publice specificate anterior poate cunoaste solutii alternative: enuntati solutii alternative si argumentati de ce solutia aleasa (care impune achizitia) este cea mai favorabila
Datorita procedeului curent de obtinere a uleiului de floarea soarelui, utilizarea unei metode alternative se poate dovedi mult mai costisitoare fata de cea curenta: prin presare.
Prioritatea *
Multe lucruri sunt necesare, dar nu pe toate ni le putem permite. In procesul de achizitii publice intra necesitati prioritare. Ce argumente puteti formula pentru a sustine prioritatea achizitiei?
Uleiul de floarea soarelui este un bun alimentar necesar pentru asigurarea prepararii zilnice a hranei pentru toti studentii facultatii. 
Acest bun este obligatoriu de a fi prezent in necesarul zilnic conform normelor de hrana zilnice, pe plafoane calorice, prevazute in Ordonanta Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 143/1994, republicata, modificata si completata prin Legea nr. 523/2003, si a Ordinului M.A.I nr.310/21.12.2009 privind hranirea efectivelor MAI in timp de pace.
Procesul informational-decizional de stabilire a specificatiilor pentru obiectul achizitiei *
Descrieti procesul informational decizional de formulare a obiectului achizitiei in termeni de tipuri, cantitati, caracteristici tehnice, etc. (cum aflam ce fel(uri), cu ce caracteristici, ce cantitati etc. sunt necesare) De exemplu: ,,In scopul stabilirii necesarului de aprovizionat s-au parcurs urmatoarele etape . s-au primit urmatoarele avize . s-au luat urmatoarele aprobari .
Etapele stabilirii necesarului de aprovizionat au fost: - determinarea numarului de zile universitare (din 365 de zile calendaristice s-au scazut zilele de vacanta si zilele legale libere, de asemenea se va tine cont si de numarul de studenti care sunt in anii terminali deoarece perioada de studiu este mai scurta pentru acestia) ;- se va determina numarul de studenti pentru fiecare an si se va solicita un raport cu numarul de studenti ce vor intra din luna octombrie in anul I; - se va determina cantitatea alocata fiecarui student pentru cate zile universitare sunt; - se va calcula astfel cantitatea necesara de ulei de floarea soarelui; - se va analiza piata si se va determina pretul minim si cel maxim la ulei si astfel se va determina un pret estimativ al contractului.
Cerinte minimale *
Enuntati cerintele minimale pe care trebuie sa le satisfaca obiectul achizitiei din perspectiva realizarii scopului pentru care este achizitionat.
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE PENTRU ULEI RAFINAT DE FLOAREA - SOARELUI :
- ASPECT: Limpede, fara suspensii si fara sediment 
- CULOARE: Galbena 
- MIROS SI GUST: Placut, fara miros si gust strain 
PROPRIETATI FIZICO-CHIMICE PENTRU ULEI RAFINAT DE FLOAREA - SOARELUI :
- ACIDITATE, liber exprimata in acid oleic % max. : 0,1 
- CULOARE DE IOD mg. I/100 cm3, max: 7 
- APA SI SUBSTANTE VOLATIVE % max : 0,06 
- IMPURITATI INSOLUBILE IN ETER ETILIC % max : 0,05 
- SAPUN % max : 0,02 
- SUBSTANTE ORGANICE nesaponificabile % max : 1 
- INDICE DE IOD g I/100 g : 119 .135 
- INDICE DE SAPONIFICARE, mg KOH/g : 184 .198 
- INDICE DE PEROXID meq/kg. max. : 12 
- PLUMB, mg/kg. max : 0,1 
- CUPRU, mg/kg. max. : 0,4 
- ZINC mg/kg max. : 5 
- ARSEN mg/kg. max. : 0,05


Fisiere in arhiva (1):

  • Achizitii Publice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!