Strategii de Dezvoltare Locala Orasul Husi

Extras din referat Cum descarc?

Husi
Husi este un municipiu din judetul Vaslui, aflat aproape de frontiera de est a Romaniei. Este o localitate de rang III, cu o populatie de 29.510 locuitori (2002).
Geografie
Pozitia geografic-matematica a municipiului Husi este la intersectia paralalei de 46 grade 41 minute latitudine nordica cu meridianul 28 grade 03 minute longitudine estica.
Din punct de vedere geografic, municipiul se afla asezat in sud-vestul Depresiunii Husi, parte componenta a Podisului Central Moldovenesc, ce se incadreaza in Podisul Barladului, ca
subdiviziune a Podisului Moldovei din nord-estul Romaniei. Administrativ, municipiul Husi apartine judetului Vaslui, fiind limitat la nord de comuna Duda-Epureni, la est de comuna Stanilesti, la sud de comuna Padureni, la sud-vest de comuna Cretesti si la vest de comuna Tatarani.
Din suprafata totala de 6398,34 ha care reprezinta teritoriul administrativ al municipiului Husi,suprafata aprobata pentru municipiul Husi prin Planul Urbanistic General si Regulamentul Local de Urbanism este de 1.080,60 ha .
Relief si clima
Ca forma de relief:
o la nord sunt dealurile Lohan, Sara, Rotundoaia si Corni;
o la est Dric si Galbena;
o la sud - Voloseni, Vulpe si Rusca ;
o la vest Dobrina Vlascineasa.
Clima este temperat-continentala, expresie a asezarii pe glob si pe continent, a circulatiei generale a atmosferei si a unghiului de incidenta a razelor solare cu suprafata orizontala a terenului la solstitii si echinoctii.
Temperatura medie multianuala este de 9,5 C, cu amplitudinea medie de 25,5 C ( - 3,8 in ianuarie si + 21,7 in iulie). Amplitudinea termica absoluta este de 69,3 C (cu minima absoluta de - 29,1 la 1 februarie 1937 si maxima absoluta de + 40,2 la 30 august 1938).
Precipitatiile atmosferice sunt, in medie, de 581,5 mm / anual, cu variatii reduse in plus sau in minus. Extremele ating cifre de 215,3 mm /an, in 1939, si maxima de 888,2 mm /an, in 1940.
Reteaua hidrografica
Printre colinele ce imprejmuiesc municipiul Husi (dealul Dobrina, dealul Corbu, Ochi, Volosenisi Rusca) se scurg pana la unire paraiele Sara si Turbata. Acestea izvorasc din dealul Lohan, dand nastere paraului Raiesti, care, la randul lui, se uneste cu Draslavatul, formand paraul Husi.
Istorie
Localitatea Husi este atestata documentar la sfarsitul secolului al XV-lea, mai precis la 1494, intr-un document care aminteste drumul ,,ce merge de la Vaslui la Husi". Un alt document din 1497 aminteste de Husi ,,ce iaste pe Draslivte". Acestea sunt doar doua documente ce amintesc de Husi, insa au mai existat si altele. In 1495, Stefan cel Mare a construit aici o biserica cu hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel". Un secol mai tarziu, in 1598, domnitorul Ieremia Movila a infiintat Episcopia Husilor, iar Biserica "Sf. Apostoli Petru si Pavel" a devenit catedrala episcopala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de Dezvoltare Locala Orasul Husi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!