Sisteme de Reducere a Pulberilor Metalice prin Metode Inertiale

Cuprins referat Cum descarc?

1. Poluarea aerului. Consideratii generale
2. Procedee si instalatii de separare prin inertie
3. Procedee si instalatii de separare prin inertie si impact
3.1. Camera de sedimentare cu sicane 
3.2. Camere de sedimentare tubulare 
3.3. Separatorul cu orificii
3.4. Separatorul cu jaluzele
3.5. Separatorul conic
4. Concluzii
5. Bibliografie.


Extras din referat Cum descarc?

1. Poluarea aerului. Consideratii generale
Impurificarea aerului, problema acuta a epocii contemporane, isi are originea in vremuri indepartate fiind initial un proces natural independent de activitatea umana. Impurificarea aerului cu pulberi, fum, vapori si gaze ca urmare a proceselor tehnologice industriale,tehnologice industriale, transporturilor, centrelor urbane a devenit in ultimii ani o problema cu numeroase implicatii economice, sanitare si sociale. Poluarea aerului, minimizata in trecut, a devenit astazi o problema ingrijoratoare.
Problema epurarii aerului este deosebit de complexa datorita in special marii varietati a poluantilor. Pentru rezolvarea ei corecta se cer cunostinte complexe din domeniul stiintelor tehnice, medicale, biologice, fizico-chimice, etc.
Actualmente in lumea intreaga se fac cercetari asidue pentru a se preciza gradul impurificarii, substantele poluante, suprafetele geografice impurificate, procedeele tehnologice adecvate de retinere si neutralizare a poluantilor, etc.
In toate tarile dezvoltate exista o retea de su praveghere si control a gradului de impurificare a aerului in care activeaza diferite categorii de specialisti ca: ingineri, tehnicieni,urbanisti, medici, chimisti, meteorologi, biologi etc.
Poluarea semnificativa apare atunci cand concentratiile de poluanti sau numai a unui poluant in mediu, depasesc pragurile de interventie prevazute in reglementarile privind evaluarea poluarii mediului. Pragurile de interventie sunt pragurile de poluare la care autoritatile competente apreciaza oportunitatea si solicita, daca este necesara executarea studiilor de evaluare a riscului.
Riscul este probabilitatea aparitiei unui efect negativ intr-o perioada de timp specificata. Exista o gama larga de metodologii pentru evaluarea riscului, atat calitative, cat si cantitative. Prin risc ecologic potential se intelege probabilitatea producerii unor efecte negative asupra mediului, care pot fi prevenite pe baza unui studiu de evaluare.
Prin impact de mediu se intelege:
- modificarea negativa considerabila a caracteristicilor fizice, chimice sau structurale ale componentelor mediului natural; 
- diminuarea diversitatii biologice; 
- modificarea negativa considerabila a productivitatii ecosistemelor naturale si antropizate; 
- deteriorarea echilibrului ecologic, reducerea considerabila a calitatii vietii sau deteriorarea structurii antropizate, cauzata in principal de poluarea apelor, a aerului si a solului; 
- supraexploatarea resurselor naturale, gestionarea, folosirea sau planificarea teritoriala necorespunzatoare a acestora, ce poate apare in prezent sau sa aiba o probabilitate ridicata de manifestare in viitor.
Depoluarea aerului consta in a impiedica emisia in atmosfera a substantelor care se dovedesc nocive pentru mediul inconjurator, in special pentru oameni, animale domestice, fauna, culturi, flora, constructii civile, cadrul natural si climatic. In scopul eliminarii poluarii cea mai buna solutie o constituie elaborarea unei tehnologii eficiente de depoluare.
Poluantii aerului
Compozitia normala a aerului cuprinde (in vol. % atmosfera uscata):
- azot 78,09%,
- oxigen 20,95%,
- argon 0,92%,
- bioxid de carbon 0,03%. 
Acest amestec de gaze reprezinta peste 99,99% din compozitia aerului. Restul de circa 0,01% este alcatuit din alte gaze ca neon, heliu, metan, kripton, xenon, ozon, hidrogen, radon. La acestea se adauga proportii variabile de vapori de apa (in medie 0,2 - 3%). 
Sursele de poluare a aerului pot clasificate in doua grupe: surse naturale si surse artificiale (rezultate din activitatea umana). 
Poluantii aerului pot fi clasificati in doua mari categorii: 
- naturali
- artificiali.
Sursele naturale ale poluantilor naturali includ: praful purtat de vant, gazele si cenusa vulcanica, ozonul provenit din trasnete si din stratul de ozon, compusi organici din vegetatie, fumul, gazele si cenusa zburatoare din incendierea padurilor, polenul, gazele si mirosurile din activitatea biologice, radioactivitatea naturala. Aceste surse au produs poluarea de pana acum si constituie acea portiune a problemei poluarii, asupra careia activitatile de control pot avea efect redus sau chiar nici un efect. 
Sursele artificiale realizate de catre om acopera un spectru larg de activitati, fizice si chimice, care sunt principalii contribuabili la poluarea aerului. Poluantii aerului rezulta ca urmare a generarii energiei electrice, a milioanelor de vehicule, a materialelor aruncate de populatie si realizarii din procesele de fabricatie a numeroase produse necesare traiul zilnic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Reducere a Pulberilor Metalice prin Metode Inertiale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!