Riscul industriei chimice

Extras din referat Cum descarc?

Tipuri de poluare 
Activitatile specifice de explorare, exploatare,tratare, separare, transport, prelucrare sidepozitare desfasurate in industria petrolului au un impact negativ asupra mediului inconjurator 
- Poluarea aerului
- Poluarea apei
- Poluarea solului si a panzei freatice
- Poluarea sonora
Poluarea aerului 
- In ceea ce priveste rafinarea petrolului, principalii poluanti ai aerului sunt:dioxidul de sulf, oxizii de azot, compusii organici volatili (fenoli, hidrocarburi etc.), acizi, titei, monoxid de carbon,aldehide, amoniac, pulberi.
- Ca surse de poluare importante pot fi enumerate: ardere incompleta in motoare cu ardere interna, depozitarea, manipularea si vaporizarea benzinei, productia intermediarilor aromatici, utilizarea solventilor pentru diverse scopuri,refrigeratoare.
- Emisiile de agenti de poluare a aerului in rafinarii provin, in principal, de la urmatoarele surse: procese de combustie; instalatii tehnologice; facle; parcuri de rezervoare; turnuri de racire si bazine separatoare cu suprafata deschisa; utilaje dinamice, stuturi de proba,ventile, flanse, conducte; rampe de           incarcare - descarcare; mijloace si retele de transport auto si cai ferate.
Poluarea apei 
- Substantele poluante prezente in apele uzate provenite de la diverse tipuri de instalatii din rafinarii sunt impurificate cu titei, fractiuni petroliere, acizi naftenici, fenoli, compusi cu sulf, oxigen, azot,saruri etc.
- In ceea ce priveste sectorul de explorare si productie a titeiului,sursele posibile de poluare pot aparea pe tot fluxul procesului tehnologic de extractie din subteran a hidrocarburilor, acestea fiind: sonde de titei, gaze si cele de injectie apa de zacamant;conducte de amestec titei brut; conducte de injectie apa de zacamant; parcuri de rezervoare si separatoare (inclusiv pentru tratare), depozite titei etc.
- Alte surse de poluare mai pot fi: centre de colectare titei; baterii de cazane pentru producere aburi (in special la aparatele de purjare);statii de dedurizare a apei (de unde rezulta ape uzate); sistemul de colectare a produselor petroliere (decantoare, habe, canale ale claviaturilor) etc.
Poluarea solului si a panzei freatice 
- Exista o multitudine de produse poluante care afecteaza solul si panza freatica,precum: carburanti si uleiuri, produse oxigenate, reziduuri de hidrocarburi, petrol brut, alte produse rezultate in urma exploatarii (carburile alifatice saturate si nesaturate, ca si cele aromatice monociclice si policiclice).
- Produsele petroliere fiind nemiscibile cu apa se aduna la suprafata panzei freatice,in straturi ce variaza de la cativa milimetri la zeci de centimetri sau, in anumite zone, chiar la 2-3 metri
- O alta parte din produsele petroliere din sol se amesteca cu apa subterana, facand-o inutilizabila pentru consum sau gradinarit.Stratul de produs poluant se deplaseaza impreuna cu panza freatica,cu viteze mari, pe distante mari, extinzand aria de poluare.


Fisiere in arhiva (1):

 • Riscul industriei chimice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!