Reciclarea Plasticului

Cuprins referat Cum descarc?

I. Reciclarea deseurilor si avantajele ei 3
II. Reciclarea plasticului 5
2.1 Plasticul si impactul lui asupra mediului 5
2.2 Notiuni fundamentale privind reciclarea plasticului 7
2.3 Reciclarea plasticului in alte state 10
III.Eco-Rom Ambalaje 12
III. Concluzii 15
Bibliografie 17


Extras din referat Cum descarc?

I. Reciclarea reziduurilor si avantajele ei
Atentia acordata mediului inconjurator a cunoscut o crestere importanta in ultimii ani. Este foarte important ca oamenii sa cunoasca si sa constientizeze problemele generate de numeroasele activitati desfasurate zilnic pe planeta.
Calamitatile naturale din ultimii ani indica faptul ca impactul uman asupra mediului este cu adevarat negativ, chiar distructiv. Mai mult, astazi nu se mai pune accent pe conservarea mediului natural ci pe supravietuirea speciei umane.
Una dintre cauzele degradarii mediului inconjurator este depozitarea deseurilor in locuri care nu sunt amenajate in mod corespunzator. Impactul depozitarii de deseuri menajere si industriale este resimtit atat la nivelul mediului cat si in randul popultiei.
Principalele efecte ale depozitarii necorespunzatoare a deseurilor, resimtite de populatie sunt modificarea peisajului si disconfortul vizual, poluareaaerului, poluarea apelor de suprafata.
Reciclarea este un concept modern in gestiunea deseurilor si presupune reprocesarea materialelor in produse noi. Prin reciclare este prevenita pierderea unor materiale potential folositoare, reduce consumul de materii prime, reduce consumul de energie si astfel producerea de gaze cu efect de sera.
Aceasta practica a fost utilizata inca din erele preindustriale. Astfel, in Europa deseurile din prelucrarea bronzului si a altor metale pretioase erau colectate si topite pentru refolosire. In alte zone praful si cenusa de la focurile de carbuni sau lemne erau refolosite pentru obtinerea materialului de baza in fabricarea caramizilor.
Motivul principal pentru care reciclarea a fost practicata inca din cele mai vechi timpuri a fost avantajul economic.
Materialele reciclabile pot proveni atat din gospodariile particulare cat si din industrii: sticla, hartie, aluminiu, fier, textile si plastic. Pentru a putea fi reciclate aceste materiale trebuie sortate pe categorii si tipuri de produse.
Reciclarea presupune avantaje atat din punct de vedere economic, cat si in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator.
Astfel, reciclarea elimina poluarea si conserva resursele naturale. Prin reciclare este conservata atat energia cat si resursele naturale, fiind utilizate cele deja folosite.
Deoarece materialele recuperate au fost prelucrate si purificate anterior, procesul de fabricatie va fi unul mai curat si mai simplu, consumul de energie fiind diminuat semnificativ. Conform unor studii, procesul de reciclare reprezinta cea mai eficienta actiune de protejare a mediului.
Reciclarea unei tone de materiale intr-un program obisnuit, presupune economisirea a cel putin 187 USD, fiind consumat mai putin petrol, carbune, gaze naturale, electricitate. 
Procesul de reciclare a deseurilor presupune anumite costuri, insa acestea sunt amortizate prin evitarea cheltuielilor de depozitare sau incinerare. Costurile depozitarii reziduurilor pot fi uneori foarte mari, deoarece ele variaza in functie de zona.
La momentul actual exista numeroase tehnici de eficientizare a reciclarii, unele fiind in curs de testare.
Reciclarea ofera industriei manufacturiere resurse mai ieftine, avantaje economice pe termen lung, iar consumatorii cheltuiesc mai putin pe produse si ambalaje. De asemenea procesul de reciclare influenteaza dezvoltarea indistriei.
Conform studiului realizat de Franklin Associates, reciclarea zonala conduce la o reducere categorica a tuturor factorilor poluanti. Acest studiu a fost realizat avand in vedere zece categorii de poluare a aerului si opt categorii principale de poluare a apei.
Colectarea, procesarea, transportul si executia de noi produse din materiale recuperate vor conduce la mai putini factori poluanti ai aerului si apei, mai putine deseuri solide, la folosirea unor cantitati mai mici de materii prime in procesul de productie.
Principalele materiale reciclate sunt sticla, hartia si plasticul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reciclarea Plasticului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!