Să învățăm să iubim natura

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se stie ca mediul inconjurator este un complex format din totalitatea vietuitoarelor de pe Pamant , dar si mediul lor de viata : apa , aier , sol.Toate acestea impreuna ar reprezenta - casa vietii - pe Pamant.Orice vietuitoare , pentru a putea trai pe Pamant trebuie sa se incadreze in acest ansamblu caci altfel piere.

Pe masura ce legaturile dintre o vietate si alta, ca si dintre toate vietatile si mediul lor de viata incepe sa se surpe , echilibrul in natura incepe si el sa cedeze , si pe alocuri sa dispara Pentru a supravietui pe Pamant, oamenii au nevoie de existenta stabila, neintrerupta a unui mediu adecvat ,curat,nepoluat.

Oamenii fac parte din mediul inconjurator , iar natura cheama si primeste pe om in mijlocul ei ca pe un prieten. Astazi asistam la o dezvoltare continua a societatii omenesti si intre dezvoltarea acesteia si protectia mediului este o contradictie care devine din ce in ce mai accentuata.

Dezvoltarea societatii nu se poate opri , iar deteriorarea mediului nu poate continua in acest ritm. De aceea se impune gasirea unor solutii pentru ca protectia mediului sa fie obiectivul principal al dezvoltarii societatii, deoarece atat protectia mediului cat si dezvoltarea societatii sunt tot atat de importante pentru supravietuirea oamenilor Societatea moderna a zilelor noastre este distrusa incetul cu incetul, necrutator si iremediabil de poluare. Poluarea, inseamna moartea lenta si treptata a naturii , precum si principalul inamic al corpului uman

Poluarea este produsa de numeroasele intreprinderi care produc tone de deseuri ce sunt depozitate necorespunzator.

Casele si curtile neingrijite strica zi de zi aspectul cartierelor de locuinte. Automobilele defecte , piesele auto aruncate mai peste tot ,si maldarile de gunoaie umplu in dezordine curtile gospodariilor sau mai rau zonele periferice ale oraselor.

Nu exista locuri special amenajate pentru

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sa invatam sa iubim natura.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
1 819 cuvinte
Nr caractere:
10 099 caractere
Marime:
14.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Ecologie
Tag-uri:
natura, mediu, ecologie
Predat:
Scoala Generala Carmen Sylva din Hunedoara
Clasa:
a 8-a
Profil:
Resurse naturale şi protecţia mediului
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Mazilu Ramona
Sus!