Resurse energetice regenerabile

Cuprins referat Cum descarc?

1.Generalitati	2
2.Importanta folosirii surselor de energie regenerabile	3
3.Surse regenerabile de energie	4
4.De ce avem nevoie de resurse regenerabile de energie?	8
5.Energie conventionala - Energie poluanta	9
6. Reconciliind traditia cu inovatia	10
7.Resurse regenerabile - surse de energie curate	10
8.Energia solara	14
9.Energia eoliana	16
10.Energia hidroelectrica	17
11.Energia geotermala	18
12.Energia de biomasa	18
13.Energie curate - certitudine sau utopie?	20


Extras din referat Cum descarc?

1.Generalitati
Unul din principalele obiective ale politicilor energetice mondiale este reducerea consumului de combustibil fosil. In aceasta ordine de idei, folosirea surselor regenerabile de energie, pentru incalzirea locuintelor, este un obiectiv interesant care are ca scop, in contextul dezvoltarii durabile, cresterea sigurantei in alimentarea cu energie, protejarea mediului inconjurator si dezvoltarea la scara comerciala a tehnologiilor energetice viabile.
Instalatiile termice care folosesc surse de energie regenerabile sunt, in prezent, o solutie buna pentru o energie ieftina si relativ curata. Deoarece energiile regenerabile nu produc emisii poluante prezinta reale avantaje pentru mediul mondial si pentru combaterea poluarii locale. Obiectivul principal al folosirii energiilor regenerabile il reprezinta reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. 
2.Importanta folosirii surselor de energie regenerabile
Sursele fosile poseda proprietati foarte folositoare care le-au facut foarte populare in ultimul secol.Din nefericire, sursele fosile nu sunt regenerabile. Mai mult decat atat, acestea sunt responsabile de emisiile de CO2 din atmosfera, care sunt daunatoare unui climat ecologic.
In anul 2000, ponderea surselor regenerabile in productia totala de energie primara pe plan mondial era de 13,8 %. Din analiza ratelor de dezvoltare din ultimele trei decenii se observa ca energia produsa din surse regenerabile a inregistrat o crestere anuala de 2%.
Prin schimbul natural dintre atmosfera, biosfera si oceane pot fi absorbite circa 11 miliarde de tone de CO2 din atmosfera (sau 3 miliarde de tone echivalent carbon), ceea ce reprezinta circa jumatate din emisiile actuale ale omenirii. Aceasta a condus la o crestere permanenta a concentratiei de CO2 din atmosfera de la 280 de ppm inainte de dezvoltarea industriala la 360 ppm in prezent.
Estimand ca la sfarsitul acestui secol populatia globului va atinge circa 10 miliarde de locuitori, in conditiile unor drepturi de emisie uniforme pentru intreaga populatie, pentru a nu depasi concentratia de CO2 de 450 ppm in atmosfera, ar fi necesar ca emisiile pe cap de locuitor sa se limiteze la 0,3 tone C/locuitor, ceea ce pentru tarile dezvoltate reprezinta o reducere de 10 ori a actualelor emisii de gaze cu efect de sera.
Prognoza consumului de energie primara realizata de Consiliul Mondial al Energiei pentru anul 2050, in ipoteza unei cresteri economice de 3 % pe an, fara o modificare a tendintelor actuale de descrestere a intensitatii energetice si de asimilare a resurselor energetice regenerabile, evidentiaza un consum de circa 25 Gt de emisii poluante, din care 15 Gt de emisii poluante provin din combustibilii fosili. Pentru a se pastra o concentratie de CO2 de 450 ppm, ceea ce reprezinta circa 6 Gt carbon, cantitatea maxima de combustibili fosili utilizabila nu trebuie sa depaseasca 7 Gt de emisii poluante, rezultand un deficit de 18 Gt de emisii poluante care ar trebui acoperit din surse nucleare si surse regenerabile. Rezulta ca pentru o dezvoltare energetica durabila nu ar trebui sa se depaseasca la nivelul anlui 2050 un consum de 13-18 Gt de emisii poluante, acoperit din combustibili fosili 7 Gt de emisii poluante, din nuclear 2-3 Gt de emisii poluante si restul de 4-9 Gt de emisii poluante din resurse regenerabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Resurse energetice regenerabile.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://terraiii.ngo.ro/date/b2d1f2f8f1bb3ec1206dd2e29da29cba/utilizarea_surselor_regenerabile_de_energie.pdf
http://www.termo.utcluj.ro/regenerabile/1_1_c.pdf
http://www.renerg.md/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=45


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!