Surse regenerabile de energie - energia umană

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 
Eco-Fitness egal Eco-Energie
Energie pe pasi de dans
Energie verde in fiecare pas
Pantoful de maine
Colectorul Bionic
Hainele viitorului
Chip-ul minune
Materialul Termoelectric
Energie din fast-food
Puterea unui corp cald
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
In prezent, cu toti ne asteptam ca aparatele electronice sa devina mai mici, mai rapide si mai puternice. Dar toate acestea vin cu un pret. De cand am intrat in era electronic consumul de energie al omeniri a fost in continua crestere. In ziua de azi accentul se pune pe a crea tehnologii mai eficiente si de a extrage energie din surse regenerabile iar dupa cum Matrix ne-a invatat, corpul uman este o sursa de energie grozava.
Ganditi-va, nimic de pe Pamant nu creeaza si foloseste simultan energie precum fiinta umana! Corpul uman contine cantitati enorme de energie. De fapt, un adult obijnuit are la fel de mult energia stocata in grasimi precum acumulator de o tona. Aceasta energie alimenteaza activitatile noastre de zi cu zi, dar daca aceste activitati ar putea, la randul lor alimenta dispozitivele electronice pe care ne bazam? Inovatori de astazi, pariaza pe potentialul nostru de a face exact asta.
In trecut, dispozitivele care transformau energia cinetica umana in energie electrica, cum ar fi radiourile cu manivela, calculatoarele si lanternele, implicau participarea deplina a unei persoane. Dar un trend in crestere este exploatarea energiei noastre fara ca noi sa observam. Ca de exemplu utilizarea de maselor de oameni, drept sursa de caldura pentru cladiri si captarea energiei cinetice creat de automobile, camioane, biciclete si chiar pietoni pentru a alimenta intregi sectiuni ale oraselor.
In esenta, insemana rezolvarea crizei energetice om cu om. Iar aceasta abordare economica - de a produce mai mult din mai putin - ar putea avea un impact enorm asupra produselor si marcilor viitoare. Asta pentru ca tot ce se miscare creeaza energie. Doar ganditi-va ce s-ar putea face cu energia generate de noi toti cei sapte miliarde de oameni!
Eco-Fitness egal Eco-Energie
Sa consideram, de exemplu, un club de fitness. Cu fiecare pas pe care il faci pe o banda de alergat si cu fiecare flexare de biceps, transformi in miscare calorile in plus, miscare ce ar putea angrena un generator si produce electricitate. Poate ca energia de la antrenamentul unei singure persoane nu este mult, dar 100 de oameni ar putea contribui in mod semnificativ la nevoile de energie ale facilitati.
Asta e ideea din spatele salii de fitness Green Microgym din Portland, Oregon, unde aparatele, precum biciclete stationare colecteaza energie in timpul antrenamentelor. Pedalarea angreneaza un generator, ce produce energie electrica, ce contribuie la consumul cladirii. Pe moment, energia obtinuta in felul asta furnizeaza doar o mica parte din nevoile salii de fitness, dar cantitatea ar trebui sa creasca pe masura ce mai multe masini sunt adaptate. "Fiind extrem de eficienti energetic si combinand energia umana, solara si intr-o zi, cea eoliana, cred ca vom putea avea, candva in acest an, un deficit zero pentru electricitate", spune proprietarul salii de fitness, Adam Boesel. Aparatele sale, apropo, nu sunt primele care creaza energie prin pedalare. Ciclistii din intreaga lume, alimenteaza de ani de zile semanale luminoase de singutanta, cu dispozitive numite dinamuri, ce utilizeaza un generator pentru a crea curent alternativ cu fiecare rotire, a rotilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Surse Regenerabile de Energie - Energia Umana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

http://pandodaily.com/2013/01/01/the-human-battery-inventions-for-2013-and-beyond/
http://www.thegreenmicrogym.com/electricity-generating-equipment/
http://www.sustainabledanceclub.com/
http://www.theguardian.com/world/2010/apr/13/pavement-power-toulouse-streets
http://cleantechnica.com/2010/04/29/get-energy-from-your-shoe/
http://www.popsci.com/environment/article/2009-01/harvesting-energy-humans?page=0%2C2
http://www.alternative-energy-news.info/human-power-is-the-future/
http://www.geek.com/chips/fujifilm-creates-organic-printed-sheet-that-harvests-energy-from-body-heat-1538783/
http://www.foxnews.com/story/2009/09/04/nj-burger-king-testing-energy-producing-speed-bump/
http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoregulation
http://opinionator.blogs.nytimes.com/2012/12/29/the-power-of-a-hot-body/?_r=0


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!