Statii de Biogaz Agrozootehnice

Extras din referat Cum descarc?

Statiile de biogaz constituie o sansa suplimentara pentru sectorul agricol aratandu-se ca o sursa suplimentara de venit considerabila. Deasemenea foarte importante sunt efectele pozitive asupra mediului.
Terenuri necultivate fie din motive de nerentabilitate, fie din motive de respectare a cotelor UE, pot fi cultivate cu plante energetice, fiind reintroduse in circuitul agricol.
Se poate valorifica cultura a doua, chiar daca plantele nu ajung la stadiul de maturitate.
Crescatorii de pasari pot valorifica dejectiile, care contin o cantitate mare de energie, (pasarile nevalorificand eficient hrana), rezolvand totodata problema mediului.
Crescatorii de animale rezolva problema mediului, evitand emanatiile de amoniac si metan in atmosfera
in general se reduce considerabil poluarea cu mirosuri neplacute la fertilizare.
Abatoarele pot procesa rezidurile de abatorizare (in afara de oase si pene), sangele si namolul din flotator si statia de epurare, fara a plati pentru distrugerea lor prin incinerare.
Rezidurile organice din industria alimentara sunt purtatoare de energie, fiind binevenite in statiile de biogaz
Borhoturile din productia de alcohol sau bere contin cantitati ridicate de materie organica utila.
Rezidurile din productia biodiselului pot fi fermentate dand o cantitate mare de biogaz
Din statiile de biogaz rezulta un ingrasamant natural, foarte valoros care se poate administra pe terenurile agricole sub forma lichida sau se poate prelucra in continuare pentru insacuire. in functie de natura substraturilor fermentate acesta obtine predicatul ,,Bio".
Ecologie
La depozitarea dejectiilor nefermentate este degajata o cantitate substantiala de metan. Prin procesarea acestora intr-o statie de biogaz, dejectiile sunt descompuse, metanul degajat este ars, fiind transformat in energie. Prin acest proces efectul negativ asupra mediului este redus simtitor. Bioxidul de carbon emis la ardere nu provine din purtatori de energie fosili, in care a fost inmagazinat cu multi ani in urma, ci a fost extras de plante recent, aflandu-se astfel intr-un circuit ecologic. Din acest motiv producerea energiei cu ajutorul statiilor de biogaz este considerata CO2 - neutra.
Prin fermentarea anaeroba sunt distruse mirosurile neplacute din substraturi, reducandu-se astfel poluarea olfactiva la fertilizarea terenurilor agricole cu fertilizanti naturali.
Dupa procesare namolul de fermentare nu mai contine amoniac, pH-ul aflandu-se in domeniul usor bazic, astfel fiind posibila administrarea lui in faza de crestere a plantelor, evitandu-se ,,arderea" lor. Deasemenea nu este agresiv impotriva microorganismelor din sol.
Prin fermentare, substantele anorganice din substraturi, sunt eliberate din legatura cu partea organica, dupa administrare, ele fiind mult mai usor asimilate de plante, ceea ce duce la o resucere substantiala a poluarii apelor de suprafata si a apei freatice, cu nitrati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Statii de Biogaz Agrozootehnice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!