Tratarea Apelor Uzate Rezultate in Industria Textila

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Capitolul 1: Metode de epurare a apelor uzate industriale 
Capitolul 2: Epurarea apelor uzate provenite de la finisarea materialelor textile din bumbac si tip bumbac 
Capitolul 3: Epurarea apelor uzate provenite de la finisarea materialelor textile din lana si tip lana 
Capitolul 4: Epurarea apelor uzate provenite de la topirea inului si canepii 
Capitolul 5: Caracteristici ecologice si toxicologice ale colorantilor 
Concluzii
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In ultimii 30 de ani problematica protectiei mediului a devenit o componenta esentiala a strategiei dezvoltarii, precum si un criteriu important in optiunile majoritatii consumatorilor. 
Apa este un vector important al agentilor de poluare. Desi raspandirea lor prin apa se face cu viteza mai redusa decat prin aer ea are totusi unele caracteristici ce sporesc impactul agentilor poluanti.
Scopul lucrarii ,, Tratarea apelor uzate rezultate in industria textila " este acela de a evidentia faptul ca industria textila este o mare producatoare de ape uzate cu un continut ridicat si variat de contaminanti. 
Prelucrarea industriala a textilelor este un proces complex, in cadrul caruia finisarea chimica implica un consum mare de apa, si reprezinta o sursa importanta de poluare. 
Metode de epurare a apelor uzate industriale
1.1. Procedee mecanice de epurare a apelor uzate
Sunt acele procedee in care substantele poluante nu sufera transformari de natura chimica. Prin procese fizice este posibila indepartarea din apele uzate a suspensiilor solide. 
1.2. Procese chimice de epurare a apelor uzate
Reprezinta acea categorie de procese de epurare a apelor uzate in cursul carora poluantii sufera transformari chimice in scopul facilitarii separarii sau a reducerii caracterului lor nociv. 
1.3. Procese biologice de epurare a apelor uzate
Prin epurare biologica se intelege procesul de prelucrare a apelor uzate in urma caruia are loc transformarea impuritatilor organice, ca rezultat al metabolismului bacterian, in produsi de degradare inofensivi si biomasa (masa celulara noua).
2. Epurarea apelor uzate provenite de la finisarea
materialelor textile din bumbac si tip bumbac 
Schematic, problemele ce pot aparea in diversele faze de prelucrare si finisare a articolelor din bumbac si tip bumbac, si riscul de poluare a apei si a aerului sunt prezentate in tabelul urmator:


Fisiere in arhiva (1):

  • Tratarea Apelor Uzate Rezultate in Industria Textila.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!