Achiziții - Mobexpert

Extras din referat Cum descarc?

In literatura de specialitate costul este definit in esenta sa ca o cheltuiala: ''costul de productie reprezinta ansamblul cheltuielilor necesare obtinerii unui volum de productie dat'' (Gilbert Abraham- Froist); ''cheltuielile suportate de intreprindere pentru a procura factori de productie reprezinta costurile'' (Jacques Lecaillon).
Costul de productie cuprinde costul de achizitie al materiilor prime si materialelor consumate, celelalte cheltuieli directe de productie (transformare) precum si cheltuieli indirecte de productie. Cunoscandu-se nivelul costurilor se fundamenteaza caile de reducere a costurilor, se calculeaza marimea si posibilitatea de crestere a profitului, se determina reducerea pretului de productie sau cel de vanzare. In contextul unei economii de piata, costurile de productie indeplinesc o serie de functii, cum ar fi:
o cunoasterea reala a consumului de resurse materiale, financiare si umane pentru producerea unui bun in parte, dar si a intregii productii;
o evidenta si control, deoarece masoara consumul de mijloace materiale si forta de munca;
o calcularea unor indicatori importanti, exprimandu-se astfel eficienta activitatii depuse de 
intreprindere;
o influenta nivelului rentabilitatii, deoarece exprima in forma baneasca nivelul cheltuielilor pentru obtinerea fiecarei unitati de produs si pentru intreaga productie marfa.
Profilul companiei Mobexpert
Infiintat in urma cu 17 ani, Grupul Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania. Cu o cifra de afaceri de 110 de milioane euro in 2010, Mobexpert se plaseaza intre primele 12 intreprinderi europene din industria mobilei. Numai in Bucuresti si in orasele mari, Mobexpert detine 18% din piata de mobilier de casa si 30% din cea a mobilierului de birou. Ambele divizii sunt lider pe pietele de profil din Romania.
Grupul Mobexpert cuprinde 11 firme pe zona de retail, 9 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare). Dupa ce a pornit in 1993 cu 4 angajati, Grupul Mobexpert are astazi 2.200 de angajati.
Istoric 
Dan Sucu a inceput afacerea Mobexpert in anul 1993, cu un magazin de mobilier de birou. Activitatea de productie a fost demarata in 1994, odata cu fabricarea scaunelor de birou, fiind apoi dezvoltate sectiile de canapele si mobilier modern melaminic. In 1995, compania a inceput sa distribuie prin reteaua proprie de magazine si mobilier importat de la marii producatori europeni. 
Ulterior, achizitionand de la Fondul Proprietatii de Stat pachetele majoritare de actiuni de la trei importante fabrici de mobilier - Samus Dej, Ilefor Targu Mures si Mobstrat Suceava, compania si-a dezvoltat activitatea de productie si export. Grupul Mobexpert cuprinde in prezent 9 fabrici in patru centre de productie din Bucuresti, Dej, Targu Mures si Suceava, printre acestea numarandu-se: Samus Mex, Studio Mex, Ilefor Mex, Modulo Mex, Confo Mex, Ergo Mex, Soft Mex, Mures Mex si Moldo Mex.
Activitatea de retail
Mobexpert este o retea regionala de magazine si hipermagazine specializate in vanzarea de mobilier si decoratiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeana la preturi accesibile prin cele doua marci ale sale:
o Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si 
o Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati. 
Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 32 de hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 10 hipermagazine in: Bucuresti (cinci unitati in zonele: Pipera, Baneasa, Pantelimon, Militari si Berceni), Brasov, Suceava, Pitesti, Sibiu si Iasi si 20 de magazine in tara (Timisoara, Cluj, Constanta, Targu Mures, Calarasi, Alba Iulia, Oradea, Galati, Bistrita, Ploiesti, Arad, Dej, Focsani, Ramnicu Valcea, Alexandria, Piatra Neamt, Braila, Bacau, Craiova, Slatina). In afara Romaniei, primul hipermagazin cu mobilier si decoratiuni a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent, din 2005, cu magazine proprii in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). 
Calculul costului de productie unitar
In luna martie Mobexpert a realizat 300 de birouri cu 4 sertare si etajera laterala din gama Sistem.


Fisiere in arhiva (1):

  • Achizitii - MobExpert.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!