Studiu privind reducerea zgomotului și vibrațiilor tehnologice de construcții prin utilizarea materialelor composite

Cuprins referat Cum descarc?

CAP 1.CARACTERISTICILE ACUSTICE ALE MATERIALELOR 2
1.1 PRINCIPII DE AMORTIZARE SI IZOLARE FONICA 2
1.2 MATERIALE COMPOZITE FONOABSORBANTE SI FONOIZOLANTE 3
1.3.CARACTERISTICILE ACUSTICE ALE MATERIALELOR 3
CAP 2.CERINTE DE CALITATE NECESARE MATERIALELOR COMPOZITE FONOABSORBANTE SI FONOIZOLATOARE 4
CAP 3. UTILIZAREA MATERIALELOR COMPOZITE FFAv* LA DIVERSE UTILAJE TEHNOLOGICE 5


Extras din referat Cum descarc?

1.CARACTERISTICILE ACUSTICE ALE MATERIALELOR
1.1 PRINCIPII DE AMORTIZARE SI IZOLARE FONICA
Diversele aplicatii industriale sau domestice pentru tratamente fonice se bazeaza pe doua proprietati ale materialelor utilizate si anume:
1)absorbtia undelor sonore si a energiei acustice si disiparea acesteia in masa materialului sub forma de energie termica (figura 1)
2)reflexia undelor sonore (figura 2)
Daca se noteaza cu energia incidenta, cu energia reflectata, cu energia absorbita (amortizata) si cu energia transmisa, conform fig. 3, se poate scrie:
(1)
Din punct de vedere al transferului de energie sonora, materialele se pot caracteriza astfel:
-materiale fonoabsorbante daca energia absorbita este mult mai mare decat energia reflectata (fiind apropiata de energia incidenta)
-materiale fonoizolante daca energia transmisa este mult mai mica decat energia incidenta (care este, in mare masura, reflectata)
1.2 MATERIALE COMPOZITE FONOABSORBANTE SI FONOIZOLANTE
In ultimii cincizeci de ani, datorita dezvoltarii tehnologice in general si a chimiei in mod particular, se constata o dezvoltare a domeniului materialelor si, materialele compozite nu pot face abstractie de la aceasta. In principiu, un material compozit poate fi analizat la scara macro, micro si, mai nou, nanoscopica. Din punctul de vedere al protectiei la factorii fizici de tip sunet si vibratii, un material compozit la scara macroscopica este alcatuit din mai multe straturi cu proprietati mecano-fizice diferite astfet incat ansamblul acestora sa poata indeplini mai multe cerinte diferite, pe care fiecare material in parte nu le poate satisface.
1.3.CARACTERISTICILE ACUSTICE ALE MATERIALELOR
La reflectarea undelor sonore incidente pe suprafata unui material, se produc fenomenele de reflexie si refractie. Principial, energia undelor sonore refractate se transforma partial in alt tip de energie (termica de cele mai multe ori), o alta parte se regaseste in undele sonore reflectate de cealalta suprafata a materialului (de tip perete despartitor), diferenta corespunzand undelor sonore care parasec materialul.
Coeficientul de absorbtie fonica/sonora/acustica al unei suprafete a unui material (suprafata de separatie dintre aer si material) este definit ca fiind
, (2)
unde este fluxul de energie acustica incidenta
este fluxul de energie acustica reflectata
Coeficientul de absorbtie acustica este parametrul ce caracterizeaza gradul de absorbtie sonora al unui material (in consideratia ca tot ceea ce nu se reflecta se disipa in masa materialului). Un coeficient de absorbtie sonora mare arata ca materialul este eficient in tratamentele fonice, adica este un bun fonoabsorbant.
Coeficientul de reflexie fonica/sonora/acustica (se mai noteaza cu ) al unei suprafete a unui material este definit dupa cum urmeaza:
(3)
Determinarile experimentale ale coeficientului de absorbtie acustica (sau ale coeficientului de reflexie acustica) se fac pe baza metodei undelor stationare si a utilizarii tubului Kundt, a carei schema de masura este data in figura 9.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind Reducerea Zgomotului si Vibratiilor Tehnologice de Constructii prin Utilizarea Materialelor Composite.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!