Reducerea impactului infrastructurilor din beton armat asupra mediului

Extras din referat Cum descarc?

Conceptul de proiectare ecologica este din ce in ce mai actual, fiind dezvoltat chiar la nivelul unor reglementari internationale iar aplicarea lui este in atentia multor specialisti din diferite domenii. Tema prezinta o metodologie de evaluare a impactului constructiilor din beton armat (in diferite etape, de la producerea materialelor componente pana la reutilizarea materialelor provenite din demolari) asupra mediului.
Lucrarea analizeaza posibilitatile concrete de implementare a conceptului de proiectare ecologica si masurile ce se pot intreprinde la nivel national pentru reducerea impactului constructiilor din beton armat asupra mediului.
1. INTRODUCERE
Sectorul constructii (si poate, in special, cel al constructiilor din beton) are un impact deosebit asupra mediului prin activitatile specifice legate de: proiectare (proiectarea duratei de viata), producerea materialelor de constructie, transportul si punerea in opera, exploatarea si mentenanta, demolare si reciclare etc. 
Potrivit publicatiilor de specialitate, impactul constructiilor din beton asupra mediului se manifesta - in principal - prin consum mare de energie si emisii importante de CO2 - care provoaca incalzire globala si poluarea aerului - din cauza arderii combustibililor fosili, poluarea apei - din cauza utilizarii apei pentru spalarea echipamentelor, producerea de deseuri solide - rezultate din betonul demolat, zgomot si praf - cauzate de amestecul materialelor constituente, etc. 
In timp ce abordarea traditionala (factori de calitate, cost, timp) se bazeaza pe principiul maximizarii eficientei economice, fara luarea in considerare a impactului de mediu, noua abordare "constructie durabila" accentueaza importanta reducerii impactului constructiilor asupra mediului. 
2. CONCEPTE MODERNE PRIVIND REDUCEREA IMPACTULUI CONSTRUCTIILOR DE BETON ASUPRA MEDIULUI 
In studiile de specialitate s-au identificat urmatoarele etape esentiale in realizarea unor constructii cu impact redus asupra mediului: 
-  elaborarea unei "metode de proiectare specifice (proiectare ecologica)";
-  stabilirea "celor mai bune tehnologii disponibile"' (realizarea activitatilor si metodelor de operare in toate etapele specifice de viata structurilor din beton armat in scopul prevenirii si/sau reducerii impactului asupra mediului);
-  stabilirea metodologiilor pentru evaluarea impactului asupra mediului si optimizarea, din acest punct de vedere, al proiectarii, executiei, intretinerii structurilor din beton.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reducerea impactului infrastructurilor din beton armat asupra mediului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!