Smogul Fotochimic

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Smog is a type of air pollution; the word "smog" was made in the early 20th century as a portmanteau of the words smoke and fog to refer to smoky fog. The word was then intended to refer to what was sometimes known as pea soup fog, a familiar and serious problem in London from the 19th century to the mid 20th century. This kind of smog is caused by the burning of large amounts of coal within a city; this smog contains soot particulates from smoke, sulfur dioxide and other components. Modern smog, as found for example in Los Angeles, is a type of air pollution derived from vehicular emission from internal combustion engines and industrial fumes that react in the atmosphere with sunlight to form secondary pollutants that also combine with the primary emissions to form photochemical smog. The atmospheric pollution levels of Los Angeles, Mexico City and other cities are increased by inversion that traps pollution close to the ground. [3]
Introducere
Ce este smogul?
Smogul este un tip de poluare a aerului , un cuvant format in limba engleza din smoke=fum si fog=ceata.
Din punct de vedere stiintic, smog-ul denota o concentratie marita a poluantilor din aer deasupra unei zone dens populata avand conditii meteorologice deosebite (de exemplu inversiune termica). In general, smog-ul apare numai in timpul vremii cu vant slab.
Smogul clasic este rezultatul arderii carbonilor si este un amestec de fum si dioxid de sulf. Smogul fotochimic este un tip de smog ce include o mixtura de agenti poluati cum sunt ozonul sau VOCs. Acest tip de smog apartine industriei moderne.
Smogul se formeaza in arealele urbane, in acele locuri in care exista un mare numar de automobile, cand dioxidul de azot este descompus de razele solare, eliberandu-se ozonul, aldehide ai cetone.
Smogul poate cauza severe probleme medicale. Smogul reduce vizibilitatea naturala si adesea irita ochii si caile respiratorii, si se stie ca este cauza a mii de decese anual. In asezarile urbane cu densitate crescuta, rata mortalitatii poate sa creasca in mod considerabil in timpul perioadelor prelungite de expunere la smog, mai ales cand procesul de inversie termica realizeaza un plafon de smog deasupra orasului.
Cea mai evidenta manifestare a smogului o constituie pacla, de culoare galben-maro-gri, care se datoreaza prezentei in aer a unor mici picaturi de apa, ce contin produse ale reactiilor chimice dintre substantele poluante din aer. Aceasta pacla, familiara celor din zonele urbane, se extinde in prezent periodic si in zone curate, cum ar fi rezervatii naturale, zone de agrement, paduri, campii. Acest smog are de multe ori un miros neplacut, datorita componentilor gazosi. Produsele intermediare si finale ale reactiilor care au loc in smog pot afecta sanatatea oamenilor si pot provoca degradari plantelor, animalelor si anumitor materiale.
Este o caracteristica istorica generala ca, atunci cand o tara nedezvoltata incepe dezvoltarea industriala, calitatea aerului sa se inrautateasca semnificativ. Situatia continua sa se deterioreze pana cand un grad semnificativ de afluenta este atins, punct in care controlul emisiilor este imbunatatit, iar aerul incepe sa se purifice.
Una dintre cele mai importante caracteristici ale atmosferei Pamantului este aceea ca ea constituie un mediu oxidant, un fenomen datorat marii concentratii de oxigen diatomic, O2, pe care aceasta o contine. Aproape toate gazele care sunt eliberate in aer, fie ca sunt substante "naturale" sau "poluanti" sunt complet oxidate in aer, iar produsele finale sunt depozitate, in consecinta, pe suprafata Pamantului. Reactiile de oxidare sunt vitale pentru purificarea aerului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Smogul Fotochimic.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!