Raport Privind Starea Factorilor de Mediu pe Anul 2012 in Judetul Alba

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1
1.1. Pozitia geografica a Romaniei in Europa
1.2. Pozitia geografica a orasului Bucuresti 
1.3. Relieful si geologia orasului Bucuresti
1.4. Caracteristicile climatice in orasul Bucuresti
1.5. Apele in orasul Bucuresti
1.6. Flora si fauna orasului Bucuresti
1.7. Arii protejate ale orasului Bucuresti
1.8. Industria orasului Bucuresti 
1.9. Principalii poluatori ai orasului Bucuresti
1.10. Turismul si obiective turistice in orasul Bucuresti
Capitolul 2
2.1. Cercetari proprii privind evaluarea calitatii aerului in perioada 17.01-19.01.2013 in orasul Ilfov
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Cap1.
1.1. Pozitia geografica a Romaniei in Europa
,,POZITIA PE GLOB
Romania este situata in emisfera nordica aproximativ la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord, astfel paralela de 45o trece prin jumatatea de sud a Romaniei (acest fapt determina un climat temperat).
Prin partea centrala a tarii trece paralela de 46o pe linia localitatilor Varias, Zane, Vantu de Jos, Agnita, Tg. Secuiesc, Soveja, Pafesti si Suceveni. In longitudine Romania este situata in emisfera estica, prin centrul tarii trecand meridianul de 25o longitudine estica pe linia localitatilor Lunca Evei, Sovata, Fagaras, Rosiorii de Vede, Ciuperceni. Cele doua linii (paralela de 46o si meridianul de 25o) se intersecteaza in partea centrala a Romaniei la 20km nord de Fagaras (in Podisul Hartibaciului).
Fata de acest punct central al Romaniei distanta pana la extremitatile continentului sunt aproximativ egale pe cele trei directii (vest, nord si est).
Pana la Oceanul Atlantic, pe coastele de vest ale Irlandei distanta este de circa 2700km, spre nord de 2800km (pana la Capul Nord) si de 2600km pana la Muntii Ural. Singurul punct extrem mai apropiat este cel sudic, 1050km pana la Capul Matapan.
Pozitia matematica a Romaniei este legata de coordonatele punctelor extreme - in latitudine Romania se desfasoara intre 43o37'7'' latitudine nordica in punctul extrem sudic in dreptul localitatii Zimnicea si 48o15'06'' latitudine nordica pe Prut in dreptul localitatii Hodoristea. In longitudine - 20o15'44'' longitudine estica la vest de localitatea Beba Veche si 29o41'24'' longitudine estica la tarmul Marii Negre in dreptul localitatii Sulina.
Romania se desfasoara pe aproape 5o latitudine si peste 9o longitudine, avand o extensie in latitudine de 525 km si in longitudine de 740 km.
CONSECINTELE POZITIEI PE GLOB
- Pozitia in latitudine determina climatul de tip temperat.
- Extensia pe aproape 5o latitudine determina o durata inegala a zilelor si noptilor, astfel, durata cea mai mare a zilei se inregistreaza la solstitiul de vara, avand durata maxima in punctul extrem nordic de 16 ore si 3 minute fata de 15 ore si 26 minute la Zimnicea. Ziua cea mai scurta se inregistreaza la solstitiul de iarna cand in nordul extrem durata zilei este de 8 ore fata de 8 ore si 56 minute in punctul extrem sudic.
- Pozitia in longitudine determina o decalare a momentului producerii amiezii fata de Sulina cu 8.5 minute la Iasi, 14.5 minute la Bucuresti, 24.5 minute la Cluj si 34 minute la Timisoara.
POZITIA PE CONTINENTUL EUROPEAN
In cadrul continentului european Romania este situata la nord de Dunare, la nord de domeniul peninsular al Europei. Romania apartine domeniului continental al Europei. In aceste conditii este falsa idea apartenentei Romaniei la Peninsula Balcanica.
Avand in vedere pozitia fata de punctele extreme, Romania este o tara central-europeana, fiind situata in partea central-sud-estica. Mult timp Romania a fost considerata o tara est-europeana. 
Granitele actuale ale Romaniei au fost stabilite dupa Al Doilea Razboi Mondial, cand a pierdut teritorii importante in partea de est, respectiv teritoriul Basarabiei, in partea de nord - Bucovina de Nord si in extremitatea sud-estica - 2 judete din Cadrilater.
In granitele actuale Romania are o suprafata de 238.391 km2, ceea ce reprezinta o tara de dimensiune mijlocie spre limita cu tarile mici.
Vecinii actuali sunt Republica Moldova in Est, Ucraina in E, SE si in N, Serbia in SV, Bulgaria in S si Marea Neagra in SE.
Cea mai mare parte a teritoriului este limitat de granite terestre conventionale, dar o buna parte si de granite fluviale pe Prut si pe Dunare (intre Bazias si Sulina) - reprezinta o limita naturala foarte bine evidentiata din punct de vedere fizico-geografic.
Romania este evidentiata de 3 elemente reper: este o tara carpatica, este o tara danubiana, este o tara pontica.
- Romania este o tara carpatica deoarece 2/3 din lungimea lantului carpatic se desfasoara pe teritoriul Romaniei - Carpatii pornesc din Bazinul Vienei, urmeaza teritoriul Slovaciei, Ucraina de Vest, Romania si se incheie la Sud de Dunare in Valea Timocului. Carpatii reprezinta coloana vertebrala a reliefului Romaniei."[1]
1.2. Pozitia geografica a orasului Bucuresti 
,,Bucurestiul se afla in sud-estul Romaniei, intre Ploiesti la nord si Giurgiu la sud. Orasul se afla in Campia Vlasiei, care face parte din Campia Romana. La est se afla Baraganul, in partea de vest Campia Gavanu Burdea, iar la sud este delimitat de Campia Burnuzului.
Campia Bucurestiului, subunitate a Campiei Vlasiei, se extinde in N-E si E pana la Valea Pasarea, in S-E si S pana la Campul Calnaului si Lunca Arges-Sabar, in S-V tot pana la Lunca Arges-Sabar, iar in N-V pana la Campia Titu. S-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltare a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari. In Pleistocenul superior aluviunile au fost acoperite cu loess si depozite loessoide, iar la inceputul Holocenului depresiunea era complet exondata. In acest timp raurile isi prelungesc cursurile si isi intensifica eroziunea liniara in patura groasa de loess, fragmentand astfel campia.
Campia Bucurestiului are altitudini cuprinse intre 100-115 m, in partea nord-vestica, si 50-60 m, in cea sud-estica, in lunca Dambovitei. Orasul propriu-zis se desfasoara intre 58 m si 90 m altitudine. Peste 50% din suprafata sa se incadreaza in intervalul hipsometric de 80-100 m, iar pantele nu depasesc valoarea de 2o. Fragmentarea este mai accentuata in jumatatea estica, unde se ajunge la 1-1,5 km/km2."[


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Privind Starea Factorilor de Mediu pe Anul 2012 in Judetul Alba.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!