Reciclarea Hartiei

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere. 
De la inventarea hartiei de catre chinezi in anul 105, secole intregi hartia a fost fabricata din scoarta de dud, canepa si, in principal, resturi textile. Abia in secolul al VXIII-lea, un naturalist francez a sugerat fabricarea hartiei din arbori pentru ca astazi 93% din productia de hartie sa aiba la baza copaci, reprezentand cauza a 20% din despaduririle globale.In ultimii 40 de ani, consumul mondial s-a marit intr-o proportie de 400%. Responsabile de asta sunt in primul rand tarile industrializate, care, avand doar 20% din populatia mondiala, consuma 87% din productia globala de hartie pentru printat si scris. De exemplu, un american consuma in medie mai mult de 300 de kg de hartie anual, un japonez 250 de kg, un britanic 200 de kg, in timp ce in Romania, consumul de hartie pe cap de locuitor este de 27 de kilograme pe an (jumatate fata de media mondiala). - Intr-un an, in Romania, se produc circa 260 000 t celuloza si 457 ooo t de hartie, ceea ce inseamna ca sunt taiati 9 000 000 arbori care pot fi salvati prin reciclarea a circa 500 000 t de hartiePentru a produce 700 de pungi de hartie folosite la cumparaturi este nevoie de un copac de 20-30 de ani. Pentru o tona de hartie se consuma 10-17 copaci.
2. 5 MOTIVE TEMEINICE IN SPRIJINUL RECICLARII
1. Conservarea resurselor naturale. Aproape toate resursele naturale ale Terrei sunt in scadere. Dupa cum bine stim, aceste resurse se vor termina intr-o zi, de aceea este necesara o buna conservare a exploatarilor atat pentru noi cat, mai ales pentru generatiile viitoare.
2. Economie de energie.Producerea si folosirea energiei este un proces care provoaca multe daune mediului inconjurator: exploatarea resurselor de combustibli fosili, producerea de gaze care provoaca poluarea aerului, efectul de sera.
3. Prevenire poluarii. Fabricarea majoritatii produselor provoaca poluare provenita atat din procesele industriale de productie cat si din folosirea energiei. De asemenea, depozitarea deseurilor in gropi de gunoi sau alte asemenea locuri provoaca severe probleme de poluare.
4. Protejarea habitatelor naturale.Defrisari masive cu perturbarea ecosistemelor.
5. Prevenirea problemelor viitoare.Reciclarea este un proces economic cu efect pe termen lung. Prin scaderea cantitatii de materii prime se produce o crestere a pretului acestora, deci si a produselor aflate pe piata, ceea ce poate determina o mare instabilitate economica 
De ce reciclam ?
Reciclarea reprezinta una dintre cele mai bune mijloace de prevenire a poluarii si de conservare a resurselor naturale. Prin reciclare aproape toate materialele folosite la fabricarea unui produs sunt redate in folosinta prin recuperarea sau reutilizarea lui. Procesul de reciclare nu reprezinta o noutate; ciclurile naturale (circuitele biogeochimice) exista de la inceputurile Universului.Nutrientii sunt reciclati in soluri prin intermediul ciclurilor complexe (ale C, N2, P etc.).Nutrientii din care este constituit corpul nostru au parcurs deja numeroase procese de reciclare pana la actuala stare.
O tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci maturi. Acestia produc in
fiecare ora oxigenul necesar pentru 320oameni si purifica24 mii m3 aer.
Pentru fabricarea unei tone de hartie se folosesc intre 2 si 3,5 tone de copaci adica sunt taiati circa 20 de copaci.
Pentru reciclarea unei tone de hartie se foloseste intre 28 si 80% mai putina energie electrica fata de fabricarea hartiei obisnuite si se reduce poluarea aerului cu 95% deoarece se elibereaza cu 27 kg noxe mai putin.40% din deseurile aruncate de oameni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reciclarea Hartiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!