Tehnologii de Epurarea Apelor in Regiunea ESCWA - Comisia Economico-Sociala pentru Asia de Vest - Consideratii Generale

Cuprins referat Cum descarc?

Prefata Pag. 1
Introducere Pag. 2
Capitolul I Natura apelor reziduale urbane Pag. 4
Capitolul II Tehnologii de tratare a apelor uzate Pag. 6
Metode fizice Pag.7
Metode chimice Pag. 9
Procese biologice Pag.11
Capitolul III Managementul apelor uzate Pag. 15
Capitolul IV Studii de caz asupra unor tari din ESCWA Pag. 18


Extras din referat Cum descarc?

Prefata
Tratarea apelor reziduale devine tot mai critica datorita, pe de o parte, a diminuarii resurselor de apa iar pe de alta parte, a cresterii costurilor de eliminare a apelor uzate si a reglementarilor mai stricte in ceea ce priveste nivelurile de contaminanti admise in deseutile evacuate.
Tratarea apelor reziduale pentru refolosire si eliminare este deosebit de importanta pentru tarile din regiunea ESCWA deoarece acestea ocupa una dintre regiunile cele mai aride din lume. 
Sectorul urban consuma cantitati semnificative de apa, si, in consecinta genereaza cantitati considerabile de ape uzate care necesita evacuare si epurare.
Apele uzate reprezinta o combinatie de apa potabila si apa provenita de la locuinte, sectorul comercial si industrial precum si de la institutii.
Studiul de fata cuprinde o examinare completa a metodelor si tehnologiilor folosite in prezent in tratarea apei reziduale cu accent pe apele uzate din mediul urban.
Studiul abordeaza, de asemenea, gestionarea efluentilor tratati referitor la refolosirea si eliminarea acestora.
Se vor prezenta studii de caz din tarile membre ESCWA sunt prezentate, subliniind prevalenta in ceea ce priveste utilizarea apei si implicit, necesitatea unor sisteme eficiente de tratare a apelor reziduale. 
Prin incorporarea metodologiilor de ultima ora in instalatiile de tratare a apelor reziduale, tarile membre ESCWA ar putea reduce in mod semnificativ 
consumului de apa si costurile de tratare si eliminare. 
Studiul economiei diferitelor modalitati de tratare a apelor uzate este o etapa preliminara pentru identificarea unor solutii rentabile.
Acest studiu a dedicat un intreg capitol compararii costurilor asociate instalarii si operarii statiilor de tratare a apelor uzate. 
Introducere
Apele uzate urbane reprezinta o combinatie de lichide sau de apa ce antreneaza deseuri originare din bucatariile si grupurile sanitare ale locuintelor, din spatiile comerciale sau zonele industriale, din sectorul medical, etc. care se adauga apelor subterane, de suprafata si a celor meteorice.
Apele uzate netratate contin, in general, un nivel ridicat de materii organice, microorganisme patogene numeroase, compusi chimici, precum si substante nutritive si toxice. Prin urmare, implica riscuri pentru sanatate si pentru mediul inconjurator si, 
in consecinta, trebuie sa fie imediat transportate departe de sursa care le-a generat generare si tratate corespunzator inainte de eliminarea finala.
Scopul final de gestionare a apelor reziduale este de protectie a mediului concomitent cu sanatatea publica si cu cerintele socio-economice. 
Preocuparile oamenilor pentru asigurarea cantitatilor de apa atat de necesare comunitatilor organizate dateaza din timpuri preistorice.
Cele mai vechi mentiuni despre tratarea apelor sunt in invatatura medicala sanscrita (anul 2000 i.Hr.) si pe inscriptiile zidurilor egiptene (secolele XV - XIII i. Hr.). in aceste scrieri se mentioneaza modurile de purificare ale apei murdare prin fierberea acesteia in cazane din arama si racirea in vase de pamant, expunerea la lumina solara sau filtrarea ei prin mangal - carbune din lemn.
Cele mai vechi aparate cunoscute pentru tratarea apei, reprezentand utilizarea sifonului in operatii de limpezire, apar pictate pe zidurile egiptene (secolele XV - XIII i. Hr.).
Primul raport tehnic referitor la aprovizionarea cu apa si evacuarea apelor, de la cladirile importante din oras, apare in anul 98 d.Hr, fiind datorat lui Sxtus Iulius Frontinius - membru in comisia de apa a Romei.
In evul mediu singurele metode de purificare cunoscute erau utilizarea filtrelor de nisip si mentinerea apei in vase de argint. Henry Darcy a patentat primul filtru necesar purificarii apei la alimentarea oraselor in 1856; el a formulat si legile hidraulicii necesare calculului acestora.
Inceputul secolului XX aduce modificari importante in conceptia statiilor de tratare, echipate cu filtre cu nisip, a retelelor de distributie a apei potabile, a canalizarilor centralizate si a construirii primelor statii de epurare a apelor uzate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii de Epurarea Apelor in Regiunea ESCWA - Comisia Economico-Sociala pentru Asia de Vest - Consideratii Generale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!